Wikipedie:Den finanční gramotnosti

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hlavní strana Soutěžní hesla Pravidla soutěže Nápověda Komise Diskuse

DEN FINANČNÍ GRAMOTNOSTI S WIKIPEDIÍ[editovat | editovat zdroj]

V době od 8. září do 8. listopadu 2013 bude již podruhé probíhat na české Wikipedii soutěž, spočívající ve vytvoření či zkvalitnění již založených hesel na české Wikipedii, otevřené internetové encyklopedii. Ta obsahuje již přes 240 000 hesel, ve finanční oblasti však existuje mnoho termínů, které zde zatím nejsou, nebo je jejich kvalita nízká. Na soutěžní stránce naleznete seznam 25 hesel, která stejně jako loni organizátor Partners Financial Services, a.s. ve spolupráci s Wikimedia ČR vybral jako soutěžní a jejichž vznik či zkvalitnění odmění 25 cenami: 5× voucher do knihkupectví za 1500, 5× za 1000 a 15× za 500 Kč. Přihlásíte-li se do Wikipedie z jiné adresy, zadejte do vyhledávacího políčka Wikipedie:Den finanční gramotnosti.

Podmínky soutěže[editovat | editovat zdroj]

  1. První podmínkou pro zařazení do soutěže o lákavé ceny je napsání či zkvalitnění již existujícího hesla v termínu od 8. září (od 00:01) do 8. listopadu (do 23:59) 2013.
  2. Druhou podmínkou je být na Wikipedii zaregistrován, což je však snadné, rychlé a zdarma.

Vítězové budou vybráni na základě hodnocení Komise, hodnotit se bude obsahová i formální kvalita hesla. Hodnotící komise si vyhrazuje právo neudělit žádnou cenu. Vítězové budou veřejně vyhlášeni a ceny budou předány 30. listopadu 2013 na V. české wikikonferenci, seznam vítězů je zveřejněn zde i na stránce www.denfinancnigramotnosti.cz.