The Suicide

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
The Suicide
Původní názevThe Suicide
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka15 min.
Žánrydrama, krátkometrážní
NámětCharles Bukowski
Scénář a režieJeff Markey
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleJeff Markey
Kinna McInroe
Jeff Marchelletta
Chase Kim
ProdukceJeff Markey
Jonas Barnes
Damien Somerset
HudbaJay Golden
KameraNeil Lisk
StřihDamien Somerset
Výroba a distribuce
Rozpočetcca 10 000 dolarů
The Suicide na ČSFDIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The Suicide je americký krátkometrážní film, který natočil v roce 2006 režisér Jeff Markey na motivy povídky Sebevražda amerického spisovatele Charlese Bukowského.[1] Film se natáčel v Los Angeles, dlouhodobém působišti spisovatele.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Marvin Denning přemýšlí nad sebevraždou. Na mostě vystoupí z auta a stoupne si na římsu. Míjející řidiči na něj pokřikují, ať skočí. Marvin stojí a dívá se dolů. U jeho auta zastaví policejní vůz. Policisté ho legitimují a chtějí vědět, co má v úmyslu. Marvin se vymluví na problém s autem. Strážci zákona mu řeknou, že do něj strčí, ať se pokusí nastartovat. Marvin to udělá a odjíždí, hlídkový vůz je mu v patách.
Zastaví u restaurace. Policisté jej ještě upozorní, ať si nechá prohlédnout auto v servisu. Marvin jde dovnitř. Sedne si k pultu, objedná si víno a baví se se servírkou Dianou. Diana mu nabízí něco k jídlu, ale Marvin odmítá.

Dovnitř vtrhnou dva maskovaní lupiči. Nešetří vulgaritami a vyberou pokladnu. Jeden z nich hlídá a druhý obchází stoly s plátěným pytlem, kam mu návštěvníci restaurace házejí peněženky, hodinky, šperky a další cennosti.
Dojde k Marvinovi a oboří se na něj. Marvin mu sdělí, že se rozhodl si peněženku ponechat. Provokuje jej ke střelbě. Lupič jej udeří pažbou pistole, Marvin spadne z barové stoličky na zem, zvedne se a uštědří mu silný kopanec. Lupič naslepo vystřelí, kulka Denninga mine a rozbije skleničku na baru. Oba zloději prchají i se svým lupem. V restauraci se hosté pomalu vzpamatovávají z nepříjemné události, zatímco Marvin si objednává krvavý biftek s hranolky. Diana si všimne jeho krvavého zranění na hlavě a podává mu utěrku.
Přijíždí policie, je to tatáž hlídka, která Marvina legitimovala na mostě. Policisté jsou podezřívaví, něco se jim na Marvinovi nelíbí. Diana se jej zastává.
Pozve jej po směně k sobě domů s tím, že mu uvaří něco lepšího. Svěří se mu, že měla velký strach o svůj život a že je ještě panna. Marvin pozvání neodmítne.
Dojde na sex, po němž Diana Marvinovi řekne, že jej miluje. Poté, co si odskočí do vedlejší místnosti se Marvin oblékne a chystá se vypadnout. Vábí ho most. Diana se ho ptá, jestli se ještě spolu uvidí. Marvin odpoví záporně, což Dianu raní natolik, že se rozpláče. Marvin odchází, ale po chvíli si to rozmyslí a vrací se...

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Jeff Markey Marvin Denning
Kinna McInroe Diana
Jeff Marchelletta policista Notolli
Chase Kim policista Kim
Ricardo Mamood-Vega lupič s oranžovou maskou
Hardia Madden lupič s modrou maskou
Dan Gilvary vedoucí restaurace
Bonnie Kostecka žena v restauraci

Zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

  • Ve stopáži 04:40 - v pasáži, kdy Marvin sedí na stoličce v restauraci - je vložen snímek Marvina stojícího na římse mostu, jak nahlíží do hloubky pod sebou. Jde o informaci na způsob podprahového signálu, která sděluje, že Marvin stále přemýšlí o skoku z mostu.

Citát z filmu[editovat | editovat zdroj]

"Hej, sráči, kde je tvoje peněženka?" (lupič)
"Rozhodl jsem se, že si ji nechám." (Marvin)
"Jsi jen hromada sraček!" (lupič)
"Samozřejmě, že jsem." (Marvin)
"OK, kurvo, chtěls to, máš to mít..." (lupič)

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]