Skippy (seriál, 1968)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Skippy (1966))
Skippy
Žánrdětský televizní seriál
HrajíEd Devereaux
Garry Pankhurst
Ken James
Tony Bonner
Liza Goddard
Země původuAustrálieAustrálie Austrálie
Jazykangličtina
Počet řad3
Počet dílů91
Obvyklá délka25 min
Premiérové vysílání
StaniceNine Network
Vysíláno1968 4. května 1970
Skippy na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Skippy (v anglickém originále Skippy the Bush Kangaroo) je australský televizní seriál, líčící dobrodružné příběhy ochočené klokanice Skippy a jejích lidských přátel, žijících ve fiktivním Waratažském národním parku na tichomořském pobřeží Nového Jižního Walesu.

Seriál, určený převážně dětem, natočily v letech 1967-1969 společnosti Fauna Productions, Nine Network Australia a Norfolk International Pictures.[1] Přestože v té době vysílaly australské televizní stanice pouze černobíle, byl seriál z důvodu zvýšení marketingové atraktivnosti natáčen barevně. Seriál se natáčel severně od Sydney v národním parku Ku-ring-gai Chase National Park. Proslavené mlaskání klokanice Skippy však nepochází od skutečných klokanů, neboť takový zvuk nevydávají.[2] Celkem bylo natočeno 91 dílů, které byly vysílány v letech 1968–1970.

Hlavní postavy a jejich představitelé[editovat | editovat zdroj]

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Klokanice Skippy patří v seriálu Sonnymu Hamnondovi, mladšímu ze dvou synů strážce parku Matta Hammonda. Jedná se o ochočenou vysoce inteligentní klokanici, která se Sonnym a jeho blízkými zažívá různá dobrodružství, odehrávající se převážně na území fiktivního Waratažského národního parku. V české verzi se však o Skippy chybně mluví jako o samci a nikoliv jako o samici.

Seriál na DVD v České republice[editovat | editovat zdroj]

V České republice začal seriál na DVD vycházet v papírových stánkových obalech od 11. června 2009 a pro českou verzi byl použit původní dabing odvysílaný v Československé televizi v období 80. let.

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]