Tel Baruch

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Zástavba ve čtvrti Tel Baruch, třída Sderot Keren kajemet le-Jisra'el
Zástavba ve čtvrti Tel Baruch, Merkaz Mikado

Tel Baruch (hebrejsky: תל ברוך, doslova Baruchův pahorek) je čtvrť v severovýchodní části Tel Avivu v Izraeli. Je součástí správního obvodu Rova 2 a samosprávné jednotky Rova Cafon Mizrach. Skládá se ze dvou podčástí: Tel Baruch Cafon a Tel Baruch Darom.

Geografie[editovat | editovat zdroj]

Leží na severovýchodním okraji Tel Avivu, cca 3 kilometry od pobřeží Středozemního moře a cca 2,5 kilometru severně od řeky Jarkon, v nadmořské výšce okolo 30 metrů. Dopravní osou je takzvaná Ajalonská dálnice dálnice číslo 20, která prochází po jejím západním okraji (společně s železniční tratí). Na západě sousedí se čtvrtí Afeka, na severu s fragmentem volné krajiny a areálem hřbitova Kirjat Ša'ul, na východě s Ne'ot Afeka Bet, na jihu s Ma'oz Aviv Alef.[1][2]

Popis čtvrti[editovat | editovat zdroj]

Plocha čtvrti je vymezena na severu okrajem katastru města Ramat ha-Šaron, na jihu třídou Sderot Keren kajemet le-Jisra'el, na východě ulicí Bnej Efrajim a na západě Ajalonskou dálnicí. Zástavba má charakter nízkých individuálních domů i vícepodlažních bytových domů. V roce 2007 tu žilo 7990 obyvatel (údaj společný pro čtvrtě Tel Baruch Darom, Tel Baruch Cafon a Revivim).[3] [4]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Tel Baruch, Tel Aviv, Israel [online]. Google Maps [cit. 2011-07-02]. Dostupné online. (anglicky, hebrejsky) 
  2. amudanan.co.il [online]. amudanan.co.il [cit. 2011-07-02]. Dostupné online. (hebrejsky) 
  3. Quarters and Subquarters [online]. tel-aviv.gov.il [cit. 2011-07-02]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2012-12-09. (hebrejsky, anglicky) 
  4. שכונות רובע צפון מזרח [online]. tel-aviv.gov.il [cit. 2011-07-02]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2011-01-26. (hebrejsky) 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]