Kdo přežije: Nikaragua

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Survivor: Nicaragua)

Kdo přežije: Nikaragua (v anglickém originále Survivor: Nicaragua je jednadvacátá sezóna americké televizní reality show Kdo přežije.

Poloha natáčení[editovat | editovat zdroj]

Jednadvacátá sezóna Kdo přežije se natáčela stejně jako následující dvaadvacátá sezóna Kdo přežije: Ostrov vykoupení a 29.série Kdo přežije: San Juan del Sur: Krev vs. Voda 2 na ostrovech San Juan del Sur v departementu Rivas na pacifickém pobřeží Nikaraguy.

Základní informace[editovat | editovat zdroj]

Počet dní: 39
Počet trosečníků: 20
Počet kmenů: 2
Počet finalistů: 3
Tajné imunity: Ano
Vítěz: Judson „Fabio“ Birza
Lokalita natáčení: San Juan del Sur
Země: Nikaragua
Natáčení začalo: 14.6.2010
Natáčení skončilo: 22.7.2010
Vysíláno od: 15.9.2010
Vysíláno do: 19.12.2010

V jednadvacáté sezóně se toho podle skalních fanoušků Kdo přežije moc nestalo, a když už něco ano, tak to prý nestálo za nic. Soutěžící se z nějakého důvodu báli hrát tvrdě, a tak vlastně neprovedli žádné podrazy. Přesto někteří z nich stáli za to a nakonec z toho vyšla docela dobrá série. V žebříčcích se drží na 20. místě. V této řadě byly kmeny rozděleny podle stáří. Od 30 dolů La Flor a od 40 nahoru Espada.

Pár soutěžících zde získalo své jméno a pár jmen bývá navrhování na další All-Stars řadu. Tady je celkové pořadí a to, jak bývají soutěžící popisováni.

Soutěžící Původní kmen Smíšený kmen Sloučený kmen Skončil Konečný počet hlasů
Wendy DeSmidt-Kohlhoff
48, Fromberg, MT
Espada 1. vyřazená
Den 3
9
Shannon Elkins
30, Lafayette, LA
La Flor 2. vyřazený
Den 6
7
Jimmy Johnson
67, Tallahassee, FL
Espada 3. vyřazený
Den 8
8
Jimmy Tarantino
48, Gloucester, MA
Espada 4. vyřazený
Den 11
5
Tyrone Davis
42, Inglewood, CA
Espada Espada 5. vyřazený
Den 14
6
Kelly Bruno
26, Durham, NC
La Flor La Flor 6. vyřazená
Den 15
3 (1. kolo), 5 (2. kolo)
Yve Rojas
41, Kansas City, MO
Espada Espada 7. vyřazená
Den 15
7
Jill Behm
43, Erie, PA
Espada La Flor 8.vyřazená
Den 18
3
Alina Wilson
23, Downey, CA
La Flor Espada Libertad 9. vyřazená
1.člen poroty
Den 21
10
Marty Piombo
48, Mill Valley, CA
Espada La Flor Libertad 10. vyřazený
2.člen poroty
Den 24
14
Brenda Lowe
27, Miami, FL
La Flor La Flor Libertad 11. vyřazená
3. člen poroty
Den 27
13
NaOnka Mixon
27, Long Beach, CA
La Flor Espada Libertad Vzdala to
4. člen poroty
Den 28
3
Kelly Shinn
20, Mesa, AZ
La Flor La Flor Libertad Vzdala to
5. člen poroty
Den 28
0
Ben „Benry“ Henry
24, Los Angeles, CA
La Flor Espada Libertad 12.vyřazený
6. člen poroty
Den 32
5
Jane Bright
56, Jackson Springs, NC
Espada La Flor Libertad 13. vyřazená
7. člen poroty
Den 36
11
Dan Lembo
63, Water Mill, NY
Espada Espada Libertad 14. vyřazený
8. člen poroty
Den 37
9
Holly Hoffman
44, Eureka, SD
Espada Espada Libertad 15. vyřazená
9. člen poroty
Den 38
4
Matthew „Sash“ Lenahan
30, New York, NY
La Flor La Flor Libertad 3. místo 1
Chase Rice
24, Fairview, NC
La Flor Espada Libertad 2. místo 1
Jud „Fabio“ Birza
21, Santa Monica, CA
La Flor La Flor Libertad Poslední přeživší 2

Soutěže[editovat | editovat zdroj]

Epizoda Název epizody Soutěž o odměnu Imunita Vyřazený člověk Poměr vyřazovacích hlasů
1 „Mladé Srdce“ Nebyla La Flor Wendy 9-1
2 „Únava plodí zbabělce“ Espada Espada Shannon 7–3
3 „Třpyt V Jejich Očích“ La Flor La Flor Jimmy J. 8–1
4 „Stisknout Spoušť“ La Flor La Flor Jimmy T. 5–3
5 „Války Na Trávníku“ Espada La Flor Tyrone 6–2
6 „V Nejhorším Případě“ La Flor Jill Kelly B. 3-3-2 Re-Vote 5:1
Holly Yve 6–1
7 „Co Odejde, To Se Vrátí“ Espada Espada Jill 3-2-2
8 „Společnost Brzy Dorazí“ Nebyla (Sloučení) Jane Alina 10–2
Fabio
9 „Vládnutí V Táboře“ Benry, Dan, Fabio, Marty, Sash Brenda Marty 7–4
10 „Zaseklý Vprostřed“ Chase, Fabio, Brenda, Kelly S., NaOnka Jane Brenda 8–1-1
11 „Začals, Končíš“ Benry, Chase, NaOnka, Dan (Holly) Nebyla Kelly S. ---
NaOnka ---
12 „Nejsem Si Jistý, Kde Stojím“ Chase, [Holly, Jane] Sash Benry 4-2-1
13 „To Bude Bolet" Chase, [Holly, Sash] Fabio Jane 5–0
14 „A Co Já?" Nebyla Fabio Dan 4–1
Fabio Holly 3–1

Epizody[editovat | editovat zdroj]

Epizoda 1: Mladí Srdcem[editovat | editovat zdroj]

Soutěž o imunitu: Jeden soutěžící stál na vrchu věže a lil vodu do pěti trubek, které muselo pět dalších soutěžících držet pohromadě tak, aby voda netekla ven, ale do kbelíku. Když v něm byl dostatek vody, spadl pytel s kousky skládačky. Zbylí čtyři členové kmene museli sestavit skládačku. První kmen, který složil skládačku, vyhrál imunitu.

Výhoda medailonu: Barel mohl být naplněn do pětiny.

Hra začala rozdělením trosečníků do dvou skupin. Jeff prozradil soutěžícím, že existuje Medailon Síly, ale neřekl jim, jak funguje. Dále jim prozradil, že je ukryt někde v blízké laguně. Soutěžící měli za úkol tam vběhnout a najít ho. Brenda ho našla na stromě. Když se skupiny znovu seřadily, tak jim Jeff řekl, že to, jak stojí, nejsou kmeny – ty byly vytvořeny na základě věku. Soutěžící starší 40 let byli Espada a soutěžící mladší 30 let byli La Flor. La Flor poté předali Medailon Síly Espadě a místo toho si vzali rybářské potřeby a oheň v podobě pazourku. Později v Espadě dokázala Jane zapálit oheň pouze pomocí několika brýlí. V La Flor ukázala Kelly B. svému kmeni svoji amputovanou nohu, což přivedlo několik soukmenovců k strachu z příležitostných hlasů sympatie, kdyby se dokázala probojovat až do finále. Chase utvořil alianci s Shannonem a poté další alianci s Brendou. Alina a Kelly B. našli nápovědu k nalezení Skrytého Symbolu Imunity, když šli pro poštu. Nemohli nápovědu vyluštit, ale rozhodli se nechat si ji pro sebe. Na soutěži o imunitu řekl Jeff soutěžícím o síle Medajlonu Síly – přináší výhodu v soutěži o imunitu. Espada se rozhodla ji nepoužít, ale prohráli soutěž o imunitu. Před Kmenovou Radou se kmen rozhodoval mezi vyřazením Wendy a Jimmyho J., protože jsou slabí. Holly byla napadena kvůli přátelství s Wendy. Na Kmenové Radě se Wendy snažila zachránit krátkým proslovem před hlasováním, aby zůstala ve hře. To, co řekla, nemělo očekávaný účinek a spíše to kmen utvrdilo v tom, že by měla jít. Hlasy byly sečteny a Wendy byla první vyřazenou hlasem 9:1.

Hlasující člověk Pro koho hlasoval
Holly Wendy
Dan Wendy
Jane Wendy
Marty Wendy
Jill Wendy
Yve Wendy
Tyrone Wendy
Jimmy T. Wendy
Jimmy J. Wendy
Wendy Yve

Epizoda 2: Únava plodí zbabělce[editovat | editovat zdroj]

Soutěž o odměnu/imunitu: Jeden po druhém běželi čtyři soutěžící bahnem, podlezli pod sítí a poté dostali ven ze stohu sena míček. Až jsou všechny čtyři míčky vyndány, tak další tři soutěžící musí využít malé štíty na odražení do barelů. První kmen se všemi čtyřmi míčky v barelech vyhrál.

Výhoda Medajlonu: Začít s jedním míčem už v barelu a možnost vynechat jednoho soutěžícího.

Odměna: Výběr mezi pláštěm a provazem a rybářským náčiním.

V La Flor vytvořil Sash alianci s NaOnkou a Brendou a nazval ji menšina. NaOnka si myslela, že jí někdo ukradl pár jejích ponožek, zatímco se sušily, a tak si vzala ty Fabiovy. Potom se s ním krátce hádala, když zjistil, že mu chybí a chtěl ho zpátky. V Espadě se Holly nelíbilo, že Jill jedla šneky, protože se jí to zdálo nevhodné. Holly odhodila šneky, což uvedlo kmen do otázky: Co se s ní stalo? Holly slyšela Dana, že o ní říká, že je šílená a rozhodla se pomstít. Zahrabala jeho značkové boty za 1 600 dolarů někde v moři. Po chvíli se rozhodla kmeni říct, co udělala s botami. Holly přemýšlela o tom, že by skončila, ale rozhodla se zůstat poté, co jí to řekl Jimmy J. Na soutěži o odměnu/imunitu použili Espada Medajlon Síly, a tak dokázali imunitu vyhrát. Espada se rozhodli vzít rybářské náčiní jako odměnu. Když dostali odměnu, našli Nápovědu ke Skrytému Symbolu Imunity. Jill to dokázala vyřešit a řekla to Martymu, aby si získala jeho důvěru. Za použití nápovědy našli imunitu. Před Kmenovou Radou se zdálo, že je vše rozhodnuté, a že jde NaOnka kvůli její divoké povaze. Jenomže diskuse vše zvrátily na Brendu, protože je větší hrozba (protože ji viděli s Chasem). Kmen vypadal rozdělený na Sashe, NaOnku, Brendu a Purple Kelly (Kelly S.) na jedné straně a Shannona, Kelly B., Alinu, Fabia a Benryho na druhé. NaOnka a Brenda začaly shánět hlasy na vyřazení Shannona. Chase byl považován za nebezpečného, protože byl viděn i s Brendou a i s Shannonem. Jenomže Brenda nedokázala nasbírat dostatek hlasů proti Shannonovi a nakonec to vypadalo na remízu. Na Kmenové Radě byl Shannon velice agresivní a nakonec z toho vznikla velice zajímavá a divoká Kmenová Rada. Když všichni dohlasovali, tak se Shannonovi jeho agresivita vymstila a stal se druhým vyřazeným člověkem hlasem 7:3, protože Kelly B. a Benry hlasovali pro něj.

Hlasující člověk Pro koho hlasoval
Fabio Brenda
Chase Shannon
Sash Shannon
Benry Shannon
Purple Kelly Shannon
NaOnka Shannon
Brenda Shannon
Alina Brenda
Kelly B. Shannon
Shannon Brenda

Epizoda 3: Třpyt V Jejich Očích[editovat | editovat zdroj]

Soutěž o odměnu/imunitu: Soutěžící museli vyběhnout do území, kde bylo schovaných deset barelů. Když byly všechny barely doneseny na místo, soutěžící je museli postavit na trojúhelníkové plošiny. Jeden soutěžící poté musel naházet na každý z barelů jeden pytel s pískem. První kmen s pytlem na všech barelech vyhrál odměnu a imunitu.

Výhoda Medailonu: Začátek se dvěma barely na plošině s pytli.

Odměna: Omáčky, koření, ovoce a zelenina.

V Espadě se Marty stále snažil přijít na to, kde si v kmeni stojí Jimmy J. Jill řekla Martymu, že by mohl kmeni ukázat Skrytý symbol imunity, to taky udělal a řekl, že ho použije po sloučení, aby byli silnější. V La Flor se aliance Brendy, Sashe, Chase, Purple Kelly a Naonky dohodla na vyřazení Aliny. Na kombinované soutěži o imunitu a odměnu vyhráli La Flor bez užití Medailonu moci. Když Kelly B. a Naonka vzali košík s odměnou, obě zjistili, že je tam nápověda ke Skrytému Symbolu Imunity, ale ani jedna se po něm nevrhla. Jenomže hned jak došli do tábora, se po ní obě vrhly před zraky celého kmene. Naonka ji nakonec dokázala získat a odešla s ní do lesa. Nedokázala ji vyluštit, tak se poradila s Brendou, která to však také nedokázala vyluštit. V Espadě provedl Marty svůj tah proti Jimmymu J. a zbytek kmene ho následoval. Jimmy J. se stal třetím vyřazeným hlasem 8:1.

Hlasující člověk Pro koho hlasoval
Holly Jimmy J.
Dan Jimmy J.
Jane Jimmy J.
Marty Jimmy J.
Jill Jimmy J.
Yve Jimmy J.
Tyrone Jimmy J.
Jimmy T. Jimmy J.
Jimmy J. Dan