Wikipedista:Pasky

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
en-3 This user has advanced knowledge of English.
sk-1 Tento užívateľ má základné znalosti slovenčiny.
fr-1 Cet utilisateur dispose de connaissances de base en français.
Wikipedisté podle jazyka

Moje homepage snad poskytuje dostatek informací o mé osobě. V reálném světě se jmenuji Petr Baudiš, jsem programátor se zájmem o svět. Pracuji na řadě projektů svobodného softwaru.

Na Wikipedii se již příliš nevyskytuji, avšak mám tendenci dělat zejména "údržbářskou práci". Co se týče nových článků, nemám na Wikipedii žádnou stálou misi a dělám, na čem mě napadne. Snad poměrně dobře se vyznám v informatice, počítačích a software a (části) anime, dělám či rád bych dělal i na článcích o matematice, politice, filosofii a historii. Provozoval jsem také robotku-květinářku Lótetári a občas píšu i jiné roboty zpracovávající databázi Wikipedie.


Tento wikipedista nenávidí editační konflikty.

Jsem inkluzionista (asociace) - Wikipedie by měla shromažďovat co nejvíce z lidského poznání i informací o světě kolem nás, a pokud článek k tomuto přispívá (jakkoliv nedokonale), měl by mít právo přežít - porušuje-li standardy Wikipedie, stačí v hlavičce upozornit a dále nechat konat uživatele, kteří mohou článek vylepšovat. Je-li však smazán, není co vylepšovat, dokud se nenajde někdo další s dostatkem času a vědomostí, aby celý článek napsal znovu.

Zkrátka, mám-li parafrázovat egga: Delecionisti vždycky budou mít jednodušší život, článek prostě smažou. My jsme odsouzeni k věčnému vylepšování nedokonalých článků.


Moji WikiFilosofii nejlépe shrnují články http://www.usemod.com/cgi-bin/mb.pl?SoftSecurity a http://www.usemod.com/cgi-bin/mb.pl?SoftResponse - doporučuji je, a ostatně i celý zbytek Meatball Wiki, všem, kteří se zajímají o sociální aspekty fungování wiki systémů, jsou častými editory nebo se často dostávají do konfliktů s ostatními wikipedisty.