VOŠ a SPŠ, Jičín

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Jičín, Pod Koželuhy 100
Informace
ZkratkaVOŠ a SPŠ Jičín
Právní formapříspěvková organizace
Datum založení1871
Počet žákůcca 600
Zaměstnanci
ŘeditelMgr. Lea Vojtěchová
ZástupceIng. Jiří Šafránek
Ing. Zdeněk Zikeš
Poloha
MěstoJičín
Zeměpisné souřadnice
Map
Identifikátory
IČO60116820 (VR)
REDIZO600012069
Oficiální webprumyslovkajicin.cz
Obory vzdělání
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Jičín je veřejná vyšší odborná a střední škola s nabídkou tříletého studijního oboru zakončeného titulem DiS, čtyřletých studijních oborů s maturitou, tříletých učebních oborů pro získání výučního listu.

Vzdělávací nabídka zahrnuje rekvalifikační kurzy pro nezaměstnané a uchazeče o zaměstnání, další vzdělávání pedagogických pracovníků a veřejnosti v oblasti ICT, CNC obráběcích strojů a elektrotechniky.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Škola byla založena v roce 1871 pod názvem Řemeslnická škola pokračovací. Sídlila na Komenského náměstí v dnešní budově strojního oddělení. O její vznik se zasloužil Václava Fejfar, dědeček Václava Čtvrtka. V roce 1940 byla otevřena nová budova v ulici Pod Koželuhy, kterou navrhl architekt Čeněk Musil.[1]

Oddělení[editovat | editovat zdroj]

Škola má dvě oddělení, přičemž každé se nachází v jiné budově. Oddělení elektro se nachází v ulici Pod Koželuhy a strojní sídlí na náměstí Komenského.

Domov mládeže a školní jídelna[editovat | editovat zdroj]

Domov mládeže a jídelna SPŠ Jičín

Školní jídelna s domovem mládeže se nachází v ulici Denisova, na křižovatce ulic Denisova a Českých bratří.

Ve školní jídelně se mohou stravovat nejen studenti a zaměstnanci SPŠ. Jídelna zajišťuje stravování i pro Masarykovu obchodní akademii a cizí strávníky.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. ŠIKÝŘOVÁ, Lea. Od vzniku VOŠ a SPŠ Jičín uběhlo 140 let Zdroj: https://jicinsky.denik.cz/zpravy_region/jicin-sps-prumyslovka-vyroci140let20110621.html. Jičínský deník [online]. VLTAVA LABE MEDIA, 2011-06-21 [cit. 2019-01-16]. Dostupné online.