The.switch

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
The.Switch
Základní informace
PůvodČesko Praha, Česko
ŽánryCrossover
Post-hardcore
Alternativní metal
Aktivní roky1996 – současnost
VydavatelChampionship
Web[1][2]
Současní členové
Štěpán Šatoplet
Michal Novák
Pavel Sovička
Petr Hataš
Dřívější členové
Jan Tuček
Tomáš Hejlík
Pavel Němec
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The.Switch je česká kapela založena v roce 1996. Současnými členy jsou Štěpán Šatoplet – zpěv, Michal Novák – kytara, Pavel Sovička – baskytara a Petr Hataš – bicí.

Historie a Současnost[editovat | editovat zdroj]

Kapela po roce od svého vzniku začíná vydávat každým rokem jedno demo.[zdroj?] V roce 2002 vydává EP Mutual Assured Destruction, které je významným zlomem, a to hlavně díky instrumentalní vyspělosti a celkové zvukové kvalitě nahrávky.[zdroj?] V červnu 2002 začíná natáčet videoklip k písni "Závoj" právě z alba Mutual Assured Destruction. Videoklip je však naprosto dokončen až v březnu následujícího roku. Po delší době je videoklip představen v pořadu ČT2 Pomeranč a zde vyhrává hitparádu po čtyři týdny.

V roce 2004 vítězí The.Switch v soutěžích Broumovská kytara a Jim Beam Music 2004. Tento rok se významně zapisuje do historie kapely díky vydání debutového alba Beautiful, které sklízí skvělé ohlasy z řad fanoušků i hudebních kritiků.[zdroj?]

Začátkem roku 2006 začínají The.Switch pracovat na nové desce Svit. Nahrávání alba probíhalo v pražském nahrávacím studiu Hostivař a studiu YGLOO. Mastering alba Svit zpracoval Boris Carloff ve studiu Velvet Matering. Svit se stalo prvním albem The.Switch, které bylo vydáno u vydavatelství – u Championship records. Alba se prodalo 2 000 kusů. Po úspěšném videoklipu Závoj se natáčí videoklip k písni Peruť. Videoklip je stejně úspěšný a v hitparádě Pomeranč stejně jako jeho předchůdce vyhrává čtyři týdny první místo.[zdroj⁠?]

Koncem roku 2016 vychází k dvacátému výročí existence eponymní album The.Switch, které vzniklo v americkém Seattlu v Robert Lang Studios, kde v minulosti nahrávaly kapely jako Nirvana, Linkin Park, Foo Fighters, R.E.M. nebo Alice in Chains. V USA vznikl také dokument The.Faith a videoklip ke skladbě "Kam vedou naše kroky".[1]

Později téhož roku vychází další videoklip ke skladbě "Tvář" z desky The.Switch. V roce 2017 vydávají The.Switch ve spolupráci s kapelou The Truth Is Out There nový videosingl s názvem "Poslední nádech?" a o rok později klip k písni "Dávám" z posledního alba.

Za dobu svého působení vystoupili The.Switch jako headlineři řady festivalů a sdíleli pódium s mnoha světovými hvězdami jako například Korn, Disturbed, Skindred, Crazy Town, Karnivool nebo Anthrax.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

EP/Dema[editovat | editovat zdroj]

Rok Album
1997 Corn
1998 Sector No.5
1999 H.I.P.
2000 Funky-Hardcore
2001 Slast
2002 Mutual Assured Destruction
2008 Na dosah - part I
2009 Na dosah - part II
2012 Na dosah - part III
2013 Tětiva

Řadové desky[editovat | editovat zdroj]

Rok Album Vydavatelství
2004 Beautiful vlastní náklad
2006 Svit Championship records
2010 Off Championship records
2016 The.Switch Championship music

DVD[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. VIDEO: Deska The.Switch vznikla ve studiu, kde točil Cobain před smrtí. iDNES.cz [online]. 2016-09-24 [cit. 2017-01-11]. Dostupné online. 

[1]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

  1. The.Switch a jejich motivující dokument The.Faith | hudebniakce.cz. hudebniakce.cz [online]. [cit. 2018-06-01]. Dostupné online.