Wikipedista:Tob

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jmenuji se Karel Skočovský (nar. 1980). Absolvoval jsem Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži, poté obor psychologie na FF Masarykovy univerzity v Brně, kde jsem v roce 2007 dokončil postgraduální studia psychologie (Ph.D.) se zaměřením na obecnou psychologii. Disertační práci jsem věnoval tématu psychologických aspektů přirozeného plánování rodičovství. V přepracované podobě vyšla jako anglická monografie: Skočovský, K. D. (2008). Fertility awareness-based methods of conception regulation: Determinants of choice and acceptability. Brno: Masarykova univerzita.

Několik let jsem pracoval v psychologickém výzkumu na Fakultě sociálních studií MU v Brně.

Mezi mé zájmy patří psychologické souvislosti plánovaného rodičovství (antikoncepce, léčba neplodnosti), bioetika, katolická morální teologie, teologie těla a filosofie. Těmito tématy se zabývám i na Wikipedii a na svém blogu na signalech.cz: (https://www.signaly.cz/tob). Jsem autorem webových stránek Teologie těla. Povolání k lásce (http://teologietela.paulinky.cz/).

Ve volném čase se věnuji překladům z angličtiny: v nakladatelství Paulínky vyšla v roce 2006 kniha Teologie těla pro začátečníky (Christopher West), v roce 2009 Muži a ženy jsou z ráje (Mary Healyová) a o rok později Dobrá zpráva o sexu a manželství (Christopher West).

V roce 2011 jsem publikoval knihu Zasnoubení - čas milosti (Paulínky).

Od září 2010 do června 2013 jsem bydlel v Římě na české koleji Nepomucenum a studoval teologii na Lateránské univerzitě. Po úspěšném zakončení studia jsem byl 13. července 2013 vysvěcen na jáhna. Moje působiště bude Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]