The Opry House

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
The Opry House
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka7:25 minut
RežieWalt Disney
Obsazení a filmový štáb
ProdukceWalt Disney
HudbaCarl Stalling
Výroba a distribuce
Premiéra28. března 1929
Produkční společnostWalt Disney Studios
DistribuceColumbia Pictures
The Opry House na ČSFD
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The Opry House je krátký animovaný film s Mickeym Mousem, který byl vydán 28. března 1929.[1] Je to v pořadí pátý film Mickeyho.[2] Jeho režiséry byli Walt Disney a hlavní animátor Ub Iwerks. Je to vůbec první snímek Mickeyho Mouse, ve kterém nosí rukavice.[3]

Mickey zametá před budovou opery a baví se tím, že tančí a hraje na koště. Když přijede na oslu tlustý návštěvník a nemůže se vejít do dveří, Mickeyho napadne jej vypustit, čímž host může vstoupit do operní budovy. Všechen další děj se odehrává přímo v operním sále. Zvířata s lidskými rysy tam hrají na různé hudební i netradiční nástroje, jako jsou např. bubliny. Ve vystoupení hraje i Mickey, který ztvárňuje krotitele hadů. Po jejich vystoupení se zatáhne opona a po jejím zvednutí na scénu opery přichází osamocený Mickey, který začne hrát sólo na piano. Po jeho komické hře, kdy jej na chvíli oživlé piano i nakopne, Mickey své vystoupení v opeře končí. Ještě se s pianem i židličkou ukloní, děj filmu končí ve chvíli, kdy na Mickeyho spadne opona.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. The Opry House [online]. IMDb.com [cit. 2008-08-21]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. The Opry House - March 28, 1929 [online]. Mickey Mouse Follies [cit. 2008-08-21]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. The Opry House [online]. The Encyclopedia of Disney Animated Shorts [cit. 2008-08-21]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2008-07-19. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]