Sonny ve velkém světě

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Sonny ve velkém světě
Původní názevSonny With a Chance
Žánrymládežnický sitcom
americký televizní sitcom
RežieDavid Trainer
HrajíDemi Lovato
Tiffany Thornton
Sterling Knight
Brandon Mychal Smith
Doug Brochu
Allisyn Ashley Arm
Úvodní znělkaSo Far, So Great" zpěv Demi Lovato
Země původuUSAUSA Spojené státy
Jazykangličtina
Počet řad2
Počet dílů47 (seznam dílů)
Produkce a štáb
Produkční
společnost
It's a Laugh Productions
DistributorDisney–ABC Domestic Television
Disney+
Premiérové vysílání
StaniceDisney Channel
Formát obrazu1080i (HDTV)
Vysíláno8. února 2009 – 2. ledna 2011
Posloupnost
NásledujícíSo Random!
Mackenzie Falls
Sonny ve velkém světě na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Sonny ve velkém světě (v anglickém originále Sonny With a Chance) je seriál z produkce Disney Channel. Autorem je Steve Marmel. Seriál je o zážitcích teenagerky Sonny Munroe, která se stala součástí sitcomu Náhody (So Random!).

V Americe se seriál začal vysílat 8. února 2009. V červnu 2009 bylo oznámeno, že seriál bude mít 2. sérii, jejíž filmování začne v listopadu 2009. První díl druhé série měl premiéru 14. března 2010 a nyní se nová epizoda vysílá každý nedělní podvečer. Sonny ve velkém světě je první seriál z produkce Disney Channel Original Series, který je vysílán ve vysokém rozlišení. Na českém Disney Channel měla 1. série premiéru 5. prosince 2009 a 2. série 11. 9. 2010.

Hlavní postavy[editovat | editovat zdroj]

  • Demi Lovato – Allison "Sonny" Munroe. Sonny je zábavná, "obyčejná" wisconsinská holka jak říká, Sonny se narodila 15. 5. ve Wisconsinu a má mámu Connie a jejího tátu jsme v seriálu nikdy neviděli ale podle informací se má jmenovat Joseph.
  • Tiffany Thornton – Tawni Hart. Tawni je nejúspěšnější členka seriálu Náhod. Je krásná a zlomyslná. Tawni se narodila v Hollywoodu a už jako dítě účinkovala ve známých americkým show. Narodila se 7. 6.
  • Sterling Knight – Chad Dylan Cooper. Chad je slavný a namyšlený herec ze seriálu MacKenzieho Vodopády a taky úhlavní nepřítel Náhod (Tawni, Gradyho, Nica atd.) ale v 2.sezóně začne chodit se Sonny ale po několikati rozchodech nastane ten závěrečný. Chada nezajímá nic jiného než je on sám a v jednom rozhovoru řekl že kdyby hořelo tak mi vzal sebe a utíkal by.
  • Doug Brochu – Grady Mitchell. Grady je herec ze seriálu Náhod. Je to nejlepší kamarád Nica se kterým vymýšlejí podivné a bláznivé nápady. Grady dokáže sníst 5 talířů jídla za 3 minuty.
  • Brandon Mychal Smith – Nico Harris. Nico je milovník holek. Snaží se okouzlit jak se říká "každou roštěnku na rohu". Nico je nejlepší kamarád Gradyho! Má narozeniny 7. 12.
  • Allisyn Ashley Arm – Zora Lancaster. Zora je nejchytřejší a nejmazanější členka Náhod. Má tajnou skrýš v prvních pár dílech je to sarkofág v Rekvizitárně a potom ventilace v šatně Sonny a Tawni.

Produkce[editovat | editovat zdroj]

Původní pracovní název pro seriál byl Sketchpad! a hlavní hrdinka se původně měla jmenovat Molly Munroe. Později se seriál změnil na Welcome to Mollywood a článek v Tiger Beat uvedl, že Lovato bude hrát v „Mollywoodu“. Poté se jméno hlavní hrdinky změnilo na Holli a název seriálu se tedy změnil na Welcome to Holliwood. Nakonec se jméno hlavní hrdinky změnilo na Sonny Munroe a seriál se nazval Sonny with a chance (Sonny s příležitostí v česku Sonny ve velkém světě).

Sonny ve velkém světě je vlastně show ze zákulisí seriálu Náhody doplněný skečemi. Výkonný producent seriálu Brian Robbins dříve psal skeče na skutečné příběhy dětí do komediálního seriálu „All That“ na Nickelodeon.

První série se začala natáčet dne 15. září 2008 v NBC studiích v Burbanku; druhá série se přestěhovala do Hollywood Center Studios v Hollywoodu v Kalifornii, kde se mimo jiné také natáčí třeba Sladký život na moři, Kouzelníci z Waverly nebo Jonas L.A..

Soundtrack[editovat | editovat zdroj]

Podrobnější informace naleznete v článku Sonny with a Chance (soundtrack).

Sountrack seriálu Sonny ve velkém světě v Americe vyšel 5. října 2010 prostřednictvím Walt Disney Records. Hlavním singlem soundtracku je "So Far So Great", který je úvodní znělka k seriálu.

Vysílání[editovat | editovat zdroj]

Podrobnější informace naleznete v článku Seznam dílů seriálu Sonny ve velkém světě.
Série Epizody Začátek vysílání v ČR Začátek vysílání v USA Konec vysílání v ČR Konec vysílání v USA
1 21 5. prosince 2009 8. února 2009 28. srpna 2010 22. listopadu 2010
2 26 11. září 2010 14. března 2010 26. červen 2011 9. ledna 2011

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Sonny With a Chance episodes na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]