Synyster Gates

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Synyster Gates
Synyster live
Synyster live
Základní informace
Rodné jménoBrian Elwin Haner, Jr.
Jinak zvanýSynyster Gates
Narození7. července 1981 (42 let)
Huntington Beach, Kalifornie, Spojené státy americké
PůvodKalifornie
ŽánryHeavy Metal, Hard rock, Alternative metal, Metalcore, Punk rock
PovoláníMuzikant, Skladatel, Kytarista
NástrojeVocals, Guitar, Piano, Organ, Keyboards
Aktivní roky2000–současnost
VydavateléGoodlife, Hopeless, Warner Bros. Records
Příbuzná témataAvenged Sevenfold, Pinkly Smooth, Good Charlotte, Burn Halo
Webwww.syngates.com
Významný nástroj
Schecter Synyster Custom Electric Guitar
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Brian Elwin Haner, Jr. (* 7. července 1981, Kalifornie), znám spíše pod pseudonymem Synyster Gates nebo jednoduše Syn, je americký hudebník. V současné době je hlavním kytaristou heavymetalové/hardrockové skupiny Avenged Sevenfold.

Život[editovat | editovat zdroj]

Haner začal hrát na kytaru již v 11 letech. Určitý čas navštěvoval Musicians Institute v Hollywoodu, kde studoval hru na jazzovou kytaru. Až do té doby byl zejména samouk - sledoval hudební videoklipy a četl knihy, což je překvapující, protože jeho otec byl/je skladatel a kytarista, hrál s Frankem Zappou během jeho kariéry. Po šesti měsících studia mu zavolali Jimmy (a zbývající členové Avenged Sevenfold) a zeptali se, jestli by nechtěl být jejich hlavním kytaristou. Haner se k nim připojil, aniž by dále pokračoval ve studiu, a stal se tak studio musician (studiovým muzikantem).

Avenged Sevenfold[editovat | editovat zdroj]

Připojil se k Avenged Sevenfold (A7X) když mu bylo 18 na konci 1999, před nahráváním první desky, Sounding the Seventh Trumpet. Byl uveden na jejich EP, "Warmness on the Soul," a na dotisku prvního alba. Také hraje na piáno třeba v písničce "The Beast and the Harlot" a "Sidewinder," ačkoli přítel kapely, basista Justin Meacham, hrál na klavír na jíž zmíněné desce Warmness on the Soul.

V Avenged Sevenfold DVD All Excess," zdůrazňuje jak přišel ke svému pseudonymu, Gates uvedl že jeho jméno vzniklo jak jeli opilý s The Rev (bubeník kapely) přes park. Jeho přesné slova byla, 'Jsem Synyster Gates a jsem úžasný!' ("I'm Synyster Gates and I'm awesome!")

Gates cituje Django Reinhardt, Dimebag Darrell, Slash, John Petrucci, Adam Aparicio a Francis Canavan jsou jeho oblíbení kytaristi a měli na něho velký vliv.

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

Vyhrál několik cen, včetně 'Mladý drtič' ("Young Shredder") cenu roku v Metal Hammeru cenu v roce 2006 a Kytarista Roku cena pro Total Guitar Magazine v roce 2006. V červnu 2008 Guitar World magazín mu položil otázku, Si jeden z mnoha kytaristů. Ale ke komu vzhlížíš? odpověděl. Rozdoně Slash! od Ozzyho kytaristi, Alexi Laiho z Children of Bodom! Jimi Hendrix jistě, Dimebag Darrell z Pantery, Jimmy Page z Led Zeppelin, a spousta dalších!"

Vedlejší projekty[editovat | editovat zdroj]

Gates byl také památkou z 'Globin Metal' vedlejší projekt skupiny Pinkly Smooth s The Rev a Justin Sane. Pinkly Smooth se ale rozpustili protože se Synyster a The Rev chtěli plnohodnotně věnovat Avenged Sevenfold, ačkoli když se jich zeptali nedávno, odpověděli že chystají nový projekt s dvěma staršími členy skupiny Pinkly Smooth.

Gates má mladšího bratra Brenta a mladší sestru McKenna. Jeho manželka je Michelle DiBenedetto, kterou si vzal 7. května 2010 v Mexiku. Jeho otec je Brian Elwin Hanner, Sr. je to muzikant a komediant známý jako Guitar Guy a je aktuálně na turné s Jeffem Dunhamem.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]