Volejte řediteli

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Volejte řediteli
Původní názevVolejte řediteli
Žánrtalk show
HrajíVladimír Železný
Miloslav Šimek
Markéta Mayerová
Slávek Boura
Země původuČeskoČesko Česko
Jazykčeština
Premiérové vysílání
StaniceTV Nova
Volejte řediteli na ČSFD
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Volejte řediteli je televizní pořad na TV Nova, který běžel po celou dobu, kdy televizi vedl Vladimír Železný, který pořad zároveň uváděl.

Původně šlo o originální formát pořadu, který neměl ani ve světě obdoby. Železný v pořadu informoval o novinkách z prostředí televize. Velkou část pořadu též tvořily jeho vlastní názory na politiku a další věci, v pořadu také řešil své vlastní spory.[1] Za Železného výroky v pořadu čelila televize nebo i samotný ředitel několika žalobám.[2] Kvůli pořadu hrozila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání jistou dobu také televizi odebráním licence. Řízení bylo ale později zastaveno.

Formát pořadu vyvolával dojem, že Vladimír Železný odpovídá na otázky pokládané diváky v přímém přenosu. Ve skutečnosti to bylo pouze naaranžované divadlo a všechny otázky a odpovědi na ně byly předem připraveny.[3]

Po odchodu Vladimíra Železného z Novy byl pořad nahrazen již nekontroverzním Volejte Novu, které už je čistě pouze o věcech souvisejících s touto televizní stanicí. V roli moderátora se střídají různé osobnosti televize. Součástí pořadu jsou dotazy diváků, soutěž v odhadu počtu diváků, kteří budou sledovat vybraný pořad TV Nova, a reportáže o filmech, seriálech a událostech TV Nova.

TV Barrandov[editovat | editovat zdroj]

Vladimír Železný pořad Volejte řediteli obnovil dne 30. listopadu 2013 pod názvem Volejte Železnému. Byl vysílán na TV Barrandov, kde Železný usedl do funkce generálního ředitele. V prvním odvysílaném díle, sám Železný řekl, že chtěl, aby se pořad znovu jmenoval Volejte řediteli, ale nedovolují mu to autorská práva TV Nova. Později dodal, že TV Barrandov si již požádala o odebrání autorských práv TV Nova, důvodem uvedl dlouhodobé neužívání značky a věří, že se časem pořad přejmenuje zpět na Volejte řediteli. V pořadu Železný řešil mnoho dalších věcí než jen otázky ohledně programu TV Barrandov, komentoval i aktuální situaci v politice či se vracel ke starým událostem, jako např. Česko a arbitráž s 10 miliardami korun. Dále také, že podporuje změnu názvu z České republiky na pouhé Česko, kritizuje sociální síť Facebook či zmiňuje, která strana získala jeho hlas ve volbách. Od druhého dílu v pořadu propaguje časopis Sedmička.[4][5] [6]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. http://web.dbm.cz/dbmweb/actions.nsf/0/E9041E2CDC1A5515C1256B94004E28AD?OpenDocument
  2. http://www.novinky.cz/clanek/54191-otazky-do-volejte-rediteli-psali-i-pracovnici-novy.html
  3. http://www.blisty.cz/files/isarc/0103/20010322i.html
  4. Archivovaná kopie. www.barrandov.tv [online]. [cit. 10-12-2013]. Dostupné v archivu pořízeném dne 04-12-2013. 
  5. Archivovaná kopie. www.barrandov.tv [online]. [cit. 10-12-2013]. Dostupné v archivu pořízeném dne 18-12-2013. 
  6. Archivovaná kopie. www.barrandov.tv [online]. [cit. 16-12-2013]. Dostupné v archivu pořízeném dne 16-12-2013.