Seznam postav seriálu Kobra 11

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Thomas Rieder)

Toto je seznam postav, které se objevovaly v televizním akčním seriálu Kobra 11.

Komisaři[editovat | editovat zdroj]

Frank Stolte[editovat | editovat zdroj]

Frank Stolte
První výskyt1. série 1. epizoda
Poslední výskyt22. série 4. epizoda
ZtvárnilJohannes Brandrup
NamluvilMartin Velda
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1966, Berlín
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (dálniční policie)
Partner(ka)Mareike Vanstraatenová
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Frank Stolte je parťák Ingo Fischera, později Semira Gerkhana. Frank sloužil před příchodem k dálniční policii u pohraniční stráže. Frank a Ingo byli partneři, kteří zahájili seriál. V prvním pilotním díle Bomby na 92. kilometru vyřešili případ Rascara Capaca. Frank byl v tomto případě určen šéfkou Katharinou Lamprechtovou, aby předal peníze Rascaru Capacovi / Stevu Krögerovi, kterého na konci zatkl. Frank s Ingem pracovali v prvních dvou epizodách, na konci druhé epizody byl Ingo Fischer zastřelen. Stolte Fischerova vraha zatkne. Potom do seriálu přišel Semir Gerkhan. Frank Stolte měl vztah s manažerkou dálničního motorestu Mareike Vanstraatenovou. V druhé epizodě se s ním rozešla a neznámý muž ji vydíral. Frank Stolte a Mareike Vanstraatenová byli ve čtvrté epizodě zase spolu. Frank a Semir spolu pak vyřešili další případy. Frank na konci 1. série odešel z dálniční policie spolu s policisty Thomasem Riederem, Markusem Bodmerem, Anjou Heckendornovou a Jochenem Suchultem.

Ve 4. díle 22. řady se na jeden díl vrátil a Semirovi tvrdil, že je pachatelem trestného činu. Semir dokázal jeho nevinu. Dále se dozvídáme, že Stolte se v roce 1996 nechal přeložit od dálniční policie k BKA, poté pracoval pro soukromou firmu, kde později uhořel jeho přítel. Odtud byl následně propuštěn a zadlužil se, Semir mu následně pomohl.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Frank byl kolega Inga Fischera a první kolega Semira Gerkhana. Jeho povaha je klidná. Frank nosil obleky, hlavně šedé, černé a béžové. Frank Stolte a Ingo Fischer se někdy navzájem oslovovali šéfe. S Ingem byli kamarádi a dobře si rozuměli. Frank se po smrti Inga změnil. Pak přišel Semir. Frank a Semir si nejdříve nerozuměli, ale nakonec se spřátelili.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách SPZ Barva
Audi 100 1.8 1995 3 TG-A 257 / BRB-A 404 / BRB-E 283 Stříbrná
BMW E36 325 TDS 1995 6 BRB-E 283 Modrá

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodě SPZ Barva
Saab 99 1995 Nový parťák BRB-E 283 Červená
Mercedes-Benz 190 2016 Riziko NE-SH 2306 Černá

Ingo Fischer[editovat | editovat zdroj]

Ingo Fischer
První výskyt1. série 1. epizoda
Poslední výskyt1. série 2. epizoda
ZtvárnilRainer Strecker
NamluvilMartin Kolár
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1963, Berlín
Úmrtí1995, Berlín
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (dálniční policie)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Ingo Fischer byl prvním kolegou Franka Stolteho. Frank a Ingo zahájili seriál. Ingo s Frankem působili v prvních dvou epizodách seriálu. Líbila se mu policistka Anja Heckendornová, která přišla v pilotním díle 1. série Bomby na 92. kilometru. V tomto díle vyřešili případ Rascara Capaca. Ingo a Anja byli u benzínové pumpy, odkud volal Rascar Capac, ale našli jen figurínu. Ingo Franka sledoval při předávání peněz Rascaru Capacovi / Stevu Krögerovi. Toho chtěl před hotelem, ve kterém se zločinec skrýval, zatknout, ale Steve Kröger vystřelil a v davu utekl ke svému autu. Na konci epizody byl zatčen. Frank a Ingo v druhé epizodě seriálu řešili další případ. Ingo Fischer byl v druhé epizodě zastřelen. Zemřel Frankovi v náručí. Frank jeho vraha zatkl. Na smrti Inga měla velkou vinu manažerka dálničního motorestu a přítelkyně Franka Mareike Vanstraatenová.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Ingo byl Frankův první kolega. Jeho povaha je klidná. Ingo preferoval džínové a kožené věci. S Frankem byli kamarádi a dobře si rozuměli. Ingo se přátelil se všemi policisty a s manažerkou dálničního motorestu Mareike Vanstraatenovou. Frank a Ingo se někdy navzájem oslovovali šéfe.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách SPZ Barva
Ford Sierra 2.0 1995 2 SL-K 689 / BRB-A 404 Světle Fialová

Semir Gerkhan[editovat | editovat zdroj]

Semir Gerkhan
První výskyt1. série, 3. epizoda
ZtvárnilErdogan Atalay
NamluvilBohdan Tůma
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1969, Istanbul (ale později jako malý přišli do německého Kolína nad Rýnem)
NárodnostTurek (německé občanství)
Povolánípolicista (dálniční policie)
Manžel(ka)2x rozvedený (bývalá žena Andrea Schäferová-Gerkhanová)
DětiAida Gerkhanová (* 2005), Lilly Gerkhanová (* 2009), Dana Wegnerová-Gerkhanová (* 2002, nemanželská)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Semir vyrostl v turecké čtvrti v německém Kolíně nad Rýnem. Začal pracovat na policii a dostal nabídku od dálniční policie, aby nastoupil za zastřeleného Inga Fischera. Jeho prvním parťákem byl Frank Stolte. Ten však beze stopy zmizel na konci 1. série a místo něj nastoupil André Fux, trochu agresivní, ale dobrý policista. I zbytek policejních zaměstnanců se v té době změnil – na místo šéfky Kathariny Lamprechtové nastoupila Anna Engelhardtová, kterou si i přes počáteční odstup Semir oblíbil, a také nová sekretářka Andrea Schäferová, do které se Semir zamiloval. Běh věcí narušila krutá smrt Andrého (byl probodnut harpunou) a jeho místo u dálniční policie zaujal Semirův nový kolega Tom Kranich. Toho si Semir oblíbil. Tom ale posléze kvůli smrti své těhotné snoubenky Eleny Krügerové policii opustil a místo něj byl přijat mladý, sportovně nadaný komisař Jan Richter. Ten byl na Semirově svatbě s Andreou jako svědek a i přes to, že Andreu těsně před obřadem unesli zločinci, se obřad povedlo uskutečnit. Po Janově odchodu se k policii opět vrátil Tom Kranich a oba spolu nějaký čas pracovali. V té době se Semirovi a Andree narodila dcera Aida (2005, epizoda Záblesk). Potom byl ale Tom zastřelen při záchraně vietnamské dívky, což Semira ranilo. Jeho novým kolegou se stal Chris Ritter, speciálně vycvičený policista, který ale brzy zemřel. Když Semirovi zemřel další kolega, chtěl od policie odejít, ale při dopravě svědka k soudu s Ritterovým vrahem se seznámil s Benem Jägerem a u policie zůstal. Potom od policie odešla Anna Engelhardtová a na její místo nastoupila mladší ředitelka oddělení (šéfová) Kim Krügerová. Semirovi se v roce 2009 narodila druhá dcera Lilly (2009, epizoda Kóma). V pilotním díle 16. série zjistil, že má nemanželskou dceru Danu (2002) s dávnou přítelkyní Nazan Wegnerovou, ta později i s druhem umírá a péče o Danu přechází na Gerkhana. Někteří z Gerkhanových bratranců měli v seriálu větší roli, např. Hassan Gerkhan, Aladdin Gerkhan a Ismet Gerkhan. V seriálu se také dvakrát objevil jeho chráněnec Cem Aladay. Semir má bratra Kemala.

V roce 2012 dopadl spolu s Benem Jägerem gang tří bratrů, který byl dlouho pronásledovaný. Jeden z bratrů však z vězení řídil únos Semirovy rodiny a Semir se musel rozhodnout: buď zabije Bena a jeho rodina bude propuštěna nebo Bena nechá žít a zemře jeho rodina. Semir se rozhodl zabít Bena a fingovaně jej zastřelil po divoké honičce městem na střeše budovy v přímém televizním přenosu. V roce 2013 Semir zjistil, že jeho bývalý kolega André Fux, o kterém si všichni mysleli, že zemřel v roce 1999 na Mallorce, žije. André nejprve Semirovi zachránil život, ale Semir posléze zjistil, že se André dal na dráhu zločinu. André zemřel pádem do propasti v Alpách. V roce 2013 odešel Ben Jäger a na jeho místo nastoupil vrchní komisař Alex Brandt. V roce 2014 Semira opustila Andrea Schäferová, na kterou se provalila nevěra a ona i s dětmi odešla žít s milencem. Následoval rozvod, ale ani nový vztah Andree nevydržel. Semir byl do Andrey stále zamilovaný a poté, co Andrea jen těsně unikla smrti, se dali opět dohromady. Vztah prošel turbulentním vývojem - podruhé se vzali, nicméně poté, co se Andrea i s dcerami odstěhovala do dánské Kodaně, udržovali pouze vztah na dálku. Manželství opět nevydrželo. Ve třech speciálních 90minutových epizodách (2022) se ukázalo, že je Gerkhan znovu rozvedený. Zpočátku si svobodný život užívá, později naváže partnerský vztah s lékařkou Biancou Kessler. V roce 2015 odešel od policie Alex Brandt kvůli smrti otce za svou matkou do Brazílie. V roce 2016 přišel nový kolega Paul Renner, kterému Semir v mládí zachránil život. Na konci 24. série Paul odejde od dálniční policie, aby odplul se svým nemocným otcem na Nový Zéland.[1] V prvním díle 25. série se stane Semirovou parťačkou Vicky Reisingerová. Zatím naposled se oba parťáci vrátili na obrazovky ve třech 90minutových fimech v roce 2022. Zkušený a nesmrtelný Semir Gerkhan si připsal u dálniční policie už 26. rok. Zda bude seriál pokračovat, zatím není jasné. Semir ale po těchto filmech odchází do důchodu. Pokud by seriál dále pokračoval tak už bez Semira, Semir by dělal jen nějakého poradce nebo výpomocného policistu.

Povaha[editovat | editovat zdroj]

Semir je ke všem milý a hodný. Je kamarádský a má rád zvířata. Když je ale někdo z jeho okolí v nebezpečí, nezná s nikým slitování a chrání své přátele ze všech sil. V průběhu času se Semirův charakter trochu mění – nejprve je to mladý frajer se žvýkačkou v puse, časem se ale mění v zodpovědného, přesto ale veselého člověka a milujícího manžela a otce. V poslední ze tří speciálních 90minutových epizod (2022) se poprvé stává dědečkem, když jeho dcera Dana porodila potomka. Semir tak odchází do důchodu a chce se věnovat svému vnukovi naplno.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách SPZ Barva
BMW E36 328i 1995 3 HVL-S 199 Černá
BMW E39 523i 1996 3 BU-L 473 / B-PW 185 Vínová
BMW E36 328i 1997–1998 16 B-PV 185 / B-EW 315 / NE-DR 8231 Stříbrná
BMW E46 328i 1998–2001 47 NE-DR 8231 Stříbrná
BMW E46 330i 2001–2005 51 NE-DR 8231 Stříbrná
BMW E46 330i LCI (Facelift) 2005 1 NE-DR 8231 Stříbrná
BMW E90 330i 2005–2009 51 NE-DR 8231 / D-BM 3308 Stříbrná
BMW E90 330i LCI (Facelift) 2009–2011 39 D-BM 3308 Stříbrná
BMW F30 320d 2012–2016 35 D-BM 3308 Stříbrná
BMW F30 328i (M sport) 2012–2017 63 D-BM 3308 Stříbrná
BMW F30 330i LCI (M sport Facelift) 2015–2019 46 D-BM 3308 Stříbrná
BMW G20 330i 2019–2021 6+ K-BM 3308 Stříbrná

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Rok/y používání Epizoda SPZ Barva
Opel Kadett B 12 1995 Nový parťák P-AP 884 Světle modrá
Škoda Octavia II 2008 Muž v pozadí D-AM 391 Stříbrná
BMW (E64) 630i 2008 Nevěsta K-AC 208 Stříbrná
Škoda Fabia 2012 Anděl smrti K-MG 791 Stříbrná
BMW (E70) X5 2013 Zmrtvýchvstání D-CE 925 Šedá
BMW (F26) X4 (M-Sport) 2013 Krevní msta D-GC 7646 Černá
Mercedes-Benz GLA 200 2015 Krvavé peníze K-JM 401 Černá
BMW (F25) X3 LCI (M-Sport Facelift) 2017 Není úniku K-OI 189 Tmavě zelená
Opel Manta B Berlinetta 2017 Hrdina z ulice GL-06 235 Modrá
BMW (G05) X5 (M-Sport) 2019 Osudná noc D-RK 8596 Černá

André Fux[editovat | editovat zdroj]

André Fux
První výskyt2. série 1. epizoda
Poslední výskyt18. série 1. epizoda
ZtvárnilMark Keller
NamluvilJakub Saic
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1966, Berlín
Úmrtí2013, v Rakousku
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (dálniční policie)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

André Fux byl druhý partner Semira Gerkhana. Vlastnil černý pás v karate, které vyučoval. Se Semirem pracoval od roku 1996, kdy byl přiřazen k dálniční policii po odchodu Franka Stolteho. Se Semirem měl blízký vztah a velmi dobře si rozuměli. V roce 1999 jeden případ zavedl Semira a Andrého na Mallorcu, kde byl André postřelen harpunou a spadl z jachty do moře. Andrého tělo nebylo nalezeno, proto byl považován za mrtvého. Ovšem v roce 2013, Semir a Ben zjistili, že nezemřel. Nejprve zachránil Semirovi a jeho dětem život, ale posléze bylo zjištěno, že byl zapleten do zločinu. Na konci pilotního dílu Zmrtvýchvstání André v Alpách spadl do propasti a zemřel. Jeho tělo se však nenašlo.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

André byl Semirovým druhým kolegou. Jeho povaha byla klidná, ale někdy až agresivní. Ovládal bojová umění, které i párkrát předvedl. Kromě toho byl i zpěvák, podobně jako pozdější kolega Ben Jäger. Zazpíval v seriálu i se skupinou Scooter v epizodě Smrtící sláva z 2. série. André od začátku nosil obleky. V druhé sérii nosil výrazné barvy košil jako červenou, silně modrou, oranžovou a podobně. Od třetí série už začal nosit stylovější a modernější košile a obleky. Spíše preferoval černou, šedou a hnědou.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách SPZ Barva
BMW E36 328i 1996 6 B-EW 315 / B-DW 8271 Šedá
Mercedes-Benz C 200 1997 8 B-DW 8271 Modrá
Mercedes-Benz CLK 320 1997–1999 18 B-DV 8271 / NE-LK 3470 Modrá

Tom Kranich[editovat | editovat zdroj]

Tom Kranich
První výskyt4. série 1. epizoda
Poslední výskyt11. série 1. epizoda
ZtvárnilRené Steinke
NamluvilAleš Procházka
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1963, v Kolíně nad Rýnem
Úmrtí2007, v Kolíně nad Rýnem
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (dálniční policie)
Partner(ka)Elena Krügerová (těhotná snoubenka), Petra Schubertová (přítelkyně)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se do rodiny Frankieho Kranicha. Má sestru Nadju, která žije v Mnichově a pracuje ve vedení hotelu. Od mládí měl rád jízdu ve formuli a tato záliba mu vydržela až do dospělosti. Nejprve pracoval u státní policie, po té dostal nabídku od dálniční policie v Kolíně nad Rýnem, kterou přijal a nastoupil za zemřelého Andrého Fuxe. Zde se seznámil se Semirem Gerkhanem a od té doby spolu vyšetřovali různorodé případy. Jednou se Tom seznámil u jednoho případu se svědkyní Elenou Krügerovou a zamiloval se do ní a po čase už s ní čekal dítě a chtěl si ji vzít. Za svědka si vybral Semira, který pochopitelně souhlasil.

Zločinci ale v té době nastražili do Tomova auta bombu, která ho měla zabít, ale zabila těhotnou Elenu. Tom byl zoufalý a potom, co nalezl vrahy, odešel od policie a odjel na několikaletou dovolenou do ciziny. Pak chvíli učil jízdu ve formulích pro děti, následně se ale znovu setkal se Semirem (v době po odchodu svého nástupce Jana Richtera) a vrátil se k policii. U ní zase několik let sloužil a dokonce se zamiloval do sekretářky Petry Schubertové, potom ale jednou zachraňoval vietnamskou dívku, kterou se snažili dostat jako nepohodlného svědka zločinci a přitom byl smrtelně zraněn. Zemřel Semirovi v náručí a byl pohřben v Kolíně nad Rýnem. Elenu a jejich nenarozené dítě následoval o necelých pět let později. Petra po jeho pohřbu odešla od sboru. Semir a jeho nástupce Chris Ritter později jeho vraha zastřelí.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Tom Kranich je typický akční hrdina – odvážný, silný… Je také přátelský a má rád krásné ženy. Tom byl třetím kolegou Semira Gerkhana a šestým komisařem. Mezi Tomem a Semirem se vyvinulo skutečné přátelství. Tom uměl italsky. Miloval jízdu ve formulích, byl v tom dobrý. Tom většinou nosil obleky. Sbíral hodinky. Všude chodil pozdě. Elena byla jeho životní láskou, plánovali svatbu a těšili se na dítě. Tom se po smrti těhotné Eleny změnil.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách SPZ Barva
Mercedes-Benz CLK 320 1999–2002 42 NE-LK 3470 Modrá
Mercedes-Benz CLK 320 2004–2006 33 NE-LK 3470 Modrá

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Rok/y používání Epizoda SPZ Barva
Range Rover Series II 2002 Rozloučení BM-MB 70 Černá

Jan Richter[editovat | editovat zdroj]

Jan Richter
První výskyt7. série 1. epizoda
Poslední výskyt8. série 15. epizoda
ZtvárnilChristian Oliver
NamluvilMichal Jagelka
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1974, v Kolíně nad Rýnem
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (dálniční policie)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Jan Richter se narodil v Německu, pravděpodobně v Kolíně nad Rýnem. V Münstru vystudoval policejní akademii s červeným diplomem (jak se dozvídáme v pilotním dílu 7. série) a poté nastoupil na oddělení krádeží, kde pracoval jen pár měsíců. Pak byl ale zavražděn jeho dlouholetý kamarád a Jan se rozhodl vrahy chytit a nechat zatknout a zavřít. V práci si vzal dovolenou a začal pátrat na vlastní pěst. Při tom se seznámil se svým budoucím kolegou a kamarádem Semirem Gerkhanem, který mu pomohl vrahy dostihnout i přesto, že se při jejich prvním setkání poperou a Jan, který ovládá kickbox, ho přemohl. Protože neměl Semir v této době parťáka, byla mu nabídnuta práce u dálniční policie a Jan, který se zatím se Semirem spřátelil, ji přijal a nastoupil po odchodu Toma Kranicha.

Rychle získal uznání svých nových kolegů, kteří na něj často nahlíželi s respektem. Jan postupem času získal hodnost vrchního komisaře a hodně se toho od Semira naučil a šel mu za svědka na svatbě s Andreou Schäferovou. Z dálniční policie odešel kvůli přítelkyni, která spáchala sebevraždu a Jan se rozhodl k odchodu do Ameriky. O jeho dalším životě se v seriálu nemluví.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Jan byl milý a přátelský. Je čtvrtým kolegou Semira Gerkhana a šestým komisařem. Jeho povaha byla klidná. Je šarmantní, elegantní a pozorný. Jan většinou nosil obleky. Nosí kontaktní čočky, v epizodě Na mušce (8. série, 2003) měl brýle. Má rád zvířata, se kterými umí skvěle pracovat, a také sport, ve kterém ve všech směrech vyniká – nejvíce v bojových uměních. Také uměl dobře hrát bowling a další sporty, což se mu často hodí.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách Značka Barva
Mercedes-Benz CLK 320 2002 7 NE-LK 3470 Modrá
Mercedes-Benz CLK 320 2002–2004 19 NE-LK 3470 Modrá

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Rok/y používání Epizoda SPZ Barva
Toyota MR2 2002 Křest ohněm K-PR 4600 Černá

Chris Ritter[editovat | editovat zdroj]

Chris Ritter
První výskyt11. série 1. epizoda
Poslední výskyt12. série 12. epizoda
ZtvárnilGedeon Burkhard
NamluvilZdeněk Mahdal
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1967
Úmrtí2008, v Kolíně nad Rýnem
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (dálniční policie)
Manžel(ka)Bea Ritterová (bývalá manželka)
DětiKatrin Ritterová, Frederic Ritter
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Chris Ritter je pátým kolegou Semira Gerkhana. Byl profesionálně vycvičeným policistou. 10 let pracoval pro tajnou službu, byl zrazen svým kolegou a vězněn v Africe, kde ho mučili, dávali mu drogy a při pokusu o útěk byl několikrát postřelen. Měl sestru Janine, která žila v Londýně. S bývalou manželkou Beou měl syna Frederica a dceru Katrin. Chris uměl švédsky. Se Semirem pracoval od roku 2006, kdy byl přiřazen k dálniční policii po smrti Toma Kranicha. Chris jako tajný agent vystupoval pod jménem Mark Jäger. Původně si o něm všichni mysleli, že zabil Toma a nevěděli, že byl tajným agentem. Semir se ho snažil zatknout. Pak ale skutečný vrah Toma Kranicha zabil Chrisova šéfa. Chris šel za Semirem a vše mu řekl a společně s ním vypátral Tomova vraha. Protože po vyřešení případu byly uvedeny fotografie pana Rittera v novinách a bylo uvedeno jeho jméno, nemohl nadále pracovat jako tajný agent. V další epizodě se stal Semirovým kolegou. Ze začátku se jim ale spolupráce nedařila, Chris byl zvyklý na sólové akce a spoléhat se jen sám na sebe. Pak se z nich stal dobrý tým a Chris měl se Semirem dobrý vztah a rozuměli si. V roce 2007 vyšetřovali jeden případ, ve kterém byl Chris zastřelen z vrtulníku. Zemřel v náručí své přítelkyně a bývalé kolegyně, tajné agentky Tanji Brandtové, kterou zachránil před smrtí. Nad nimi stáli Semir a šéfová Anna Engelhardtová. Jeho vrah byl zatčen a odsouzen v pilotním díle 13. série. Jde o zatím posledního Semirova parťáka, který byl někým zabit.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Chris byl Semirovým pátým kolegou. Jeho povaha byla klidná, ovšem někdy i agresivní. Chris od začátku nosil obleky.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách Značka Barva
Mercedes-Benz CLK 320 2006–2007 11 NE-LK 3470 Modrá
Mercedes-Benz C 350 2007 8 D-BD 2408 Stříbrno-šedá

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Rok/y používání Epizoda SPZ Barva
Ferrari 360 Modena 2006 Na život a na smrt B-MJ 691 Červená

Ben Jäger[editovat | editovat zdroj]

Ben Jäger
První výskyt13. série 1. epizoda
Poslední výskyt24. série 1. epizoda
ZtvárnilTom Beck
NamluvilMichal Holán
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1978, v Hamburg
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (dálniční policie)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Ben Jäger je šestým kolegou Semira Gerkhana. S Gerkhanem pracoval od roku 2008, nastoupil po smrti Chrise Rittera. Dříve sloužil u LKA, ale v jeho týmu byl zrádce, kterého zastřelila jeho kolegyně Eva. Kvůli této události opustil LKA. Později se však případ znovu začal vyšetřovat a zjistilo se, že ten, kterého tehdy Eva zastřelila, byl nevinný a že skutečnými zrádci byli jejich šéf a kolegyně Franciska. Se Semirem měl blízký vztah a velmi dobře si rozuměli. Ben byl z bohaté rodiny Konrada Jägera, měl sestru Julii. Odešel v 7. díle 18. řady kvůli hudební kariéře (Osamělé rozhodnutí, 2013). Po šesti letech se v seriálu znovu objevil, a to na Semirových narozeninách v 1. epizodě 24. série Všechno nejlepší k narozeninám, kdy projížděl Kolínem a pomohl Semirovi dostat se z životní krize.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Ben byl Semirův šestý kolega. Jeho povaha je klidná. Ben byl také zpěvák a kytarista, podobně jako André Fux. Ben byl prvním parťákem, který nenosí obleky. Ze začátku většinou nosil džíny a zelenou nebo černou bundu, později začal nosit kožená saka, převážně hnědá.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V Epizodách Značka Barva
Mercedes-Benz C 350 2008–2009 25 D-BD 2408 Stříbrno-šedá
Mercedes-Benz E Coupé 500 2010–2013 47 D-BD 2408 Stříbrno-šedá

Soukromé motocykly[editovat | editovat zdroj]

Motorka Rok/y používání Počet epizod SPZ Barva
Harley-Davidson FXDF Dyna Fat Bob 2008 3 GG-C 552 Černá
Harley-Davidson V-Rod Night Rod Special 2013 2 K-XD 46 Černá

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Rok/y používání Epizoda SPZ Barva
Mercedes-Benz R 350 2008 Na vlastní pěst K-AP 240 Stříbrná
Audi R8 2008 Na vlastní pěst K-AP 134 Černá
Porsche 911 Targa 2008 Muž v pozadí K-MJ 754 Bílá
Porsche 911 2008 Pod tlakem D-RJ 5111 Stříbrná
Porsche 911 Carrera 2012 Ztracený přítel K-TZ 911H Stříbrná
BMW (i12) i8 2019 Všechno nejlepší k narozeninám M-LX 782E Šedá

Alexander „Alex“ Brandt[editovat | editovat zdroj]

Alex Brandt
První výskyt18. série 8. epizoda
Poslední výskyt20. série 9. epizoda
ZtvárnilVinzenz Kiefer
NamluvilLibor Bouček
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1982, v Kolíně nad Rýnem
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (dálniční policie)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Alex Brandt byl sedmým kolegou Semira Gerkhana. Pracovali spolu od roku 2013, nahradil v týmu Bena Jägera. Byl zkušeným policistou, pracoval jako agent vrchní komisař u protidrogového nasazení, kde ho ale kamarádi a kolegové zradili a on musel do vězení. Tam strávil dva roky, nakonec se ale jeho nevinu podařilo dokázat. Se Semirem se dali dohromady uprostřed 18. série, po úvodních rozepřích se mezi nimi utvořil pevný vztah a velmi dobře si rozuměli.

Vyrůstal s třemi dalšími děti v pěstounské péči se svou nevlastní matkou Annou, která se stala také pěstounkou Felixe, chlapce, kterému zemřela matka v pilotní epizodě 19. řady. Od epizody Tisícerá smrt je ve vztahu s patoložkou Nelou Stegmannovou. Jejich vztah byl ale ukončen poté, co Nela odešla do zahraničí. V epizodě Větrná harfa se Alex seznámil se svým skutečným otcem, který ho poté, co ukradl kartelové peníze, dal k pěstounské rodině. Když se Alex dozvěděl, že je jeho matka stále naživu, opustil svou práci a odcestoval do Brazílie, aby se s ní setkal. Se Semirem se rozloučil na dálnici.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Alex byl Semirův sedmý kolega. Jeho povaha je klidná. Alex byl druhým parťákem, který nenosí obleky (nosil více koženou bundu) a někdy překračuje hranice a pravidla.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách Značka Barva
Mercedes-Benz CLA 250 2013–2015 29 D-CL 3508 Stříbrno-šedá

Soukromý motocykl[editovat | editovat zdroj]

Motorka Roky používání V epizodách Značka Barva
Ducati MH900e 2013 1 K-PO 56 Červená
Triumph Thruxton 900 2013–2015 4 K-PO 57 Černá

Paul Renner[editovat | editovat zdroj]

Paul Renner
První výskyt20. série 10. epizoda
Poslední výskyt24. série 10. epizoda
ZtvárnilDaniel Rösner
NamluvilMarek Libert
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození1988, v Kolíně nad Rýnem
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (dálniční policie)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Paul Renner je osmým parťákem Semira Gerkhana. S Gerkhanem pracuje od roku 2015, nahradil Alexe Brandta. Byl bývalým policejním důstojníkem. Paulovým životním cílem bylo stát se dálničním policistou, jelikož v raném věku potkal Semira Gerkhana, který mu zachránil život. Od té doby chtěl být stejný a zachraňovat ostatní před nebezpečím.

Se Semirem jsou blízkými přáteli a mohou se na sebe vzájemně spolehnout, dohromady tvoří dobrý tým. Paul má neteř Emilii, otce Klause Rennera, který začíná trpět demencí, a sestru. Paul pomáhá otci v autodílně a opravují spolu veterána. Během 21. série měl románek s kolegyní Jenny, jejich vztah ale nevydržel dlouho. Semir si však myslel, že měl poměr s jeho dcerou Danou, toto nedorozumění se vysvětlí v epizodě Poplach na nudistické pláži. V této epizodě se ale také ukáže, že Dana by o Paula opravdu měla zájem.

Své pracoviště opustil v roce 2019,[2] v poslední epizodě 24. řady Dědictví práci opustí, aby se staral se o nemocného otce, a odpluje s ním na Nový Zéland.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Paul je Semirův osmý kolega. Jeho povaha je klidná, ale pokud jde o rodinu nebo přátele, udělá vše pro jejich záchranu. Je nadaným policistou s bystrými smysly pro spravedlnost a srdcem na pravém místě, vždy jede na plný plyn stejně jako Semir a někdy překračuje pravidla. Paul byl třetím parťákem, který nenosí obleky (nosil džíny, sportovní bundu, sportovní tenistky i kotníkové boty a koženou bundu). Jeho největším koníčkem jsou vodní sporty, zejména surfing a vše, co je s vodou spojováno. Je skvělý plavec.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách Značka Barva
Mercedes-Benz C 200 2015–2019 47 D-BD 3508 Černá
Mercedes-Benz C 220d 2019 9 D-BD 3508 Černá

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Rok/y používání Počet epizod SPZ Barva
Shelby Cobra 427 2015–2017 3 SO-BU 4H Bílo-černá
Volkswagen T4 Caravelle 2017–2018 2 K-AJ 346 Modrá

Soukromá plachetnice[editovat | editovat zdroj]

Auto Rok/y používání Epizoda Barva
DUFOUR 2019 Dědictví Bílá

Vicky Reisingerová[editovat | editovat zdroj]

Vicky Reisingerová
První výskyt25. série 1. epizoda
ZtvárnilaPia Stutzensteinová
NamluvilaJitka Moučková
Informace o postavě
Pohlavížena
Narození1989, v Dortmund
NárodnostNěmka
Povolánípolicistka (dálniční policie)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Vicky Reisingerová je devátým parťákem Semira Gerkhana. Je to vůbec poprvé, kdy po Semirově boku stojí žena. Se Semirem tvoří tým od roku 2020, kdy nahradila Paula Rennera. Společně s komisařem Semirem Gerkhanem sloužili až do úplného konce seriálu. [3] Vicky se ale společně se zkušeným veteránem Semirem vrací na obrazovky v 90minutových filmech, kdy oba opět tvoří hlavní tým. Vicky v těchto filmech nazývá Semira dědou, protože jeho dcera Dana čeká s kolegou Maxem dítě. Zároveň se Semira ráda vyptává na jeho osobní život, sama v úvodním filmu Nesmiřitelně zažije krátký románek s belgickou policistkou Jolie, který je však přerušen únosem obou policistek. V následujícím filmu Bezmocnost se Vicky svěřuje Semirovi, že Jolie už se jí po návratu domů neozvala.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Vicky ráda jezdí na kole a nosí módní oblečení.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto [zdroj?] Roky používání V epizodách Značka Barva
Mercedes-Benz C 300 cupé 2020 6+ K-BC 3508 Černá

Šéfové[editovat | editovat zdroj]

Katharina Lamprechtová[editovat | editovat zdroj]

Katharina Lamprechtová
První výskyt1. série 1. epizoda
Poslední výskyt2. série 6. epizoda
ZtvárnilaAlmut Eggert
NamluvilaDana Syslová
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povolánípolicistka (šéfka dálniční policie)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Katharina Lamprechtová byla první šéfkou dálniční policie v seriálu. Společně s Frankem Stoltem a Ingem Fischerem vyřešila případ „Rascara Capaca“ v pilotním díle Bomby na 92. kilometru. Účastnila se výslechů podezřelých nebo obstarávala inzeráty či denní tisk. Výrazněji se do akce se zapojila v epizodách Konečná pro všechny a Chladnokrevně, ale většinou řídila akce z kanceláře. Většinou dodržovala policejní pravidla. V šesté epizodě 2. série neznámo jak odešla společně se sekretářkou Reginou Christmannovou, policistou Manfredem Meier-Hoferem a manažerkou dálničního motorestu Marií.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Katharina Lamprechtová byla přísná, ale pro své zaměstnance spravedlivá a vyžadovala kázeň, na druhou stranu se svých podřízených také uměla zastat. Tím si získala jejich respekt.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách Značka Barva
BMW (E36) 328i 1995 2 UB-E 438, BRB-A 404 Stříbrná

Anna Engelhardtová[editovat | editovat zdroj]

Anna Engelhardtová
První výskyt2. série 7. epizoda
Poslední výskyt21. série 1. epizoda
ZtvárnilaCharlotte Schwab
Namluvily2. série Vlasta Žehrová, 3.-13. série Jaroslava Brousková, 21. série Daniela Bartáková
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povolánípolicistka (šéfová dálniční policie)
Partner(ka)Phillip Klein
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Anna Engelhardtová byla druhá šéfová dálniční policie. Měla o 14 let mladší sestru Christinu. V jedné epizodě v seriálu Kobra 11: Nasazení týmu 2 se objevil její synovec. Před příchodem k dálniční policii byla na oddělení vražd. Šéfová se s kolegy spíše přátelila a byla velmi oblíbená. S týmem držela pohromadě. Několikrát se dostala do těžké situace, ale vždy ji dovedla do úspěšného konce. Ve služebních záležitostech byla nekompromisní, ale byla ochotná i leccos odpustit. Na druhou stranu pokud se její lidé dostali do nějakého konfliktu, plně za nimi stála.

V 5. sérii v epizodě Krátké štěstí měla vztah s Phillipem Kleinem. Měli spolu letět do Paříže, kde chtěl Phillip Anně nabídnout sňatek. Lisa, dcera jeho manželky, se kterou se chtěl rozvést, ho ale zabila, Annu unesla a chtěla ji zabít. Šéfovou její podřízení zachrání a Lisu zatknou. Později měla šéfová vztah s otcem Toma Kranicha, Frankem „Frankiem“ Kranichem (10. série, epizoda Frankie). Ve 13. sérii v epizodě Zrada odchází poté, co ji zradil její přítel, který ji chtěl zabít. V roce 2016 se na jaře opět ukáže v pilotním díle Kobro, je to na vás!, aby popřála a předala Semirovi, k 20. výročí u dálniční policie, dar od policejního prezidenta.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Anna Engelhardtová je šéfová, která byla celkem atraktivní. Byla velmi energická, rozhodná a působila chladně, proto byla hodna svého jména „Andělské srdce“. Od 3. série bylo jasné, že k ní choval policista Horst ''Hotte'' Herzberger city.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách Značka Barva
Mercedes-Benz E 280 1997 1 B-HC 643 Černá
Volkswagen Golf III 1997 2 B-A 4821 Červená
Mercedes-Benz A 140 1998 4 NE-DK 382 Červená
Opel Vectra A 1999 1 NE-KL 9257 Stříbrná
Opel Vectra A 1999–2001 1 K-DZ 7401 Vínová
Nissan Terrano II 2001 1 NE-N 1841 Tmavě šedá
Škoda Octavia I 2002–2003 1 K-MS 993 Stříbrná
Lexus IS 300 2003–2004 1 K-JX 4432, K-EA 9169 Tmavě modrá
Lexus IS 200 Sportcross 2004–2006 4 K-EJ 8323, K-PR 1142 Černá
Lexus IS 250 2006–2007 2 K-AW 555, K-EF 1073 Černá
Suzuki Grand Vitara II 2007–2008 2 D-AM 5500, HP-SE 247 Šedá

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodě Značka Barva
Mercedes-Benz 190 1997 Pomsta je sladká B-CW 7168 Stříbrná
Citroën BX 1998 Taxi 541 NE-KH 6321 Tmavě šedá
Mitsubishi Pajero L040 1998 Soudce K-AE 8991 Černá
Audi 80 B3 2003 Na mušce K-VG 71 Světle modrá

Kim Krügerová[editovat | editovat zdroj]

Kim Anne-Marie Christo Krüger
První výskyt13. série 10. epizoda
Poslední výskyt24. série 10 epizoda
ZtvárnilaKatja Woywood
NamluvilaKateřina Seidlová 13. - 18. série Klára Sochorová - od 19. série
Informace o postavě
Pohlavížena
Narození17. 4. 1972
Úmrtí14. 8. 2019
NárodnostNěmka
Povolánípolicistka (šéfová dálniční policie)
RodinaAlexander Christo (otec), Hannah Krügerová (neteř)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Kim Anne-Marie Christo Krügerová byla třetí šéfová dálniční policie. Poprvé byla k vidění v epizodě Okno, kde s ní flirtoval Ben Jäger alias Winnetou Kozlowski, ještě v této epizodě přišla k dálniční policii. Její otec Alexander Christo byl zločinec, kterého v epizodě Panter postřelila. Kdysi byla zasnoubená s jedním policistou, který byl jejím kolegou a životním partnerem a čekala s ním dítě, její partner byl zastřelen při razii a později o dítě přišla. V 16. sérii v epizodě Ex manžel se objevil její bývalý manžel Alexander Stark. Měla tři bratry a neteř Hannu. Kim Krügerová rozuměla dlouhým a složitým přednáškám technika Hartmuta Freunda. V 19. sérii měla milostný vztah se státním návladním Sanderem, ten se ale projeví jako záporná postava a ve 20. sérii nakonec zemřel v díle Vzpoura.

Ve 24. sérii je po smrti Julie Dernhoffové v epizodě Mimo službu povýšena na policejní prezidentku a odchází tak po napjatých vztazích se Semirem od dálniční policie. V poslední epizodě 24. série Dědictví se jako nová policejní prezidentka Kolína stane rukojmím a je postřelena, Semir s Paulem ji už ale nedokázali zachránit a tak zemřela.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Kim Anne-Marie Krügerová byla přísná. Ale i přes to si s podřízenými rozuměla. Dokázala se smát a s kolegy si zašpásovat. Například v díle Ztracené děti pokárala Semira, že si prý myslí, že je tlustá, což ale nebyla pravda a Kim to věděla, jelikož byla velmi krásná a elegantní dáma.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách Značka Barva
Mercedes-Benz Classe B 200 CDI 2008–2009 2 D-AM 391 Černá
Mercedes-Benz Classe A 160 2009–2010 1 D-MB 314 Stříbrná
Mercedes-Benz Classe GLK 280 2011 12 D-RE 298 Černá
Mercedes-Benz ML 350 2011–2012 4 D-QT 3387 Černá
Mercedes-Benz SLK 200 2012 1 D-QT 2827 Tmavě modrá
Mercedes-Benz GLK 350 2012–2013 17 D-RE 298 Černá
Mercedes-Benz GLK 350 2013–2014 15 D-RE 298, D-AR 280 Černá
Mercedes-Benz ML 350 2014–2015 24 D-AR 280 Černá
Mercedes-Benz Classe GLE 250 2015 5 D-AR 280 Černá
BMW (F25) X3 LCI (M-Sport Facelift) 2016–2017 32 D-AR 280, D-CL 3508 Stříbrná
BMW (F26) X4 (M-Sport) 2017–2018 17 D-AR 280 Černá
BMW (F26) X2 (M-Sport) 2018–2019 13 D-AR 280 Stříbrná

Sekretářky[editovat | editovat zdroj]

Regina Christmannová[editovat | editovat zdroj]

Regina Christmannová
První výskyt2. série 1. epizoda
Poslední výskyt2. série 6. epizoda
ZtvárnilaNina Weniger
NamluvilaKamila Špráchalová
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povolánísekretářka dálniční policie
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Regina Christmannová byla první sekretářkou dálniční policie. Regina byla schopná sekretářka, která byla oporou při vyhledávání v policejních záznamech. V epizodě Nalezenec se objevila ve větší roli, kdy našla v motorestu Stolper dítě, které bylo uneseno z nemocnice a mělo být předáno jiným lidem. Dítě bylo ale zachráněno spolu se svou matkou. Regina měla právě v tomto případu velkou zásluhu na vyřešení, protože kdyby dítě nenašla, nikdy by se na zločiny nepřišlo. Díky ní byly vyřešeny i další složité případy např. v epizodě Chladnokrevně, kde pomocí informace zjistila, kdo je zločinec. Velmi dobře uměla pracovat s počítači. I díky tomu byly případy vyřešeny. Regina také musela odvézt matku Semira Gerkhana z letiště a Semirova matka se ji snažila dát dohromady se Semirem. K tomu ale nedošlo. V šesté epizodě 2. série neznámo jak odchází společně se šéfkou Katharinou Lamprechtovou, policistou Manfredem Meier-Hoferem a manažerkou dálničního motorestu Marií.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Regina byla schopná sekretářka, která velmi dobře pracovala s počítači. S kolegy se přátelila. Nosila elegantní oblečení. Měla světlé vlasy.

Andrea Schäferová-Gerkhanová[editovat | editovat zdroj]

Andrea Schäferová-Gerkhanová
První výskyt2. série 7. epizoda
ZtvárnilaCarina Wiese
Namluvilydo 18. série Stanislava Jachnická, od 19. série Šárka Vondrová
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povolánísekretářka dálniční policie
Manžel(ka)2x rozvedená (bývalý manžel Semir Gerkhan)
DětiAyda Gerkhanová (* 2005), Lilly Gerkhanová (* 2009)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Andrea Schäferová se narodila v Německu. Má sestru Katrin, jejich rodiče se jmenovali Margot a Hans Hubert. Andrea byla druhou sekretářkou dálniční policie v Kolíně nad Rýnem. Se Semirem Gerkhanem spolu chodili, rozcházeli se a znovu se k sobě vraceli. V pilotním díle 8. série Na věky věků (2003) se vzali. V 10. sérii v epizodě Záblesk se jim narodila dcera Ayda (2005). Andrea odešla na mateřskou dovolenou, ale v seriálu se objevovala dál. Ve 14. sérii v epizodě Kóma se jim narodila dcera Lilly (2009). Andrea si po svatbě nechala své příjmení, ale od 13. série měla příjmení Semira. V 18. sérii se se Semirem hodně pohádala, když Semir zjistil, že má milence. Hned v pilotním díle Zmrtvýchvstání se rozešli, po několika dílech se dohodli i na rozvodu. Později se však zase dali dohromady, ve 21. sérii v díle Rukojmí Semir opět požádal Andreu o ruku a v pilotním díle 23. série Na východ od ráje měli druhou svatbu.

Když v 19. sérii v epizodě Na vlastní pěst zemřeli rodiče Semirovy biologické dcery Dany, začali Danu vychovávat Semir s Andreou. Dana nejprve Andreu nesnášela, později se však jejich vztah zlepšil a Dana začala nevlastní matku akceptovat. Při druhé svatbě Semira a Andrey byla Dana Andreinou svědkyní.

Ani druhý pokus o rodinné soužití však nevyšel. Andrea se později i s oběma svými dcerami odstěhovala do dánské Kodaně. Vztah na dálku nevydržel a i toto manželství se rozpadlo (2022).

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Andrea byla ideální sekretářkou, která všechno zařídí, zjistí a obstará, ale byla zároveň i mladá, atraktivní a pohotová. Andrea jezdila v českých autech. Velmi si oblíbila automobily značky Škoda, se kterými se objevila v několika epizodách, vystřídala několik Felicií a byla k vidění ve stříbrné Octavii a modré Fabii Combi. Andrea je šťastná matka.

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách Značka Barva
Ford Escort Mk III 1997 Děti slunce B-AS 2209 Stříbrná
Škoda Felicia Combi 1998 3 D-AL 8780 Černá
Škoda Felicia 1999 Maniak na dálnici K-AL 29 Červená
Škoda Felicia Combi 1999 Chata u jezera K-AL 30 Stříbrná
Nissan Micra K10 2000 Mat K-MD 3745 Červená
Škoda Octavia I 2000 Láska k smrti K-TW 6868 Stříbrná
Škoda Fabia I Combi 2001–2003 6 BM-KL 230 Modrá
Škoda Octavia I Combi 2001 V křížové palbě BM-KL 501 Fialová
Peugeot 106 2003–2004 3 BM-UD 82 Zelená
Volkswagen Lupo 2004 Horečka BM-DT 597 Černá
Škoda Fabia I Combi 2004–2008 3 BM-TV 990, K-JH 33 Stříbrná
Škoda Roomster 2009 Bratrská láska K-UU 548 Stříbrná
Opel Corsa B 2011 72 hodin strachu K-ES 350 Vínová
Peugeot 306 2011 Turbo a Tacho jsou zpět K-ES 458 Vínová
Škoda Fabia II 2011–2014 6 K-BM 311, K-MG 719, K-DS 687 Stříbrná
Renault Kangoo II 2012 Andělé smrti – firemní vůz K-RQ 211 Modrá
Kia Sportage III [SL] 2015 5 K-AH 350 Bílá
Hyundai i30 [GD] 2016–2017 1 K-BX 156 Bílá
Hyundai i30 [PD] 2017–2018 2 BM-BI 2008 Černá
Opel Astra H Karavan 2018 Seznam BM-PF 2670 Tmavě šedá

Petra Schubertová[editovat | editovat zdroj]

Petra Schubertová
První výskyt10. série 3. epizoda
Poslední výskyt11. série 1. epizoda
ZtvárnilaMartina Hill
NamluvilaJolana Smyčková
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povolánísekretářka dálniční policie
Partner(ka)Tom Kranich (přítel)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Petra Schubertová přichází v epizodě Záblesk. Petra původně pracovala jako sekretářka šéfa firmy na letecké součástky. Pak odhalila, že její šéf je zločinec, najala si soukromého detektiva Karstena Zimmermana a vše, co v hale dělo, natočili. Pak si jich ale zločinci všimli. Ujížděli, ale zločinci je pronásledovali. Karstena Zimmermana zabili, Petra s DVD uteče, ale v lese ho ztratila. Petra si nemohla vzpomenout, co se dělo a nepamatovala si ani vlastní jméno. Zločinci je ale pronásledovali dál a stříleli po nich.

Petře, Tomovi a Semirovi se nic nestane a Petru odvážejí do nemocnice. Tam ji jeden zločinec nalezl a chtěl ji zabít. Podařilo se ji utéct a Tom, který mezitím zjistil, kdo Petra je, ji spolu se Semirem zachrání. Tom pak vzal Petru k sobě domů, ale zločinci je u něj doma přepadli a Petru unesli. Tom a Semir je ale našli, Petru zachránili a jejího šéfa a druhého zločince zatkli. Petra se stala novou sekretářkou dálniční policie. Semir pak pošle video, kde jim spolu s Andreou představují svou dceru Aidu. Petra měla další velkou roli v epizodě Věc důvěry, kdy byla zapletená do zločinu spolu s jejím bývalým přítelem. V pilotním díle 11. série Na život a na smrt měla vztah s Tomem. Svůj vztah tajili, a chtěli to ostatním říci na oslavě Semira. Tom byl ale zastřelen a po jeho pohřbu Petra odchází.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Byla třetí sekretářka dálniční policie v Kolíně nad Rýnem.

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách SPZ Barva
Škoda Fabia I Combi 2005 Otázka důvěry K-ES 111 Stříbrná

Susanna Königová[editovat | editovat zdroj]

Susanna Königová
První výskyt11. série 1. epizoda
Poslední výskyt24. série 7. epizoda
ZtvárnilaDaniela Wutte
NamluvilyLucie Juřičková, Petra Hanžlíková
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povolánísekretářka
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Susanna Königová se poprvé objevila v pilotním díle 11. série Na život a na smrt na párty s Andreou. V dalším díle nastoupila na místo Petry Schubertové. Nejdříve byla jen u počítače, ale v epizodách Krysí hnízdo a Okno má větší roli. V epizodě 19. série Hra s ohněm prozradí, že čekala dítě s hasičem Tommym Gernhardtem. Ten byl však na konci epizody zatčen za krádeže cenných obrazů a Susanna tedy syna Friedricha, který se narodí ve 20. sérii v pilotním díle Kobro, je to na vás!, vychovávala sama s pomocí technika Hartmuta.

V 6. epizodě 24. série Pod podmínkou po propuštění Tommyho z vězení před ním svého syna skrývá, ale poté, co se Friedrich dostane do většího nebezpečí, pochopí, že to není správná cesta. Rozhodne se za půl milionu eur, o které obrala jednoho zločince, začít s Friedrichem i Tommym začít nový život daleko v tropech a opustí po mnoha letech svoje pracoviště u dálniční policie. V následující epizodě Mimo službu už se objeví jen prostřednictvím videovzkazu pro Semira a Paula.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Susanna byla náhradou za Petru Schubertovou, která odešla po smrti Toma Kranicha. Byla velmi dobrou kamarádkou Andrey Schäferové-Gerkhanové, která jí v 11. sérii dohodila volné místo sekretářky dálniční policie.

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách SPZ Barva
Rover Mini Cooper MkV 2007 Krysí hnízdo K-ES 750 Šedá
Rover Mini Cooper MkV 2008 Okno D-SK 4444 Červená
Škoda Rapid Spaceback 2014 Hra s ohněm NE-GF 539 Modrá
Toyota Corolla Combi 2014 Strach K-DS 687 Bílá
Mercedes-Benz CLA 200 2016 Operace Midas K-AU 271 Stříbrná

Policisté[editovat | editovat zdroj]

Marcus Bodmer[editovat | editovat zdroj]

Marcus Bodmer
První výskyt1. série 1. epizoda
Poslední výskyt1. série 9. epizoda
ZtvárnilUwe Büschken
NamluvilJaromír Meduna
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánípolicista
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Thomas Rieder[editovat | editovat zdroj]

Thomas Rieder
První výskyt1. série 1. epizoda
Poslední výskyt1. série 9. epizoda
ZtvárnilGünter Schubert
NamluvilPetr Oliva
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánípolicista
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Anja Heckendornová[editovat | editovat zdroj]

Anja Heckendornová
První výskyt1. série 1. epizoda
Poslední výskyt1. série 9. epizoda
ZtvárnilaClaudia Balko
NamluvilaStanislava Jachnická
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povolánípolicistka
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Jochen Schulte[editovat | editovat zdroj]

Jochen Schulte
První výskyt1. série 2. epizoda
Poslední výskyt1. série 9. epizoda
ZtvárnilMatthias Freihof
NamluvilRadovan Vaculík
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánípolicista
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Partner Anjy Heckerdornové.

Horst Herzberger[editovat | editovat zdroj]

Horst Herzberger
První výskyt2. série 1. epizoda
Poslední výskyt16. série 1. epizoda
ZtvárnilDietmar Huhn
NamluviliKarel Chromík, Milan Slepička
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánípolicista
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Manferd Meier-Hofer[editovat | editovat zdroj]

Manferd Meier-Hofer
První výskyt2. série 1. epizoda
Poslední výskyt2. série 6. epizoda
ZtvárnilSven Riemann
NamluvilRadovan Vaculík
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánípolicista
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Dieter Bonrath[editovat | editovat zdroj]

Dieter Bonrath
První výskyt2. série 7. epizoda
Poslední výskyt19. série 9. epizoda
ZtvárnilGottfried Vollmer
NamluviliJaromír Meduna, Jaroslav Kaňkovský, Bohuslav Kalva
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánípolicista
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Jennifer „Jenny“ Dornová[editovat | editovat zdroj]

Jenny Dornová
První výskyt15. série 13. epizoda
Poslední výskyt24. série 10. epizoda
ZtvárnilaKatrin Heß
NamluvilaKateřina Velebová
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povolánípolicistka
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Jenny Dornová přišla v epizodě Výš, dál, rychleji v 15. řadě seriálu. Jenny přišla přímo z policejní akademie, má jednoho bratra a zastoupila Hotteho parťáka, Dietera Bonratha, když byl Dieter na dovolené. Po smrti Hotteho je, od epizody 72 hodin strachu v 16. řadě do epizody Bez milosti v 19. řadě, Jenny parťákem Dietera. Po tragické smrti Dietera Bonratha navštěvovala policejní psycholožku Isabel Fringsovou, oporou jí byl také kolega Alex Brandt. Od dílu Kde je Semir? v 19. řadě byla povýšena na komisařku a začala pomáhat s případy Semirovi a Alexovi. Měla krátký vztah s technikem Hartmutem Freundem, později v 21. sérii také s Paulem Rennerem.

V 3. epizodě 22. série Rodiče v utajení odchází za účelem zvýšení kvalifikace do USA, v 12. epizodě Krev a voda se vrací pomoct Paulovi, když je Semir na dovolené. Na konci této epizody ale oznamuje odchod natrvalo a odlétá zpět. V 1. epizodě 23. série Nejhledanější je jako newyorská policistka podezřelá z vraždy svého bývalého přítele a uprchne před FBI do Budapešti v Maďarsku, kam jí přijedou Semir a Paul pomoct. Na konci epizody je jasné, že se vrací do týmu. Od epizody Bomby, kam se podíváš je Jenny Dornová zpět ve službě dálniční policie. Naposledy se objevila v poslední epizodě 24. série Dědictví a jako většina původního týmu v nové éře se Semirovou parťačkou Vicky už nefiguruje.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Jenny je ctižádostivá půvabná mladá policistka. Je kamarádská a má ráda zvířata. Ráda nosí koženou bundu a džíny. Narodila se a žije v Kolíně nad Rýnem.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách SPZ Barva
Opel Omega B Caravan 2010–2011 S miminem v náručí NRW-4 378 Policejní vůz (stříbrno-modrá)
BMW X3 2013 Revoluce D-MJ 4495 Černá
BMW F20 125d (M-Sport) 2015–2019 18 D-MJ 4495 Šedá

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Rok/y používání Epizoda SPZ Barva
Citroën C3 Pluriel 2011 V pasti K-CC 885 Červená
Volkswagen Golf 3 GT 2014 Kde je Semir? DN-VM 862 Červená
Kia cee'd SW 1.6GDI 2014 Den zúčtování K-KM 431 Šedá

Technik[editovat | editovat zdroj]

Hartmut Freund[editovat | editovat zdroj]

Hartmut Freund
První výskyt7. série
Poslední výskyt24. série 7. epizoda
ZtvárnilNiels Kurvin
Namluvili7. série Filip Jančík, od 8. série Jan Maxián
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánípolicista (policejní technik na kriminálním technickém oddělení)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Hartmut Freund je velmi vzdělaný člověk. Je známý svými dlouhými přednáškami, kterým rozumí jen on a šéfová Kim Krügerová. Díky němu bylo vyřešeno mnoho případů. Většinou je u počítače nebo na technickém oddělení, ale občas je i v terénu. V několika epizodách měl brýle, ale většinou je nemá. Má sestru Jessiku, která pracuje jako modelka. Kolegové ho přezdívají "Einstein", jelikož je velice inteligentní a i Semir mu někdy říká, ať mluví německy a ne "řečí velkých myslitelů".

V seriálu se naposledy objevil v 7. epizodě 24. série Mimo službu, ale i v pozdějších epizodách této série bylo zmíněno, že týmu pomáhá dál. V nové éře se Semirovou parťačkou Vicky už ale nefiguruje. V 90minutovém filmu Bezmocnost (číslovaný jako 2. díl 26. série) pak Semir prozradí, že odešel od techniků a založil si úspěšný start-up.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Hartmut je velmi milý a přátelský. Miluje auta. Má své vlastní červené závodní auto, kterému říká Lucy.

Služební vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Roky používání V epizodách SPZ Barva
Mercedes-Benz Sprinter 2014 Poslední závod (KTU) K-AC 1257 Černá
Mercedes-Benz CLA 250 2018–2019 Osudná noc (KTU) D-PM 7473 Stříbrná

Soukromé vozy[editovat | editovat zdroj]

Auto Rok/y používání Epizoda SPZ Barva
Toyota Supra Mk III (Lucy) 2004–2007 5 K-FH 310 Oranžová
De Lorean DMC-12 2008–2012 4 NE-OM 12, NE-MY 12, D-HF 1 Šedá
Chevrolet G-20 2009 Kybernetická bouře D-HF 1 Oranžová

Další postavy[editovat | editovat zdroj]

Kai-Uwe Schröder[editovat | editovat zdroj]

Kai-Uwe Schröder
První výskyt6. série
Poslední výskyt10. série
ZtvárnilMarkus H. Eberhard
NamluvilOtmar Brancuzský
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánízlodějíček, barman, pasák
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Elena Krügerová[editovat | editovat zdroj]

Elena Krügerová
První výskyt6. série 16. epizoda
Poslední výskyt6. série 17. epizoda
ZtvárnilaUrsula Buschhorn
NamluvilaKateřina Seidlová
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povoláníprovozní firmy Cargo Internacional
Partner(ka)Tom Kranich (snoubenec)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Život[editovat | editovat zdroj]

Elena Krügerová se narodila v Německu. Pracovala jako provozní firmy Cargo Internacional. Pracovala také v Hongkongu, kde se seznámila s Leonem Zürsem, pašerákem drog, který se vydával za novináře, protože chtěl propašovat drogy z Asie do Německa. Měli spolu poměr, ale Elena všechno zjistila a nechala se přeložit do Německa do Kolína nad Rýnem. Zde se seznámila s vrchním komisařem Tomem Kranichem, svou životní láskou. Řekla mu, že pracovala v Berlíně, nechtěla totiž, aby se dozvěděl o její minulosti. Šli spolu na večeři a pak k Eleně domů. Ráno ji zranil jeden zločinec od Leona. Tom se pak dozví, kde Elena pracovala a jede za ní do nemocnice. Elena mu se slzami v očích všechno řekne a zeptá se ho, jestli by se do ní zamiloval, kdyby mu to řekla. Tom odpoví ano a začnou se líbat. Do pokoje ale vejde se zbraní Leon Zürs, unese Elenu a Tomovi řekne, že za ní chce zabavený koks. Tom jede na místo předání, předá Leonovi koks a Leon Elenu vyhodí z auta a odjíždí. Tom běží k Eleně a drží ji v náručí. Leon nečekaně zastaví a chce zabít Toma. Z Tomova auta ale vstane Semir, vzájemně na sebe střílí a po chvíli přijedou posily. Leon ujíždí, policisté ho pronásledují. Leon najede na vlak, narazí do cisterny a jeho auto vybuchne. Epizoda Stíny minulosti končí, když se Tom a Elena objímají a líbají.

Další epizoda Rozloučení se odehrává o šest měsíců později. Elena řekne Tomovi, že je těhotná a společně plánují svatbu. Při jednom případu mají Tom a Semir podezření, že Leon Zürs přežil. Ten má od nehody popáleniny, velké bolesti a je odkázán na morfium. Chce zabít Toma, a tak do jeho auta nastraží bombu. Ten večer přinese Tom Eleně kytici červených růží a mluví spolu o dítěti. Tom chce, aby se dítě když bude kluk, jmenovalo Bruno a Elena souhlasí. Ráno jdou Tom a Elena na ultrazvuk. Tom zavolá na služebnu, že přijde později, ale všichni mu gratulují, protože se vše dozvěděli od Semira. Elena si vezme od Toma klíče a jde ven. Semirovi mezitím zavolá doktor z patologie a řekne mu, že Leon Zürs žije. Semir to řekne Tomovi, ten si pak všimne auta se zločinci a rychle běží ven za Elenou. Už ji však nedokázal zachránit, Elena dá klíček do zapalování a bomba ji a její nenarozené dítě zabije. Po zatčení Leona Zürse Tom od policie odchází. Po odchodu svého nástupce Jana Richtera se vrací, ale za dva roky je zastřelen. Tom Elenu a jejich nenarozené dítě následoval o necelých pět let později.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Elena byla milá, hodná, usměvavá a klidná. Byla elegantní, měla hnědé vlasy a modré oči. S Tomem se do sebe zamilovali na první pohled. Plánovali svatbu a těšili se na miminko.

Isolde Maria Schrankmannová[editovat | editovat zdroj]

Isolde Maria Schrankmannová
První výskyt8. série
Poslední výskyt23. série
ZtvárnilaKerstin Thielemann
NamluvilaDaniela Bartáková
Informace o postavě
Pohlavížena
NárodnostNěmka
Povolánívrchní státní zástupkyně
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Státní zástupkyně.

Oliver Sturm[editovat | editovat zdroj]

Oliver Sturmi Sturm
První výskyt14. série
Poslední výskyt17. série
ZtvárnilOliver Pocher
NamluviliMilan Kačmarčík, Petr Burian, Petr Gelnar
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povoláníkonspirační teoretik
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

„Sturmi“ je známý svými neuvěřitelně dlouhými přednáškami o konspiračních teoriích. Zahrál si po boku Semira a Bena. Mnohokrát jim však pomohl, či dokonce zachránil život. Zemřel v 17. sérii, kde dá Semira a Bena zase dohromady.

Kai Schröder[editovat | editovat zdroj]

Kai Turbo Schröder
První výskyt15. série 7. epizoda
Poslední výskyt16. série 2. epizoda
ZtvárnilAxel Stein
NamluviliMilan Kačmarčík, Petr Burian
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánístudent policejní školy a komisař
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

„Turbo“ byl žák policejní školy, kterého měl Semir na starosti při výcviku řízení. Jeho nejlepší kamarád, s kterým tvoří nerozlučnou dvojku, je Andreas „Tacho“ Tachinsky. Když bylo Turbovi 12 let, byl na dni otevřených dveří u dálniční policie a od té doby je Semir jeho vzor. Po otci měl převzít instalatérskou firmu, ale chtěl jít kvůli Semirovi k policii, k čemuž zlákal i Tacha, přitom pravý důvod zakrývali před Benem a Semirem tím, že to dělají hlavně kvůli neomezené rychlosti a děvčatám v uniformě.

Při jejich prvním výskytu v 7. epizodě 15. série Turbo & Tacho chtějí pomáhat Kobře 11 při vyšetřování vraždy jejich spolužáka Felixe. Způsobí ale víc škody než užitku, navíc hlavní tým neustále vytáčí tím, že jim říkají „kolegové“, proto jim Ben a Semir zakáží jakkoliv „pomáhat“. Chvíli jim hrozí dokonce i nepřipuštění k závěrečným zkouškám a tedy předčasný konec kariéry u policie. Přesto se Turbo a Tacho rozhodnou vyšetřovat na vlastní pěst a nakonec Kobře 11 pomůžou. V průběhu epizody je Turbo spolu se Semirem unesen, ale nakonec vše dobře dopadne a vrah Felixe je potrestán.

Andreas Tachinsky[editovat | editovat zdroj]

Andreas Tacho Tachinsky
První výskyt15. série 7. epizoda
Poslední výskyt16. série 2. epizoda
ZtvárnilDaniel Roesner
NamluviliMarek Libert, Petr Neskusil
Informace o postavě
Pohlavímuž
NárodnostNěmec
Povolánístudent policejní školy a komisař
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

„Tacho“ byl žák policejní školy, kterého měl Ben na starosti při výcviku řízení. Jeho nejlepší kamarád, s kterým tvoří nerozlučnou dvojku, je Kai '„Turbo“ Schröder. Pro Turba je Semir už od dětství vzorem, kvůli němuž chtěl jít k policii, k čemuž zlákal i Tacha, přitom pravý důvod zakrývali před Benem a Semirem tím, že je láká hlavně neomezená rychlost a děvčata v uniformě.

Při jejich prvním výskytu v 7. epizodě 15. série Turbo & Tacho chtějí pomáhat Kobře 11 při vyšetřování vraždy jejich spolužáka Felixe. Způsobí ale víc škody než užitku, navíc hlavní tým neustále vytáčí tím, že jim říkají „kolegové“, proto jim Ben a Semir zakáží jakkoliv „pomáhat“. Chvíli jim hrozí dokonce i nepřipuštění k závěrečným zkouškám a tedy předčasný konec kariéry u policie. Přesto se Turbo a Tacho rozhodnou vyšetřovat na vlastní pěst a nakonec Kobře 11 pomůžou. V průběhu epizody je Tacho postřelen, ale nakonec vše dobře dopadne a vrah Felixe je potrestán.

Herec Daniel Roesner v seriálu ztvárnil o pár let později ještě hlavní postavu komisaře Paula Rennera, který byl Semirovým parťákem v letech 2016 až 2019. Žádná podobnost s postavou Tacha není v seriálu zmíněna.

Rodina hlavních postav[editovat | editovat zdroj]

Jméno postavy Herec Dabér Epizody Info
Kathrin Schäferová Floriane Daniel René Slováčková 22 Andrey sestra
Hassan Gerkhan Mürtüz Yolcu Pavel Chalupa 26 Semirův bratranec
Hakan Gerkhan Murat Karualioglu Miloš Vávra 26 Strýc Semira
Nadja Kranichová Anja Knauer Kateřina Seidlová 67 Tomova sestra
Erkan Düc Ramazan Bulut Jiří Bábek 83 Semirův btratranec
Jochen Bonrath #1 Jona Mues Michal Michálek 90, 124 Dieterův syn
Margot Schäferová #1 Peggy Lukac Dana Syslová 116 Andrey máma
Hans-Hubert Schäfer #1 Henry van Lyck Martin Štěpánek 116 Andrey otec
Elfriede Herzbergerová Regine Lutz Libuše Švormová 122 „Hotteho“ máma
Jochen Bonrath #2 Tillbert Strahl-Schäfer Filip Jančík 136, 208 Dieterův syn
Christina Engelhardtová Friderikke-Maria Hörbe René Slováčková 138 Anna Engelhardtové sestra
Frank Kranich Jürg Löw Pavel Rímský 153 Tomův otec
Bea Ritterová Andrea Suwa Jolana Smyčková 159, 160 Ex manželka Chrise
Frederic Ritter Benjamin Felix Meyer Jakub Nemčok 119, 160 Chrisův syn
Kathrin Ritterová #1 Carolin Imcke Klára Šumanová 166 Chrisova dcera
Norbert König Jörg Panknin Bedřich Šetena 168 Susanny otec
Kathrin Ritterová #2 Isabelle Weiß Klára Šumanová 173 Chrisova dcera
Janine Ritterová Alissa Jung Jitka Moučková 176 Chrisova sestra
Julia Jäger Joyce Ilg René Slováčková 190 Benova sestra
Konrad Jäger Max Volkert Martens Bedřich Šetena, Bohuslav Kalva 190, 229 Benův otec
Alexander Christo Wolf Roth Pavel Rímský 199 Kim Krügerové otec
Kemal Gerkhan #1 Erdal Kacar Martin Zahálka 213 Semirův bratr
Hanna Krügerová #1 Olga von Luckwald Jitka Moučková 216 Kim Krügerové neteř
Patrick Dorn Raúl Richter Vojtěch Hájek 219 Jenny bratr
Dana Wegnerová #1 Tesha Moon Krieg Aneta Talpová 223 Semirova nevlastní dcera
Jessica Freundová Lisa Brühlmann Terezie Taberyová 227 Hartmuta sestra
Ayda Gerkhanová #1 Nicole Rusz Aneta Talpová 240, 245, 249, 253–254, 258 Semirova dcera
Ismet Gerkhan Serkan Kaya Oldřich Hajlich 243 Semirův bratranec
Lilly Gerkhanová #2 Emma Helm Aneta Talpová, Klára Nováková, Tereza Těšitelová, Linda Křišťálová 249, 258, 271, 291–292, 297, 311, 318, 326 Semirova dcera
Lilly Gerkhanová #1 Lucia Yara Esen Aneta Talpová 253 Semirova dcera
Robert Kai Scheve Libor Hruška, Marek Libert Andrey nový přítel
Ömer Gerkhan Mohammad-Ali Behboudi Tomáš Juřička Strýc Semira
Ilyada Gerkhanová Arza Buzman Kateřina Velebová Semirova sestřenice
Semir Gerkhan Samy Abdel Fattah Petr Neskusil Semir v roce 1983
Felix Neubauer Nick Julius Schuck Ben Walter 268, 269 & 272 Alexův nevlastní bratr
Anna Mertensová Despina Pajanou Hana Talpová 268, 270 & 272 Alexova adoptivní máma
Ayda Gerkhanová #2 Pauletta Pollmann Klára Nováková, Tereza Těšitelová, Karolína Křišťálová 271, 276, 279, 281, 283, 291, 292, 297–298, 303, 311, 318, 325–326 Semirova dcera
Jaqueline „Jackie“ Rathová Sina Tkotsch Adéla Kubačáková 272 Alexova nevlastní sestra
Tommy Gernhardt Ben Braun Marek Libert Sussany přítel, budou mít spolu dítě
Dana Wegnerová-Gerkhanová #2 Gizem Emre Jitka Jirsová 274, 276, 279, 282–283, 289, 291–292, 307–311, 314–318, 326, 328 Semirova nevlastní dcera
Frank Rickert Peter Benedict Pavel Šrom 291 Alexův pravý otec
Emilia Gruberová Letizia Caldi Klára Nováková 293 Paulova neteř
Klaus Renner Michael Brandner Bohuslav Kalva 293, 300, 321, 322, 354 Paulův otec
Hanna Krügerová #2 Zoe Moore Jitka Jirsová 295 Kim Krügerové neteř
Rita Rennerová Ramona Kunze-Libnow Daniela Bartáková, Radka Malá 300, 354 Paulova máma
Luisa Bartelsová Muriel Wimmer Anežka Saicová 307 Finnova sestra
Martin Dorn Robert Lohr Martin Zahálka 315 Jenny otec
Hans-Hubert Schäfer #2 Rüdiger Joswig Bohuslav Kalva 318 Andrey otec
Margot Schäferová #2 Christine Schmidt-Schaller Radka Malá 318 Andrey máma
Lisa Gruberová Katharina Schlothauer Jitka Jirsová 321 Paulova sestra
Kemal Gerkhan #2 Leonardo Nigro Martin Zahálka, Jan Szymik 326, 352 a 355 Semirův bratr
Mica Gerkhan Zoran Pingel Oldřich Hajlich 326 Semirův synovec
Patrick Dorn #2 Joshua Grothe Petr Neskusil 344 Jenny bratr
Ömer Gerkhan Şahin Eryılmaz Martin Zahálka 355 Strýc Semira (1985-1993)
Selma Gerkhan Özay Fecht Daniela Bartáková 355, 364-369 Semirova máma (současnost)
Selma Gerkhan Pinar Erincin Daniela Bartáková 355 Semirova máma (1985-1993)
Abdulkadir Gerkhan Hasan Ali Mete Tomáš Juřička 355 Semira otec (1969-1993)
Semir Gerkhan Ilia Djahed - 355 Semir v roce 1977
Semir Gerkhan Yasin Boymince Bohdan Tůma 355 Semir v roce 1985-1993

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. https://tv.nova.cz/clanek/novinky/nesmrtelny-semir-gerkhan-a-jeho-partaci-ktery-byl-tim-nejlepsim.html
  2. LEONARD, Kevin. Another main cast: Daniel Roesner to leave Alarm for Cobra 11 [online]. Leaderbulletin.com, 2019-03-20 [cit. 2019-10-06]. Dostupné online. 
  3. Kobra 11 končí! Po 25 letech se Semirem v base. Blesk.cz [online]. [cit. 2021-08-17]. Dostupné online.