Sretěnskij Bulvar (stanice metra v Moskvě)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Sretěnskij Bulvar
Nástupiště stanice
Nástupiště stanice
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik29. prosince 2007
LinkyLjublinsko-Dmitrovskaja
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Sretěnskij Bulvar (rusky Сретенский Бульвар) je stanice moskevského metra. Nachází se na Ljublinské lince a otevřena byla 29. prosince 2007. Od září 2007 tudy vlaky projížděly do dříve dobudované stanice Trubnaja.

Sretěnskij Bulvar je podzemní ražená trojlodní pilířová stanice s plnou délkou střední lodi. Výstavba stanice začala již v 80. letech, avšak vzhledem k nedostatku financí po rozpadu SSSR byla několikrát přerušena a mohla být obnovena až po dokončení některých dalších tratí a stanic, které se dobudovávaly prioritně (například dokončení deváté linky a stanice Park Pobědy) v roce 2004. Součástí stanice je kromě výstupu na Turgeněvského náměstí také i přestup na stanice Čistyje prudy a Turgeněvskaja.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

← směr Fiztěch Metro v MoskvěLjublinsko-Dmitrovskaja směr Zjablikovo
Trubnaja Sretěnskij Bulvar Čkalovskaja

FiztěchLianozovoJachromskajaSeligerskajaVěrchnije LichoboryOkružnaja Petrovsko-Razumovskaja Fonvizinskaja ButyrskajaMarina Rošča Dostojevskaja Trubnaja Sretěnskij Bulvar Čkalovskaja Rimskaja Kresťanskaja Zastava Dubrovka Kožuchovskaja Pečatniki VolžskajaLjublinoBratislavskajaMarinoBorisovoŠipilovskajaZjablikovo