Táňa Pauhofová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Tatiana Pauhofová)
Táňa Pauhofová
Táňa Pauhofová (2016)
Táňa Pauhofová (2016)
Rodné jménoTatiana Pauhofová
Narození13. srpna 1983 (40 let)
Bratislava
ČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Alma materVysoká škola múzických umění v Bratislavě (od 2001)
Aktivní roky1995 – současnost
ChoťJonatán Pastirčák (od 2021)
DětiMíla Pastirčáková
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Táňa Pauhofová, celým jménem Tatiana Pauhofová (* 13. srpna 1983 Bratislava), je slovenská filmová a divadelní herečka. Po absolvování gymnázia od roku 2001 studovala herectví na VŠMU v Bratislavě. Působí také v dabingu a reklamě. V současné době hraje ve Slovenském národním divadle, kde má stálé angažmá. Na televizní obrazovce se poprvé objevila jako dvanáctiletá v seriálu Škriatok. V dubnu roku 2022 oznámila se svým partnerem Jonatánem těhotenství.[1] Dne 4. října 2022 oznámila přes instagram, že se jí narodilo miminko.[2]

Divadelní role[editovat | editovat zdroj]

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

V roce 2006 získala slovenskou divadelní cenu sezóny – DOSKY za nejlepší ženský herecký výkon. Cenu obdržela za představení Manon Lescaut. V roce 2007 byla zařazena Evropskou organizací pro propagaci a export filmů European Film Promotion (EFP) do seznamu Shooting Stars 2007. V roce 2013 získala slovenskou cenu Krištáľové krídlo za postavu Emmy Bovary v inscenaci Madame Bovary a za postavu Grušenky v dramatizaci románu Bratři Karamazovi na scéně Slovenského národního divadla.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Táňa Pauhofová na slovenské Wikipedii.

  1. SEZNAM.CZ. Táňa Pauhofová je těhotná. Krásná zrzka čeká miminko s o deset let mladším manželem. www.super.cz [online]. [cit. 2022-04-22]. Dostupné online. 
  2. SEZNAM.CZ. Herečka Táňa Pauhofová porodila: Jsme rodiče, oznámila černobílým snímkem. www.super.cz [online]. [cit. 2022-10-04]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]