Wikipedie:Nástěnka správců/Archiv21

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Archiv nástěnky správců [e]   

Podívejte se také na:

Indikátory
VyřešenoVyřešeno … vyřešeno {{Wikipedie:Nástěnka správců/Vyřešeno}}
Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto … nevyřešeno {{Wikipedie:Nástěnka správců/Nevyřešeno}}
PřesunutoPřesunuto … přesunuto/staženo {{Wikipedie:Nástěnka správců/Přesunuto}}


"porušení" autorských práv

Vytvořila jsem stránku o tetování, kterou jste zablokovali kvůli porušení autorských práv. Problém je v tom, že jsem použila text ze dvou internetových stránek a mám svolení autorů, které jsem Vám poslala. Jenže někdo na internetu a to konkrétně rendys.blogerka.cz používá stejný text. A vy mě srovnáváte s rendys.blogerka.cz. Tak to je pěkně o ničem. Takto mám žádat každýho kdo má takový text na internetu o svolení ? Fakt "radost" přispívat do Wikipedie. Jak tohle mám vyřešit ??? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Marcelavaclavova (diskuse)

Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď. Kolega Vám z OTRS Vám již na Váš e-mail odpověděl. My bohužel nedokážeme posoudit, kdo z Vás je autorem (na stránkách chybí datum, autorské prohlášení atd.). Co se týče zaslaných prohlášení od těch, jejichž texty jste použila, nemůžeme je přijmout, protože se nejedná o prohlášení vlastníků autorských práv. Děkujeme za pochopení. S přáním pěkného dne -- Mercy (|) 08:42, 28. 5. 2008 (UTC)


Nové provokativní účty

Navrhuji zablokovat indefinite dva zřejmě provokativní účty Wikipedista:Cinik je Lord Hoven a Wikipedista:Proto o něm při každí příležitosti píše. --Reaperman 16:11, 27. 5. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Zablokoval jsem. --che 16:19, 27. 5. 2008 (UTC)


El Quebrado

Žádám o jeho zablokování, protože nereaguje na můj požadavek, aby mi odpověděl na to, jak se píše perským písmem Nošak. Napsal jsem mu to, protože jsem se dozvěděl, že umí persky. Mohl by někdo z vás tohoto uživatele bloknout? --89.103.107.242 13:49, 28. 5. 2008 (UTC)

Vážený kolego, copak něco provedl, že jej máme zablokovat? Wikipedie je dobrovolný projekt a nikdo není povinný sem přispívat. Prostě tu pár dní není. Zkuste ho kontaktovat třeba e-mailem nebo pomocí ICQ, pokud Vaše žádost spěchá. Děkuji za pochopení a věřím ve Vaši dochvilnost. -- Mercy (|) 13:51, 28. 5. 2008 (UTC)

Macx

Uživatel neustále nevhodně manipuluje s článkem Karel Vysušil, do první řádky zapisuje svůj podpis, prosím o kontrolu jeho počínání. Chová se i přes mé několikeré předchozí osobní upozornění, slušně řečeno, poněkud dost nestandardně ** Zdravím správu české Wiki --MiroslavJosef 14:50, 28. 5. 2008 (UTC)

Další citlivý článek - Bobošíková

Jana Bobošíková - poslední anonymní změny bez uvedení jakýchkoliv zdrojů informace, opět dosti citlivá osoba stejně tak jako Tomáš Sokol, prosím správu Wikipedie o zvýšenou pozornost u tohoto článku, jedná se o europoslankyni, tedy osobu s význmnou ústavní funkcí a není zde možné psát bez zdrojů co koho napadne nebo co si kde přečtě v bulvárním tisku ** Zdravím správu české Wiki --MiroslavJosef 05:24, 29. 5. 2008 (UTC)

V tomto případě se ovšem jednalo ne o bulvární drby, ale rovnou o copyvio z ihned.cz, které jsem smazal. --Milda 06:17, 29. 5. 2008 (UTC)

Jakub Arbes

Dnes dvakrát nějaký výrostek, školák 21 71 151 248 vandalizoval heslo Jakub Arbes, byl sice asi popáté napomenut, ale je třeba ještě vrátit předešlou verzi. Díky --Zákupák 13:52, 29. 5. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Díky za upozornění, ale ty editace se děly víc než před dvěma hodinami, teď už ten školák ve škole jistě není, takže nemá cenu blokovat. Pokud by se vandalismus objevoval z této školy nějak soustavně, je možné napsat příslušné škole mail, zatím těch vandalismů však IMHO moc není. Jinak pokud byste nám správcům chtěl ušetřit něco málo práce, tak příště vytvořte na příslušný článek nebo osobu odkaz (tj. Jakub Arbes nebo Speciální:Contributions/212.71.151.248). Díky :) --Daniel Baránek 13:58, 29. 5. 2008 (UTC)

Tranzistorový zvuk

  • Prosím nestranné posouzení.
  • Wikipedie by se měla stavět a ne bořit, opakovaný problém, umazávání článku a opakované snahy vést diskuzi do osobních konfliktů, na které nejsem opravdu zvědav.
  • Děkuji --Federmann 19:31, 30. 5. 2008 (UTC)

Vizte Diskuse:Tranzistorový zvuk#Návrh dalšího postupu. --Milda 03:16, 31. 5. 2008 (UTC)

Wikipedista diskuse:193.165.66.27

Wikipedista diskuse:193.165.66.27 stále vandalizuje, viz historie Anarchismus, prosím o blok... --Elm 18:05, 31. 5. 2008 (UTC) VyřešenoVyřešeno

napsal jsem mu do diskuse za dnešek varování, které tam nebylo. Pokud teďka ještě něco udělá zlého, bude zablokován. Bez varování jsem proti blokaci. --Chmee2 18:35, 31. 5. 2008 (UTC)

Anonym 193.86.238.17

Wikipedista diskuse:193.86.238.17 už má pět "posledních" varování, pořád vandalizuje, i diskusi k hlavní straně, prosím o zablokování. --Váš Mostly Harmless 18:30, 31. 5. 2008 (UTC) VyřešenoVyřešeno

6 hodin blok --Chmee2 18:32, 31. 5. 2008 (UTC)


Dávám na zvážení vymazání všech mnou založených článků

Dávám na zvážení vymazání všech mnou založených článků, dříve než je sám navrhnu jeden po druhém na smazání.

  • Nemám-li dostatek síly a pomoci k tomu, aby se staly lepšími články Wikipedie.
  • Jsem-li neustále napadán a urážen, jsou záměrně uváděny nepravdy[1] několika jedinci či jedincem vystupujícími zřejmě pod více účty, články jsou důmyslně destruovány, nikterak nepokračují, na různých webech se oslavuje opětovné vložení zpochybňující šablony. Jsou zpochybňovány zdroje, požadují se další a další ...
  • Za této situace setrvání uvedených článků na stránkách Wikipedie pozbývá jakýkoliv smysl a je načase je obětovat, není žádný důvod ponechávat trvale zpochybněné stránky.

Děkuji.--Federmann 23:13, 31. 5. 2008 (UTC)

Nevím, kdo Vám tak ubližuje. Bohužel takový je princip Wikipedie. Nicméně, pokud máte pocit, že Vás někdo pronásleduje nebo obtěžuje, či napadá nesmyslnými připomínkami (trollování) správci jistě posoudí Vaši situaci a doporučí postupo řešení nebo začnou situaci řešit. Navrhovat články je nesmysl. Na to správci pravděpodobě nepřistoupí. Musel by jste mít pádný důvod, a to že Vás obtěžuje jak to tu chodí bohužel pádný důvod není. Co se týče samotných návrhů, tak to nedělejte. Hlasující je stejně neodsoudí na smazání.--Juan de Vojníkov 06:28, 1. 6. 2008 (UTC)
Řeknu Vám, že na návrh smazat všechny "Vaše" články tu nebude vůle přistoupit. Kdyby to byl případ jednoho či dvou textů těsně po založení, dokáži si to představit, ale takhle by to vytvářelo nebezpečný precedent, kdy by mnozí, kteří odcházejí ve zlém z Wikipedie, vznášeli takovéto požadavky. I proto se tu dole píše Pokud si nepřejete, aby váš text byl nemilosrdně upravován a volně šířen pod licencí GFDL, pak ho do Wikipedie neukládejte. Jednotlivé články na smazání navrhnout můžete, je to Vaše právo, ale vzhledem k inkluzionistickým náladám v současné době byste měl opravdu předložit pádné argumenty, kterými ostatní přesvědčíte. Spíše bych doporučoval zvážit jiné cesty řešení sporu o obsah, např. právě upozorňování na napadání, urážení a obtěžování. --Dezidor 07:25, 1. 6. 2008 (UTC)
  • Wikipedie je strašně krásný projekt, je založen na chtění, jisté soudnosti a zodpovědnosti, čímž se stává zranitelná. Kdybych hesla založil pod falešným jménem, zřejmě by žádný problém nebyl. Rovněž by nebyl problém založit desítky účtu či požádat stovky známých a své argumenty dokonale podpořit, ale bylo by to hluboce pod mou úroveň.
  • Je však pod moji úroveň i opakovaně a zase opakovaně dokládat témuž Wikupedistovi co již bylo vysvětleno a u textu řádně doloženo, uvedeno dílo, jeho část, strana a dokonce i odstavec či věta, často se jedná o texty prezentované na světovém kongresu "Sear Sound Studios, New York, N.Y." z roku 1972, pro některé se jednalo o laiky [2] ,či technickou veřejnost [3]
  • Mezi tím se občas vše jen tak zpochybní [4] [5] či se umaže stěžejní část včetně jejího doložení [6] jde spíše o vandalizmus a nepomůže ani jakékoliv vysvětlení ř. 577 [7]
  • Takový styl práce nevede k žádnému cíli, pouze přibývá zdrojů, a jejich zpochybnění, mizí souvislosti a podstata, zabírá to mnoho času, který by se mohlo využít smysluplněji.
  • Mám rád ve věcech jasno a pořádek, v technice neplatí "myslím", ale pouze "vím" či "nevím", nerad nechávám takto "zpotvořené" dílo, které nejde ani vymazat, ani dokončit, přičemž je tento stav jistou skupinou na jiných webech oslavován. Já se jen snažím nalézt schůdné řešení.--Federmann 07:47, 1. 6. 2008 (UTC)
Jak Federmann buduje : Wikipedie:Hlasování_o_smazání/Expander, Wikipedie:Hlasování_o_smazání/Komprese_dynamiky, Diskuse:Potenciometr --88.100.160.22 08:03, 1. 6. 2008 (UTC)
Pane Federmanne, doporučuji vám použít některý z prostředků řešení konfliktů ve Wikipedii. Já bych na vašem místě napsal žádost o komentář. To přiměje další uživatele seznámit se s problémem a pokud komunita uzná, že vy se poctivě snažíte a jakýsi vandal vám bez dostatečných argumentů kazí práci, jistě se té práci dostane ochrany i ze strany správců. --egg 08:07, 1. 6. 2008 (UTC)

Ad: nejenom egg, považuji vás za velmi zkušeného, proto jsem si dovolil i jeden s vašich citátů použít na své stránce. Hledám stále cestu jak situaci řešit, pokud by se jednalo o klasický odborný spor tak bych protistranu "utloukl argumenty", přijal pádnější argumenty protistrany, či by byl závěr ve dvou řešeních. Zde jde o soustavné ničím nedoložené, krom něčího osobního nesouhlasu, zpochybňování, či umazávání řádně ozdrojovaného a doloženého textu. Nelze již mluvit ani o sporu o obsah, ale spíše o vandalismu. Jinak za podporu děkuji, již jsou i jiní Wikipedista_diskuse:Ioannes_Pragensis#Tranzistorov.C3.BD_zvuk--Federmann 08:33, 1. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Vzhledem k tomu, že konflikt je neustávající, založil jsem Wikipedie:Žádost o komentář/Hádky kolem Federmanna, který doufám přispěje k vyřešení problému. --Daniel Baránek 10:34, 1. 6. 2008 (UTC)

Prosím přesunout na Totální nasazení, hlavní význam v českém kontextu. Dík,--Ioannes Pragensis 16:31, 1. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešenopřesunuto --Chmee2 16:34, 1. 6. 2008 (UTC)

Obrázek

Dobrý den,experimentuji na Pískovišti ale nezobrazuje se mi obrázek.Jak to mohu udělat? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Ankopinko 15 (diskuse)

Přečtěte si text Nápověda:Obrázky, kde je vysvětlení k přidávání obrázků na Wikipedii. Příště je vhodnější směřovat dotazy na stránku Wikipedie:Potřebuji pomoc. --Reaperman 17:41, 1. 6. 2008 (UTC)
Díval jsem se na aktuální verzi stránky Wikipedie:Pískoviště, syntaxe se mi jeví v pořádku, problém bude v neexistenci odkazovaného obrázku. Buď se snažíte vložit do stránky obrázek, který na cs.wikipedia.org nebo commons.wikimedia.org neexistuje vůbec, nebo máte pouze chybu v názvu. Pozor, velikost písmen, znaky s diakritikou atd. v názvu mají vliv. --Milda 17:47, 1. 6. 2008 (UTC)

Shirley Temple

Prosím o přesunutí článku Shirley Templeová na Shirley Temple. Tohoto případu se IMHO týká Wp:Přechylování ženských jmen#Shrnutí předešlého, bod č.1: „Přechylovat ženská jména by se obecně mělo, pokud to nejde proti nejrozšířenějšímu použití...“. Děkuji. --Faigl.ladislav 19:24, 1. 6. 2008 (UTC)

přesunutoJAn 21:44, 1. 6. 2008 (UTC)
No já jsem tedy nikdy v češtině o "Širly Templ" mluvit neslyšel, zato o "Širly Templové" slýchávám a čtu často (a také o "Širlejce", ale to je teď vedlejší ;-)). Navíc Google dává na vyhledávání Shirley Templeová + Shirley Templová (obě možnosti jsou dnes správné) prakticky týž počet výskytů jako na Shirley Temple. Kromě toho fakt, že to tu přes tři roky viselo na přechýleném tvaru, aniž by s tím kdo hýbal, je dostatečným důvodem pro ponechání na svém místě. Přesunul jsem zpět.
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 01:21, 2. 6. 2008 (UTC)

77.78.91.214

Prosím zablokovat vandala, který vkládá nesmysly a maže šablonu SMAZAT ** Děkuji --MiroslavJosef 16:24, 2. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Reaperman už to udělal. Jinak příště prosím vytvořte odkaz na uživatele, ať ty čísla nemusíme přepisovat, ale jen prostě klikneme. Díky, ušetří nám to práci :) --Daniel Baránek 17:26, 2. 6. 2008 (UTC)

Učty s "falešným" jménem

Zdravím. Řeší se nějak účty s osobním jménem, jejichž účelem není nic jiného, než nositeli tohoto jména dělat ostudu? Jasný příklad Wikipedista:Ondřej Slačálek. Díky za odpověď či případné řešení. --Doktory 17:08, 3. 6. 2008 (UTC)

Pokud se ozve skutečný nositel jména nebo se prokáže, že byl účet založen za tímto účelem, lze řašit zablokováním a/nebo přejmenováním. JAn 19:21, 3. 6. 2008 (UTC)

Nemyslím. V tomto případě by bylo dobré vycházet z presumpce neviny skutečného slačálka. Založit si účet pod cizím jménem může kdokoliv. Takže zablokovat natrvalo a účet přejmenovat. --Nolanus C E 19:30, 3. 6. 2008 (UTC)

Souhlasím, snaha očernit dotyčného mi v tomto případě přijde zřejmá. -- Mercy (|) 20:10, 3. 6. 2008 (UTC)
Souhlasím s Nolanem. Zablokovat. A pokud by měl námitky, tak ať pošle mail z fakultního mailu, aby skutečně ukázal, že dělá ostudu sobě a ne někomu jinému. --Daniel Baránek 20:11, 3. 6. 2008 (UTC) (s ed. konfliktem)
Souhlasím (i když můj souhlas asi není tak zajímavý) a jenom připojuji menší technickou poznámku. V dnešní době odeslat mail, tak aby vypadal že jde z jiného emailového konta než je ve skutečnosti poslán není vůbec těžké. Pro ověření účtu mi to proto nepřipadá jako nejlepší způsob. --Duff 20:37, 3. 6. 2008 (UTC)
Zfalšovat hlavičku From: samozřejmě není těžké. Za důvěryhodnou lze považovat pouze hlavičku Received: from… by… přidanou (našim) příchozím MTA (a další jím přidané hlavičky nad touto). Mail předstírající, že je do OTRS poslán z adresy v doméně ff.cuni.cz, a přitom jej mailserver *.wikimedia.org přijal odjinud než z obvyklých serverů *.cuni.cz, je podezřelý a je pochopitelně nutné, aby vyhodnocování prováděl člověk schopný toto posoudit. --Milda 06:51, 4. 6. 2008 (UTC)

Přejmenován, zablokován. JAn 20:44, 3. 6. 2008 (UTC)

Díky za všechny reakce a za rychlé řešení. Hezký zbytek dne. --Doktory 21:22, 3. 6. 2008 (UTC)

V tuto chvíli tu dělá paseku (maže stránky jak o život).Hidalgo944 07:31, 4. 6. 2008 (UTC)

83.240.31.133

Vandalismus v článku penis, prosím o blok --MiroslavJosef 09:11, 4. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Dostal 2 hodiny. --Reaperman 09:12, 4. 6. 2008 (UTC)

Anální sex

Upozorňuji na chování uživatele Wikipedista:SobotkaR, jenž opět vkládá do článků odkazy na stránky s velmmi hrubou pornografií (opakovaný vandalismus na totéž téma) ** Zdravím správu české Wiki --MiroslavJosef 12:31, 4. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Vzhledem k nechutnosti zablokován bez čekání na další varování. --Dezidor 12:38, 4. 6. 2008 (UTC)

Děkan - on už to udělal párkát pokaždé pod jiným jménem. Myslím, že se to bude zase opakovat - je mi ho trošku líto, že nedokáže vymyslet nic lepšího --MiroslavJosef 12:40, 4. 6. 2008 (UTC)

Žádám zablokování vandala Wikipedista:67.159.45.53, viz článek Wieluń. Díky, Nador 13:34, 4. 6. 2008 (UTC)

Vypadá to na téhož vandala jako tomu bylo v případě článku anální sex - pořád totéž --MiroslavJosef 13:41, 4. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Zablokováno natrvalo (open proxy). --Mormegil 13:52, 4. 6. 2008 (UTC)

Přesun LiveCD na Live CD

Prosím o tento přesun. Není důvod, proč odstraňovat mezeru, i v samotném článku se mluví o "Live CD". Díky. --Adam Zivner 18:48, 4. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Přesunuto. -- Mercy (|) 21:29, 4. 6. 2008 (UTC)

Děkuji! --slady 07:46, 5. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Přesunuto. -- Mercy (|) 07:52, 5. 6. 2008 (UTC)

Žádám, aby Nadorovi bylo zbráněno vracet vlastní výzkum, resp. přání, resp. nedoloženou informaci [8] [9] o dodnes používaném českém názvu města. Jediným zdrojem je Oťák z 19. století, kdy se počešťovalo kde co. Google na Věluň ukazuje celých 9 odkazů včetně Wikipedie. Toto není jediný případ, kdyby bylo po Nadorově, psali bysme patrně v češtině Washington Vošington. --Nolanus C E 10:00, 5. 6. 2008 (UTC)

Odstraněna diskuse, přeneseno k článku --Postrach 10:58, 5. 6. 2008 (UTC)

PřesunutoPřesunuto Diskuse, které se týkají obsahu článku, patří k němu. Pokračujte prosím tam. Všem zúčastněným jen připomínám pravidlo tří revertů. --Tlusťa 10:49, 5. 6. 2008 (UTC)

Ano, diskuze patří do článku, já zde však žádal o zamezení přidávání neozdrojované informace, vyjádřil sem se myslím jasně. --Nolanus C E 10:54, 5. 6. 2008 (UTC)

Při sporu dvou uživatelů o obsah stránky není důvod článek zamykat. Revertační válku vedete jen vy dva, na což jsem vás upozornil. Za další její pokračování tvé přání vyplním. --Tlusťa 11:01, 5. 6. 2008 (UTC)

Clockinger

Pozor na možný trollovací účet Wikipedista:Clockinger, vandalizuje stránku Vesmírní lidé --MiroslavJosef 23:34, 6. 6. 2008 (UTC)


VyřešenoVyřešeno vyreseno 12 h banem, abychom wiki rano poznali. --Vrba 23:40, 6. 6. 2008 (UTC)
Doufám, když tak Vám ráno pomohu s "úklidem" - ale buďme optimisté ** Dobrou noc --MiroslavJosef 23:42, 6. 6. 2008 (UTC)

Spammer

Článek Římskokatolická církev v Česku je neustále obohacován spammerem, který setrvale doplňuje odkaz na bezvýznamné extremistické stránky, prosím o polozamčení článku případně i další kroky (ale řekl bych, že používá dynamické adresy). S pozdravem --Cinik 11:35, 7. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Přidávaná stránka vložena na spamlist. --Reaperman 11:52, 7. 6. 2008 (UTC)

Prosba o přesun Dubito, ergo cogito, ergo sum na Cogito ergo sum

Wikipedista:Alexandr Snajdar omylem heslo předělal a navíc přesunul na nesprávné znění, aniž si ověřil fakta, takže bylo chybné. Heslo jsem opravil a rozšířil, abych podobným přehmatům předešel. Protože se nedá přesunout příkazem, prosím o přesunutí na Cogito ergo sum, jak bylo dříve. Redirecty případně opravím sám.

Předem děkuju, --Sokoljan 11:43, 7. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Přesunuto. Vzniklá přesměrování, prosím, opravte. --Reaperman 12:04, 7. 6. 2008 (UTC) Už netřeba, opraveno. --Podzemník 12:14, 7. 6. 2008 (UTC)

Vandal

Zdravím a upozorňuji na vandala 82.99.179.2, jenž má již na své diskusní stránce 5 upozornění a stále přidává nesmysly. --Duff 19:03, 8. 6. 2008 (UTC)

díky, na blokování to není. Ty editace dělá po dlouhé době a třeba je to jiný člověk. Nesmysl jsem smazal. --Chmee2 19:07, 8. 6. 2008 (UTC)

Šablona referencí

Zdravím a prosím o vytvoření šablony, která umožní zobrazovat reference ve dvou sloupcích. Existovala zde {{Reflist|2}}, ale byla smazána (proč, to nevím). V článcích s hojným ozdrojováním bez tohoto dvojsloupcového zobrazení vypadají reference strašidelně dlouhé a na pravé straně obrazovky je pusto. Je to neestetické a nepraktické. Předem velmi děkuji!--Dr. Králík 21:09, 8. 6. 2008 (UTC)

ahoj, byla smazána z důvodu, že její používání přínášelo mnoho problémů. Dvojí sloupce referencí se nedaly tisknout, jestli si dobře pamatuji, tak se od jejího používání upustilo. Neestetika a nepraktičnost je tedy menší zlo, než to, že při tisku lidi neměli reference, které jsou IMHO důležité. --Chmee2 21:14, 8. 6. 2008 (UTC)
Aha, díky za odpověď. Škoda, ale souhlasím, že estetická stránka je v takovémto případě druhořadá.--Dr. Králík 21:32, 8. 6. 2008 (UTC)

lípou (návrhy)#Reflist viz zde JAn 21:36, 8. 6. 2008 (UTC)

Prosba o přesun

Prosím přesunout Rhodos (ostrov) na Rhodos. Děkuji předem. S pozdravem --Cinik 08:43, 9. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Provedeno. Prosím, zpracuj nebo zařiď zpracování seznamu Speciální:Whatlinkshere/Rhodos (ostrov). Díky. Miraceti 10:48, 9. 6. 2008 (UTC)

JDL - pozor

Pozor, editace uživatele JDL nejsou jen spamem, ta http adresa by se měla hodit na blacklist, mně to začalo rozebírat systém a musel jsem udělat reset. -jkb- (cs.source) 09:30, 9. 6. 2008 (UTC)

Všechny ty adresy by se měly hodit na blacklist a dotyčného JDL bych zablokoval do odvolání i s jeho IP adresou. --Cinik 09:33, 9. 6. 2008 (UTC)
VyřešenoVyřešeno - dotyčný zablokován, odkazovaná adresa již v blacklistu zjevně je. --Dezidor 09:35, 9. 6. 2008 (UTC)
Vložil tři adresy do tří článků. --Cinik 09:36, 9. 6. 2008 (UTC)

Stačí dát do filtru Wikipedie:URL blacklist nimp.org (ještě tam u vás není), blokne to vše i co je před tím, akorát jsem to zkoušel. -jkb- (cs.source) 09:54, 9. 6. 2008 (UTC)

Tlusta už to tam dal. --Cinik 09:59, 9. 6. 2008 (UTC)
Již předtím to bylo k nalezení na globálním blacklistu (meta:Spam blacklist), i nyní lze při zadání nowiki opět kamkoliv vkládat. --Dezidor 10:06, 9. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Jen upřesnění – uvedením adresy v Wikipedie:URL blacklist se nezabrání jejímu uložení v článku. Vynucovaný black list je na MediaWiki:Spam-blacklist a tam jsem tuto adresu skutečně přidal. --Tlusťa 10:03, 9. 6. 2008 (UTC)

Gelaxxx

Pozor na uživatele Wikipedista:Gelaxxx, vkládá nesmysly - první sprosťačiny vložil na svoji diskusní stránku --MiroslavJosef 09:11, 10. 6. 2008 (UTC)

Nemůžu se přihlásit

Dobrý den, byl jsem trvale přihlášen ze svého domácího PC, najednou to přestalo fungovat, Wiki po mně chce heslo, ale když jej vložím, není uznáno. Zaslání náhradního hesla jsem se už dva dny nedočkal. Rád bych přitom pokračoval v editování svých článků a v tvoření nových. Mohl by mi někdo poradit, příp. zaslat nové/funkční heslo na mejl? (Pavel.sidak@seznam.cz). PaulusStarec, --78.102.129.183 15:44, 10. 6. 2008 (UTC)

S tím bohužel nic udělat nemůžeme, k žádným heslům přístup nemáme. Nabízejí se dvě možnosti: buď dále čekat, popř. znovu kliknout na poslání hesla, nebo si založit na wikipedii nový účet. Ještě jsem vám poslal e-mail, abych zjistil, zda vám maily z wiki chodí. Zkuste se podívat ještě na svůj e-mail, zda vám maily z wikipedie nekončí ve spamu. --Daniel Baránek 16:27, 10. 6. 2008 (UTC)

67.159.30.67

Uživatel vkládá pornografické odkazy do článku Ropucha obecná a osobně napadá uživatele Wikipedista:Kirk, prosím o zásah --MiroslavJosef 13:40, 11. 6. 2008 (UTC)

Zablokován, prosím někoho o kontrolu zda nejde o open proxy (medle ano). JAn 13:46, 11. 6. 2008 (UTC)
Prověřeno, zablokováno indef <- open proxy--Horst 00:44, 12. 6. 2008 (UTC)

Duplicitní stránky

Jsou Wikipedie:Abecední rejstřík a Wikipedie:Rychlý index. Tu druhou jsem vytvořil já (nevěděl jsem o té první). Prosím, smazat. Díky --Hidalgo944 06:05, 12. 6. 2008 (UTC)

--Limojoe 06:11, 12. 6. 2008 (UTC)

Zdravím a prosím o přesun stránky Zakát (islám) na prosté Zakát, kde se nyní nachází rozcestník. Je to jistě primární význam, a mít rozcestník o dvou pojmech nemusí být (ostatně to vyplynulo i z tamější - byť starší - diskuse), když máme šablonu {{různé významy}}. Díky, --Podzemník 12:06, 13. 6. 2008 (UTC)

jeste treba doplnit sablonu o ruznych vyznamech--Limojoe 17:05, 13. 6. 2008 (UTC)

Vandal

Vandal a proxyna. --Cinik 13:48, 14. 6. 2008 (UTC) VyřešenoVyřešeno Zablokován nafurt. --Daniel Baránek 15:05, 14. 6. 2008 (UTC)

Boj o pomlčku

Přesunuto na Wikipedie:PL#Boj o pomlčku Miraceti 22:03, 14. 6. 2008 (UTC)

Anawi - vandal

Pozor na uživatele Wikipedista:Anawi, maže bez odůvodnění obsah článlů --MiroslavJosef 21:51, 14. 6. 2008 (UTC)

Dobrý den, prosím o revertování, stavu ohledně pahýlů o USA. Tedy stránku Šablona:Pahýl - USA převést zpět na stránku Šablona:USA-pahýl, pokud jsem si všiml, tak přesun nebyl nikde diskutován a nyní pahýl ze všech článků zmizel. Já nemůžu stránku přesunout zpět, nýbrž stará již existuje. Díky, --Jagro 18:29, 15. 6. 2008 (UTC)

Vrátil jsem tam redirect, takže to teď funguje. Zpátky jsem to nepřesunul, neboť i když se to asi neprojednalo, bylo těch přesunů hóóódně moc. Tak mi přijde, že vracet to v jednom případě zpět je trochu kontraproduktivní. Ještě se kouknu jak to bylo z těma přesunama a upozornim přesunovače. Jedudědek 19:41, 15. 6. 2008 (UTC)

Samotný přesun šablony nemůže mít za následek její zmizení z článků. Zjevně byl učiněn ještě další, na rozdíl od toho přesunu dočasně nevhodný, krok, který to zapříčinil. Jinak přesuny, pokud je mi známo, dohodnuty byly (i když proběhly poněkud chaoticky a nedotaženě).
Danny B. | diskuse | mail | přehled příspěvků | 20:00, 15. 6. 2008 (UTC)

No on na to Kolega Železnice vložil šablonu {{smazat}} a už nevím kdo ji dal mezi noinclude/noinclude, aby se nezobrazovala ve více jak 200 článcích, ve kterých je {{USA-pahýl}} vložen ;-) Jedudědek 20:06, 15. 6. 2008 (UTC)
S tím noincludem jsem to udělal já, protože v kategorii články ke smazání jsem nalezl přes stovku hodnotných článků, ve kterých byla pouze vložena šablona USA pahýlu. Systematické přejmenovávání šablon pahýlů jsem kdysi navrhoval ve VfD k pahýlům, ale jinde jsem to řešit neviděl... Ale myslím, že unifikace jen prospěje, jen kdyby to nebylo vedeno tak chaoticky a s chybami. --Jagro 20:19, 15. 6. 2008 (UTC)

O unifikaci se snaží Wikipedie:Specializovaný pahýl. --Doktory 10:05, 16. 6. 2008 (UTC)

Benešovy dekrety a trocha svlečených slečen na wikimiki

Gúguji si Benešovy dekrety a vyleze na mne wikimiki, těch stránek je tam jak hvězdiček, přirozeně bez údaje o zdroji, což je v tomto případě ale snad ne zcela negativní... takže FYI. -jkb- (cs.source) 14:31, 16. 6. 2008 (UTC)

Prosba o smazání strany

Prosím některého z vážených správců o smazání strany Wikipedista diskuse:78.102.146.245. Vznikla tím, že jsem se, já osel, zapomněl přihlásit a konal jsem. Omlouvám se za svoji zbrklost a za to, že vám přidělávám práci. Děkuji--Feťour 00:48, 17. 6. 2008 (UTC)

Fairuse

Soubor s názvem Soubor:MiltonObote1980.jpg požaduji na smazání. Sám jsem ho načetl a licenci neznám. Je to kvůli statusu Fair use, který v ČR neplatí. Také je to kvůli šabloně {{Neznám licenci}} a pořád se mi tam zobrazuje tohle:

Chyba - neplatný čas

Mohl by to někdo napravit i smazáním obrázku? --Železnice 09:09, 17. 6. 2008 (UTC)

Mé zablokování

Žádám omluvu od správce jménem Mercy, popřípadě sankci vůči němu. Ve sporu o obsah článku Izrael mi nejprve tapetoval diskusní stránku různými šablonami a to ačkoliv jsem jej vyzýval, ať tak nečiní a začne komunikovat věcně. Naopak jsem jej opakovaně vyzýval, ať své editace odůvodní a přesvědčí mě o správnosti svého osobního názoru na podobu článku, což nejen neučinil, ale místo tohoho mi dokonce zablokoval možnost editace. Takováto arogance je odstrašujím příkladem fungování svobodného projektu. --Miikop 10:20, 17. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Cílem tohoto projektu je tvorba encyklopedie, kterou jste narušoval vkládáním nesmyslného odkazu do článku Izrael. Mercy Vám tedy zablokoval možnost editace v souladu s pravidly. Mám za to, že omluva je sice na místě, ale z Vaší strany. Pokud se chcete věnovat tvorbě encyklopedie, jste samozřejmě vítán, jinak místo na podobnou "zábavu" hledejte jinde. --Tlusťa 10:25, 17. 6. 2008 (UTC)
Podívejte se, mohl o tom v klidu diskutovat a napsat mi nějaký věcný důvod, proč by tam být odkaz neměl. Místo toho mi tapetoval diskusi a blokoval mě. Pak tam přišel ještě druhej vtipálek, který mi napsal Nepřidávejte laskavě do Wikipedie obsah propagačního charakteru nebo odkazy, které mají přilákat návštěvníky na vaše soukromé stránky či stránky, se kterými jste spojeni., což je úplná blbost, jelikož s webem nejsem nikterak spojen a nevím, jaký proto měl důkaz, když toto tvrdil. --Miikop 10:29, 17. 6. 2008 (UTC)
Prohlédl jsem si inkriminovaný WEB u článku Izrael celou záležitost ze strany uživatele Miikop považuji za opakovaný hrubý vandalismus, jejho nestandardní chování na jeho i na mé osobní diskusní stránce nezavdává vůbec žádnou příčinu pro odblokování jeho účtu ** Mercy postupoval správně ** Zdravím správu české Wiki --MiroslavJosef 10:52, 17. 6. 2008 (UTC)
Jakém odblokování se zase bavíte. Blokován jsem byl v minulosti, nyní nežádám odblokování, ale omluvu a opatření proti tomu člověku, který mě blokoval a odmítl věcně komunikovat. Nevím, zda je moje chování "nestandardní" a "nenormální" (to záleží na místních poměrech, ale Vaše tvrzení o odblokování mi v tuto chvíli rozhodně jako nějaký projev normality také nepřijde. S úctou, --Miikop 11:37, 17. 6. 2008 (UTC)
Prosíme, nekrmte internetové trolly. Prosíme, nekrmte internetové trolly. Díky za pochopení. Prosíme, nekrmte internetové trolly.
Mám pocit, že by zde mohla být spojitost s nedávnou vandalizací článků Wieluň, Anální sex, Ropucha obecná a dalších hrubým pornografickým obsahem - povaha případu tomu plně nasvědčuje. Bylo by jistě velmi zajímavé zjistit IP adresu ** Zdravím --MiroslavJosef 13:06, 17. 6. 2008 (UTC)

Akce Hamry

Autor hesla Akce Hamry nejdříve jím včera opakovaně vandalizoval heslo Hamr na Jezeře, dnes jej založil samostatně a kolegyní vloženou šablonku o bezvýznamnosti okamžitě zlikvidoval. Prosím o zákrok. --Zákupák 21:01, 17. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Smazáno. Nenazval bych to vandalismem, ale spíš vkládáním nesmyslů. Ale uvidíme, co bude dělat uživatel dál. --Daniel Baránek 21:18, 17. 6. 2008 (UTC)

Upozorňuji na vandalismus z adresy, se kterou jsou dle diskuse problémy. Tož na to správci koukněte--Zákupák 15:06, 18. 6. 2008 (UTC)

Candydick

Pozor na uživatele Wikipedista:Candydick, viz jeho první úprava článku Emo, velmi expresivní vyjadřování plné pravopisných a stylistických chyb ** Zdravím a blahopřeji ke 100 ** --MiroslavJosef 22:03, 19. 6. 2008 (UTC)

Vzhledem k tomu, že Wikipedista:CommonsDelinker je vlastně robot (je tak označen i na metě), neměl by mít příznak bota? --Ragimiri 22:42, 20. 6. 2008 (UTC)

nemá ho úmyslně proto, aby byl vidět v posledních změnách, jaké obrázky odstraňuje a tak se to dalo snadněji kontrolovat. --Chmee2 22:44, 20. 6. 2008 (UTC)

Prosím o přesun stránek Šablona:Náhled a Šablona:Náhled2 zpět na jejich místo, pro jejich snad nebyl důvod. Díky předem, --Podzemnik 18:42, 21. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Nevím, co wikipedistu Železnice k tomuto nesmyslnému kroku vedlo, ale vzhledem k tomu, že už podobné nesmysly vyváděl jako anonym, příště bych zvážil jistá restriktivní opatření. Šablony jsem přesunul zpět. -- Mercy (|) 19:13, 21. 6. 2008 (UTC)
Dovolím si reagovat: Železnice neprováděl takovéto kroky pouze jako anonym, ale i jako přihlášený, revertoval veškeré snahy jiných a nehodlal diskutovat. Jako příklady budiž: [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], ignorování výzvy ohledně kategorií a IW na jeho uživatelské stránce a spousty dalších. Dnes jsem se mu snažil "promluvit do duše" (stejně jako později Podzemnik) ale zjevně to nepomohlo. Jedna věc je nováčkovská nerozvážnost, ale druhou je dělání věcí bez uvědomování si jejich následků a snahy je odstranit a ignorování komunity... --Jagro 20:06, 21. 6. 2008 (UTC)
V případě dalšího případu, prosím hlásit. Díky moc! Miraceti 22:16, 26. 6. 2008 (UTC)

Žádost o zablokování Cinika za osobní útok

Žádám o zablokování wikipedisty Cinika za tento osobní útok. Jiní wikipedisté byli v minulosti blokování za mnohem mírnější výroky. Nemám chuť nechat se urážet za to, že jsem opravil u dvou kategorií zcela nesmyslné interwiki a že stěhuji katolické řády po vzoru normálních wikipedií do katolické ohrádky, protože za ni Cinik považoval kategorii určenou pro všechny řády. --ŠJů 04:32, 26. 6. 2008 (UTC)

Osobně osobní útok v odkazovaném příspěvku nevidím. Nedoporučuji tedy blokaci. Neviděl bych to jako útok, předpokládejte oba dva dobrou vůli a pokuste se dohodnout. --Chmee2 17:27, 26. 6. 2008 (UTC)

Nazývat práci jiného wikipedisty řáděním nepochybně osobním útokem je. Navíc se ho Cinik dopustil opakovaně. --ŠJů 19:45, 26. 6. 2008 (UTC)

Kolego, opkovaně provádíte rozsáhlé změny v kategoriích i za situace, kdy Vám musí být jasné, že se nesetkají se souhlasem a že nerespektují to, co většina komunity považuje za účelné a logické myšlení. To pak už není práce, ale řádění, které mnoho Vašich kolegů od práce odvádí. --Cinik 19:58, 26. 6. 2008 (UTC)
Abych se přiznal, ani mně to nepřijde jako osobní útok hodný bloku. Jsem toho názoru, že před kategorizací tak sporného tématu měla nastat řádná debata, kterou bohužel nikde nevidím. (Aspoň, co jsem se díval.) Tím ale nijak nezpochybňuji správnost Vašeho způsobu, kterým jste kategorizaci provedl. -- Mercy (|) 20:02, 26. 6. 2008 (UTC)

Beru na vědomí, že Cinik se pasoval na "většinu komunity" a že je mu zatím správci bez výčitek i napomenutí tolerováno, aby práci kolegů nazýval "řáděním", kdykoliv má jiný názor, byť třeba mnohem svéráznější. Myslím, že na jiné wikipedisty jste bývali přísnější i za mnohem mírnější vyjádření.

Jde-li o posouzení, čemu se tady tedy od nynějška smí říkat řádění: Kategorie všech řádů i kongregací byla v rozporu s analogickými kategoriemi v jiných jazycích zařazena do kategorie Katolictví a původní interwiki směrovaly na Christian orders (což odpovídalo Cinikově představě, že nejsou jiné řády než náboženské, není jiné náboženství než křesťanství a není jiné křesťanství než katolické, což znamená římskokatolické) - historie té kategorie i jejích interwiki byla bohužel nyní ukvapeně minutu po spěšném Cinikově přesunu a Cinikově žádosti smazána namísto standarního použití šablony {{Zastaralá kategorie}}. Diskuse o vytvoření podkategorie pro křesťanské, popřípadě i katolické řády probíhala již od ledna 2008 a zahájil jsem ji já. Posuďte sami, kdo v ní vystupoval věcněji a kdo afektovaněji. Původní, Cinikem obhajovaná česká podoba, kdy pro řády existovala pouze jediná kategorie a tu Cinik automaticky považoval za výlučně katolickou, ač to neměla v názvu, měla částečnou analogii jen na latinské a španělské wikipedii, zatímco většina velkých wikipedií má řády kategorizovány strukturovaněji, tedy podobně, jak jsem vyčlenění do podkategorie navrhoval a později realizoval já. To rozhodující množství editací tedy rozhodně nebylo žádným mým výstřelkem, ale realizací stavu, který je mnohde jinde a ani Cinik proti němu neměl podstatné námitky. Zařazení tří řádů, které Cinik za řády neuznává (Rosekruciánský řád, Ordo Lumen Templi a Řád sv. Konstantina a Heleny, sice může být problematické a sporné, ale ani v tomto případě nepovažuji za oprávněné, aby Cinik odlišný názor kolegy označoval za řádění (diskuse byla i kvůli simplexnosti Cinikových argumentů neúčinná). --ŠJů 21:01, 26. 6. 2008 (UTC)

Zde je klasický příklad ŠJůovi demagogie. Věta "Kategorie všech řádů i kongregací byla v rozporu s analogickými kategoriemi v jiných jazycích zařazena do kategorie Katolictví a původní interwiki směrovaly na Christian orders (což odpovídalo Cinikově představě, že nejsou jiné řády než náboženské, není jiné náboženství než křesťanství a není jiné křesťanství než katolické, což znamená římskokatolické)" je zjevně nepravdivá. Je zeřejmé, že kategorie "cokoliv co se nazývá řád" + řeholní kongregace je logický nesmysl, každému inteligentnímu člověku, který nechce prudit, je jasné, že tedy shrnuje křesťanské řády a řeholní kongregace. Nění přece nutné (a dosud není ani zvykem, neboť by to bylo kontraproduktivní), aby názvy kategorií byly přesně popisné, stačí když jsou dostatečně srozumitelné. Jak se koneckonců může každý přesvědčit, společnou kategorii pro tajné spoelčnosti a náboežnské řády nemají na žádné velké wikipedii. --Cinik 03:25, 27. 6. 2008 (UTC)

Súhlasím s Chmee, Cinikov výraz možno nebol najvhodnejší, ale v žiadnom prípade to nebolo na blok. Dokonca sa dá považovať za milú slovnú hračku (řádit v řádech :) Sám som bol predvčerom na slovenskej wiki nespravodlivo zablokovaný a nedopadlo to dobre (pre našu wiki). Cinik asi vie, čo sa následne stalo. Takže s blokovátkom prosím opatrne. --Kelovy 21:46, 26. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Blokovat se nebude. Cinik se bude krotit ve výrazech, ŠJů se bude krotit při kategorizaci. Vždyť se, chlapi, na wiki potkáváte několik let, a přesto se nedokážete k názoru druhého postavit s nadhledem? Miraceti 22:13, 26. 6. 2008 (UTC) OK, aspoň takto. --ŠJů 22:29, 26. 6. 2008 (UTC)

Vlastní výzkum

Dnes se objevily dodatky v heslech Zdravotnická záchranná služba a Sbor dobrovolných hasičů. Jejich autor (213 194 221 25) byl již loni kolegy upozorněn, že nemůže vlastní hodnocení do hesel dodávat. Obě dnešní změny jsou stejné, neozdrojované negativní (i když třeba existující) subjektivní pohledy. Nelíbí se mi to. Prosím posoudit. --Zákupák 18:07, 28. 6. 2008 (UTC)

Je to hrubý vandal. Už mě to nebaví. Protože tu není v tuto hodinu žádný správce, žádám vás, abyste se s násdedky jeho vandalismu vypořádali sami. --Pastorius 00:00, 30. 6. 2008 (UTC)

Konečně jsi to napsal na správní místo.

VyřešenoVyřešeno Wikipedista zablokován, a vandalismus napraven --Vrbova 00:26, 30. 6. 2008 (UTC)

DJ BAGA

Pozor na uživatele Wikipedista:DJ BAGA - vkládání nesmyslů ** Děkuji a zdravím --MiroslavJosef 19:54, 30. 6. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Dostal druhé upozornění. -- Mercy (|) 19:55, 30. 6. 2008 (UTC)

Přesun Solaris

Prosím o přesun stránky Solaris (operační systém) na stránku Solaris. Důvodem je očekávatelnost, daný subjekt je výrazně používanější než ostatní. Díky, Nador 16:16, 1. 7. 2008 (UTC)

obstrukce pri uploadovani souboru

Ahoj,

nasel jsem sekci o prirodni rezervaci Stepanovsky potok, kde je vyzva aby lide uploadli nejake obrazky tohoto potoka. Shodou okolnosti kupujeme pobliz chalupu ve Stepanovske Lhote a par fotek toho potoka mam a chtel jsem tam obrazek nahrat. Nejdrive jsem zjistil, ze login na ceske wikipedii je jiny, nez na anglicke wikipedii, coz moc nechapu, ale budiz, vytvoril jsem si ucet i na ceske wikipedii a chtel uploadnout ten obrazek, ale jake bylo moje prekvapeni, kdyz jsem zjistil, ze ucet musim mit alespon 4 dny stary a alespon 10 prispevku. Opravdu nehodlam vyhledavat temata, kam bych mohl prispet deseti prispevky jen proto, abych mohl projevit svou davku altruismu a venovat wikipedii svoji fotografii.

Pocitam, ze casem zacnu tvorit heslo o Stepanovske Lhote a doufam, ze me nic neodradi od toho, abych texty daval sem na ceskou wiki.

S pozdravem, Libor Chocholaty

Nejsem si jistý, ale myslím, že na commons (commons.wikipedia.org) takové obstrukce nehrozí a můžete uploadovat tam. Nador 16:24, 1. 7. 2008 (UTC)
Nahrajte to na http://commons.wikimedia.org a pak to do vložte do textu sem, jako by to bylo nahráno zde. --Dezidor 16:26, 1. 7. 2008 (UTC)

Diky, hotovo. :-)

Prosím o obnovení historie

Prosím o obnovení historie článku Povaha kočky domácí a jeho diskuse, neboť se o něm znovu hlasuje. --Beren 18:59, 1. 7. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Obnoveno --Zirland 19:09, 1. 7. 2008 (UTC)
Diskuzi jsem sice obnovil, ale nezdá se být úplně relevantní. --Limojoe 01:24, 2. 7. 2008 (UTC)

Prosím o přesunutí Tajemství (Smetana) na Tajemství (opera) – rozlišovač "opera" je použit ve všech ostatních heslech (které jej mají) a takto to bude systematičtější. Díky. --Hidalgo944 23:57, 1. 7. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Limojoe 01:31, 2. 7. 2008 (UTC)

Ostatní jazyky na hlavní straně

Nikdo na tamější dikusi neodpovídá; chtěl bych se jednak zeptat, proč je tato stránka zamčena a dále bych také chtěl navrhnout, aby se hranice pro „tučné“ články posunula na 100 000 (a stala se na další dobu fixní). --Pete 14:21, 2. 7. 2008 (UTC)

Zamčeno je proto, že se jedná o titulní stránku, na kterou spousta lidí narazí jako první, a kde by se vandalismy opravdu vyjímaly. Co se té hranice týče, byl bych spíše pro 50 000. JAn 14:38, 2. 7. 2008 (UTC)
Asi jsem se špatně vyjádřil, není mi jasné, proč je zamčená šablona Wikipedie:Ostatní jazyky, pro odfiltrování vandalismů by snad mohlo stačit částečné zamčení. Ohledně nové hranice, 100 000 je „kulatější“ číslo, při 50 000 bychom navíc měli více než polovinu jazyků tučně. --Pete 14:50, 2. 7. 2008 (UTC)
VyřešenoVyřešeno Zámek změněn, můžeš to přetlustit na těch 100 000. Neudělej v tom binec, prosím. Miraceti 07:24, 3. 7. 2008 (UTC)

Solaris znovu

Prosím o navrácení rozcestníku na Solaris a operačního systému na Solaris (operační systém). Myslím, že ten dnešní Nadorův přesun nebyl šťastný, podle mě je obecně známější kniha nebo film, rozcestník na té stránce bude dobrý kompromis. Díky. --Ladin 20:18, 2. 7. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno přesunul jsem to zpátky. Pojem znám ve všech významech a nejsem přesvědčen, že nějaký by měl být upřednostněn --Postrach 20:37, 2. 7. 2008 (UTC)

Ráže

Chtěl bych požádat o přesunutí článku "ráže" na "ráž". Ráže je nesprávný i když častěji používaný pojem. Začátek článku by to poté chtělo upravit asi na: Ráž (nesprávně, avšak častěji ráže)... Díky, s pozdravem --Gravedigger 06:07, 3. 7. 2008 (UTC)

Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto možná by to chtělo nejprve doložit zdroji nesprávnost toho termínu a nějak vkomponovat do článku. Osobně jsem se s tím ještě nesetkal. Diskusi asi bude vhodné vést na Diskuse:ráže. Chvilku jsem hledal, je to poněkud nejednoznačné, důvody vizte na té diskusi (podle ÚJČ to není nesprávné). --Postrach 06:20, 3. 7. 2008 (UTC)
Slovník spisovné češtiny uvádí oba termíny, na prvním místě "ráže". Konkrétně: "ráže, ráž, vnitžní průměr hlavně zbraní nebo průměr střely, kalibr". --Luděk 20:12, 3. 7. 2008 (UTC)

Teplice

Už včera jsem upozornil v diskusi hesla Teplice anonyma na jeho dvě nevhodné editace, je to reklama a ještě tomu v nevyhovující úpravě. Prosím o nápravu--Zákupák 18:19, 3. 7. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Revertováno. Ale příště tohle můžete zvládnout sám. Reverty může provádět kdokoli. Pěkný večer! -- Mercy (|) 18:26, 3. 7. 2008 (UTC)

Masivní vandalismus ze strany uživatele Mercy

Přesunuto na Wikipedie:Pod lípou (v rohu)#Masivní vandalismus ze strany uživatele Mercy --Vrbova 16:28, 4. 7. 2008 (UTC)

Pohrajte si prosím ještě jednou

Hravost správců cs.wiki nezná mezí, to je hezké. Nedávno to byl Vrba (tato manipulace je stále nevyřešena), dnes pak starostlivý Dezidor ([17]), s obavou, že by mne nováčci a IP adresy nemohli oslovit. No právě o to mi ale již několikrát šlo. Mé stránky jsou porůznu a častokrát vandalizovány známým pornovandalem a jinými. Na pár jiných doménách taky nemám nejmenších problémů s polozamčením mé diskusní stránky, což je v takových oprávněných případech normální praxe. Dezidorovy obavy nemohu sdílet, na cs.wiki v podstatě needituji, má hlavní domovská strájka je na cs.source, má diskusní stránka zde nese jednoznačný odkaz na mou stránku na cs.source, a já nemám chuť to zde denně kontrolovat, zda nějaký blázen tu zas léčil své mindráky. Takže prosím o polozamčení mé diskusní stránky, IP adresám, které mne tu nezastihnou, se osobně omluvím na té druhé diskusní stránce. BTW, šablonu o polozamčení vkládat nikdo nemusí, byla tam při odemčení očividně zapomenuta. Dík, -jkb- 15:53, 4. 7. 2008 (UTC)

{{Wikipedie:Nástěnka správců/Vyřešeno}} Nemyslím, že je nutno mít stránku dlouhodobě zamčenou, pokud by docházelo k četnějším útokům lze stránku zamknout, diskusní stránka z principu nemá být uzamčena. Souhlasím s názorem, že v extrémním případě se stránka může zamknout, ale pokud důvody pominuly je dobré stránku odemknout. To zda důvody pominuly nezjistíme jinak než odemčením. --Vrbova 19:06, 4. 7. 2008 (UTC)

Za odblokováním si stojím, důvody již popsala Vrbová. --Dezidor 10:42, 7. 7. 2008 (UTC)

Báječné, já si stojím zas za svým. Jenomže jsem se někdy v lednu 2006 nechal dobrovolně zbavit práv správce zde na cs.wiki a jsem tedy právě zde ve slabší pozici. Ale dobrá, zvyknu si na jiný chod zdejších hodinek a vypořádám se s pro mne novou logikou: „Bylo zamčeno, aby nikdo nevandalizoval. Skutečně nikdo nevandalizoval. Tak to odemkneme, aby se ukázalo, zda někdo vandalizovat chce. Až zvandalizuje, tak zas ...“ Má do hodně do sebe. A je to vstřícné, také to potěší a značně motivuje. Tak mnoho úspěchů při hlídání mé neužívané stránky (kdo se toho vlastně ujme???) - -jkb- 10:36, 5. 7. 2008 (UTC) - - - -jkb- (cs.source) 16:40, 7. 7. 2008 (UTC)

Podle mne by stránka měla být zamčena. Že se pornovandal nevzdal, všichni víme, neotravuje jen jkb a má velkou výdrž, nedávno se ozval. Navíc oslovit jkb zde není žádoucí, protože tady diskusi moc nečte a odkazuje z ní tam, kde příspěvky čte. Bohužel musím konstatovat, že toto „řešení“ pouze opět dokazuje, jak špatné tu máme správce. Možná by se dalo říci zlomyslné, v tomto případě. --Cinik 16:34, 7. 7. 2008 (UTC)
Taky si myslím, že zamčení ničemu neškodí, kontakt na -jkb- tam je takže pokud mu někdo něco chce ví kam. Zamykat ji teď nebudu, zbytečně bychom se tu dohadovali a odmykali a zamykali, ale holt si ji dám do sledovaných a řešit zamknutím se bude ihned /nevím proč tu nejde normálně vyjít vstříc/--Horst 17:00, 7. 7. 2008 (UTC)
Diskuse se vždy nějak ohlídá a jde to navíc vždy okamžitě revertovat. -jkb- je zde aktivní uživatel a i nováčci a začátečníci by měli mít možnost mu zde napsat do diskuse (a ti registrovaní nebýt obtěžováni požadavky na zakládání nového konta na jiném projektu), stejně jako komukoliv jinému. --Dezidor 18:03, 7. 7. 2008 (UTC)

Přesun

Prosím o přesun článku Petrohradský tramvajně-mechanický závod na originální název přepsaný do latinky Petěrburgskij tramvajno-mechaničeskij zavod (nyní redirect s historií). Díky. --Harold 18:57, 5. 7. 2008 (UTC)

Monsignore

Upozorňuji na možnou revertační válku u článku Monsignore ** Zdravím správu české Wiki --MiroslavJosef 10:49, 6. 7. 2008 (UTC)

Navrhuji blokovat tohoto uživatele, zakládá nesmyslné články. --Ragimiri 12:45, 6. 7. 2008 (UTC)

Po sérii čtyř editací si dal pokoj. Uvidíme, zda vůbec ještě přijde a s čím. Neviděl bych to přímo jako záměrný vandalismus, spíše se nějaký předškolák nudil u počítače. --Dezidor 10:46, 7. 7. 2008 (UTC)

Fiat Uno

Současná podoba článku Fiat Uno, za kterou stojí uživatel Bikulef je převzata z [18], nejsem autorem a ani jsem autora nekontaktoval a nevím jestli má Bikulef nějaké svolení, ale i použité obrázky jsou spíše původně převzaty z propagačního materiálu Fiatu, takže tu vzniká podezření z porušení autorských práv. --Puppenbenutzer 18:31, 6. 7. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Díky za upozornění. Řeší se to pomocí Šablona:Copyvio. --Daniel Baránek 16:46, 7. 7. 2008 (UTC)

provokativní účet

Upozorňuji na nově založený provokativní účet Wikipedista:Loutka 2 نور الدين مساهمات النقاش‎ 21:21, 7. 7. 2008 (UTC)

Pravděpodobně se jedná jen o jednorázový účet v souvislosti s jedinou věcí. Nicméně bude dál sledován a v případě problémů bude zablokován. --Reaperman 21:24, 7. 7. 2008 (UTC)
VyřešenoVyřešeno zablokován. --Reaperman 21:41, 7. 7. 2008 (UTC)
Ten Loupežník se mi také moc nezdá ** --MiroslavJosef 21:49, 7. 7. 2008 (UTC)

Čs.námořní plavba

Včera jsem vytvořil heslo se špatným názvem Česloslovenská námořní plavba. Jeho obsah jsem dnes překopíroval do hesla již existujícího se správným názvem a nyní prosím o smazání hesla špatného. Děkuji --Zákupák 03:23, 10. 7. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno --Limojoe 04:50, 10. 7. 2008 (UTC)

IP 193.165.228.154

Upozorňuji správce na problém s příliš agilním mazačem. Jeho představa o tom, co vše je reklama, je zjevně poněkud neortodoxní. --Cinik 14:03, 11. 7. 2008 (UTC)

Uvidíme, jestli v tom bude pokračovat. Zatím ho neblokuju. Miraceti 14:23, 11. 7. 2008 (UTC)

Vzhledem k pokračujícím supermazačským zásahům z IP adres navrhuji polozamčení stránky Kanzelsberger. --Cinik 14:55, 11. 7. 2008 (UTC)

Nebylo by lepší najít racionální obsah stránky a než pro zachovaní propagandy firmy K. stránku zamknout?--Expander 15:02, 11. 7. 2008 (UTC)
Žádnou propagandu tam nevidím. Vidím jen IP adresy, co přehnaně umazávají obsah, z nichž některé se odvolávají na diskusi, která je rozhodně nepodporuje. --Cinik 15:04, 11. 7. 2008 (UTC)
Já zase z Vaší strany nevidím žádný pokus o racionální řešení sporu o obsah hesla. Zákazy problém nevyřeší :-(--Expander 15:13, 11. 7. 2008 (UTC)

Žádost o smazání článku s překlepem v názvu

Žádám o smazání článku Lyskam East, jednoho z přesměrování vedoucích na článek Lyskamm. Narozdíl od ostatních přesměrování vedoucích na ten článek toto přesměrování nemá smysl, protože v názvu je překlep (má tam být dvojité m...) --Kubajzz 20:57, 13. 7. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Smazáno. -- Mercy (|) 21:00, 13. 7. 2008 (UTC)

Neoprávněné zamčení stránky Kosovo

Již dva týdny je zcela zamčena stránka Kosovo, ačkoliv o její podobu neprobíhá v diskusi žádný spor. Na neoprávněnost zamčení bylo poukázáno již 2. července, avšak ani jeden správce na vznesené přípomínky nereagoval. Včera jsem se v diskusi proti zamčění ohradil sám, avšak ani na mou připomínku žádný správce nezareagoval. Současná situace, kdy článek smí editovat výhradně správci, je značně škodlivá, neboť brání ostatním uživatelům ve zlepšování článku, což dokládá diskuse k článku, kde za poslední dva týdny museli dva uživatelé prosit správce, aby provedli úpravy v článku za ně. A to nemluvím o stovkách až tisících anonymních čtenářů, kterým je upírána možnost editace, což je základní princip wikipedie. Žádám tedy okamžité odemčení článku pro všechny čtenáře. --Sveter 19:09, 15. 7. 2008 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Důvody pro zamčení pominuly. Článek odemknu. -- Mercy (|) 19:20, 15. 7. 2008 (UTC)

Prosba o zablokování

Nový wikipedista Binbin i přes opakovaná upozornění maže podstatné informace ze stánky Josef Mečl‎. Proto poprve žádám o něčí zablokování. Děkuji.--Expander 17. 7. 2008, 20:53 (UTC)

+ výhrůžky a nadávky viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista_diskuse:Binbin --Expander 17. 7. 2008, 21:15 (UTC)

VyřešenoVyřešeno Zablokován. Bohužel stačil spáchat osobní útoky dříve než jsem na to tlačítko kliknul :( Co už. --Daniel Baránek 17. 7. 2008, 21:22 (UTC)

Diky za zásah. --Expander 17. 7. 2008, 21:36 (UTC)

A já jsem článek zamknul na týden jako bonus --Chmee2 17. 7. 2008, 21:23 (UTC)

Diky za zásah. --Expander 17. 7. 2008, 21:36 (UTC)

Žádost o smazání článku s překlepem v názvu

Prosím o smazání článku Rudolf Sandalo madší, překlepl (resp. nedoklepl) jsem se v názvu. Děkuji! --Gampe (diskuse) 7. 2. 2016, 07:49 (CET)