Uh Huh Her

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Uh Huh Her
Uh Huh Her
Uh Huh Her
Základní informace
PůvodUSA Los Angeles, Kalifornie, USA
Žánryindie pop, indie rock, rock, elektropop
Aktivní roky2007–present
VydavateléPlaid Records (současný)
Nettwerk (dřívější)
Webuhhuhher.com
Současní členové
Leisha Hailey
Camila Grey
Dřívější členové
Alicia Warrington
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Uh Huh Her je indie/elektropopová americká hudební skupina založená v lednu 2007. Jmenuje se podle alba hudebnice PJ Harvey. V současné době se skládá ze dvou členek. Kapela již několikrát zmínila, že se jméno kapely mění na UHH, jako protiklad plného "Uh Huh Her". Originální název vypadá velmi dobře v psané formě, ale špatně se vyslovuje. Zatím je ale stále nejisté, zda je se tato změna stane oficiální a kapela se opravdu přejmenuje.

Členové skupiny[editovat | editovat zdroj]

Zpěvačka, kytaristka a klávesistka Camila Grey je bývalou členkou rockové skupiny Mellowdrone a doprovázela na baskytaru nebo klávesy spoustu známých umělců, jako je Dr. Dre, Melissa Auf der Maur, Busta Rhymes a Kelly Osbourne. Je také členkou doprovodné kapely zpěváka Adama Lamberta (klávesy).

Vokalistka, baskytaristka a klávesistka Leisha Hailey se proslavila především jako herečka, ale byla členkou již několika skupin – např. The Murmurs a Gush.

Původně měla skupina ještě třetí členku, bubenici Aliciu Warrington, ta však brzy po založení odešla. S kapelou dále hraje několik dalších hudebníků, ale ti jsou najímání pouze jako sezónní hráči.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

I See Red EP[editovat | editovat zdroj]

EP I See Red byl první hudební počin Uh Huh Her, který vyšel 24. 7. 2007. EP zahrnuje verzi písně Say So [1], kde Hailey zpívá hlavní vokály (v pozdějším vydání písně jsou zpívány Camilou Grey). Say So je také první píseň, kterou skupina společně napsala (spolu s původní bubenicí Aliciou Warrington). Vokály byly nahrány v koupelně Camily Grey.

Common Reaction[editovat | editovat zdroj]

Common Reaction je název prvního alba Uh Huh Her, které bylo vydáno 19. 8. 2008. Umístilo se na devátém místě žebříčku alb časopisu Billboard Magazine. Mimo jiné obsahuje již zmiňovanou píseň Say So a písně Explode a Away From Here, která je, podle interpretek, o úniku z reality.

Black And Blue EP[editovat | editovat zdroj]

Po vydání alba Common Reaction kapela opustila nahrávací společnost a vydala se na cestu nezávislé kapely. Vzhledem k nedostatku finančních prostředků a koncertní šňůře, na kterou se vydala Camila Grey se zpěvákem Adamem Lambertem, se kapela rozhodla vydat EP Black and Blue, které mělo vyplnit mezeru mezi dvěma plnohodnotnými alby. EP bylo vydáno 19. 4. 2011, těsně před jejich druhým velkým koncertním turné, a tak měla skupina nový materiál pro jejich fanoušky. EP obsahuje celkem 6 songů, které byly napsány a nahrány během necelých 2 týdnů. EP obsahuje píseň s názvem "Philosopher", která je však spíše známá pod názvem "Philosophy".

Nocturnes[editovat | editovat zdroj]

Na druhém plnohodnotném albu s názvem Nocturnes pracovala kapela několik let. Bylo vydáno 11. 10. 2011. Písně Same High a Never the Same, které obsahuje, byly původně složeny pro film The Kids Are All Right. Camila Grey napsala písně Human Nature, Wake to Sleep a Darkness Is (píseň Darkness Is se původně jmenovala Never Absolute). Leisha Hailey pro album složila píseň Debris, o které již několikrát prohlásila, že pojednává o sexu po telefonu. Wake to Sleep byla napsána o procesu vzniku alba a pojednává o různých spacích zvycích členek kapely. Song Criminal je o zkušenostech kapely s jejich předešlou nahrávací společností a manažerech.. Uh Huh Her také natočily několik videoklipů, např. k písním Not A Love Song, Another Case nebo Wake to Sleep.

EP3[editovat | editovat zdroj]

Třetí EP bylo vydáno 11. prosince 2012 a obsahuje přepracované akustické verze písní Debris, I See Red, Black and Blue, Not a Love Song, Common Reaction a Philosophy. V nové verzi písně Debris zpívá hlavní vokály Camila Grey (původně je nazpívala Leisha Hailey, která tento song sama napsala).

Nadcházející projekty[editovat | editovat zdroj]

Hailey a Grey také oznámily záměr vydat taneční album. Datum vydání tohoto alba je stále neznámé.

Turné[editovat | editovat zdroj]

Common Reaction Tour[editovat | editovat zdroj]

Common Reaction Tour bylo první turné Uh Huh Her, které proběhlo od 17. 10. do 18. 11. 2008 po vydání alba Common Reaction. Zahrnovalo devatenáct koncertů převážně v USA s několika vystoupeními v Kanadě a jedním ve Velké Británii.

Black and Blue Tour[editovat | editovat zdroj]

Black and Blue Tour bylo jejich největší, probíhalo od 14. 3. do 19. 5. 2011 a Uh Huh Her v jeho rámci odehrály třicet devět koncertů po USA a Kanadě.

Keep A Breast Tour[editovat | editovat zdroj]

Keep A Breast Tour probíhalo ve spolupráci s asociací Keep A Breast Foundation. Obsahovalo dvacet jedna vystoupení od 8. 10. 2011 do 6. 11. 2011.

European Tour[editovat | editovat zdroj]

Jejich čtvrté a zároveň zatím jediné evropské turné. Proběhlo od 13. do 24. dubna 2012 a zahrnovalo deset koncertů nejen ve Velké Británii, ale také v Nizozemsku a v Německu. Na rozdíl od předešlých turné nemělo evropské turné hlavního kytaristu, některé songy byly proto hrány akusticky.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Alba[editovat | editovat zdroj]

EP[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Uh Huh Her na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]