Solněčnaja (železniční stanice)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Solněčnaja (nádraží))
Solněčnaja
StátRuskoRusko Rusko
Federální okruhCentrální
Souřadnice
Trať
Nástupiště3
Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.


Solněčnaja (rusky Солнечная) je nádraží v Moskvě v rajónu Solncevo. Nachází se v jeho severní části (nedaleko ulice Borovskoje šosse), 16 km od Kyjevského nádraží, kam vlak příměstské železnice dojížděl za 16–23 minut. Od 9. září 2023, kdy byla spuštěna linka MCD-4, však vlaky vycházející z Kyjevského nádraží na této stanici nezastavují. Na této stanici končí trojkolejný úsek od Kyjevského nádraží, přičemž dále je trať dvojkolejná a některé vlaky zde končí.

V 20-minutovem taktu jezdí odsud kyvadlová doprava do 2,5 km vzdálené zastávky Novoperedělkino.

Celá zastávka má tři nástupiště, dvě ostrovní nástupiště slouží vlakům v hlavním směru, boční pak vlakům do stanice Novoperedělkino. Nástupiště jsou přemostěna lávkou, která zahrnuje v sobě vestibul, turnikety a obchodní centrum. Vlakům slouží 20 kolejí. Severní východ ze stanice míří k parkovišti a Měščerskému přírodnímu parku, jižní pak k Poputné a Naro-Fominské ulici a k zastávkám veřejné dopravy.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Солнечная (станция) na ruské Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

← směr Železnodorožnaja Moskevské centrální diametryMCD-4 směr Aprelevka
Měščerskaja Solněčnaja Peredělkino, Novoperedělkino
ŽeleznodorožnajaOlginoKučinoSaltykovskajaNikolskojeReutov Novogirejevo KuskovoČuchlinka Nižegorodskaja Serp i Molot Kurské nádraží Ploščaď trjoch vokzalov Rižskaja Marina Rošča StankolitSavjolovskaja Běloruské nádraží Běgovaja Jermakova RoščaMoskva-Siti Kutuzovskaja Poklonnaja Minskaja MatvějevskajaAminěvskaja OčakovoMěščerskajaSolněčnajaPeredělkinoMičurinecVnukovoLesnoj GorodokTolstopalcevoKokoškinoSaninoKrjokšinoPoběda - Aprelevka
SolněčnajaNovoperedělkino