Silnice II/264

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Silnice II/264
Mapa
Map
Základní údaje
ProvozovatelÚstecký kraj
ZačátekVarnsdorf
KonecRybniště, II/263
Celková délka11,7 km
    v provozu:11,7 km
StátČeskoČesko Česko
Region
  • Ústecký kraj
  • Geodata (OSM)OSM, WMF
    Chybí zde svobodný obrázek
    Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
    Některá data mohou pocházet z datové položky.

    Silnice II/264 je pozemní komunikace na severu České republiky, ve Šluknovském výběžku Ústeckého kraje. Spojuje obec Rybniště s česko–německou státní hranicí u Varnsdorfu.

    Popis[editovat | editovat zdroj]

    U Rybniště odbočuje východním směrem z komunikace II/263. Následně prochází jižními partiemi Ladečka a Horního Podluží, až vstupuje do Jiřetína pod Jedlovou. Východně od této obce na okružní křižovatce přechází silnici I/9. Poté prochází obcí Dolní Podluží, v níž po jižní straně sleduje železniční trať číslo 085Varnsdorfu do Rybniště. Na východním okraji obce silnice trať úrovňově překonává a následně se obě v souběhu stáčí k severu k Varnsdorfu. Jižně od tohoto města u Varnsdorfského rybníka silnice opět trať úrovňově křižuje. K dalšímu úrovňovému křížení dochází až přímo ve městě, západně od tamní železniční stanice. Poté ještě stejným způsobem křižuje peážní trať spojující německá města Žitava a Eibau. Za tímto přejezdem se stáčí na východ a na silničním hraničním přechodu Varnsdorf / Großschönau přechází do Německa, kde se z ní stává silnice S 137.

    Intenzity dopravy[editovat | editovat zdroj]

    Podle Celostátního sčítání dopravy provedeného v roce 2010 jezdilo po silnici v úseku mezi křižovatkami s komunikacemi II/263 a I/9 úhrnem 2507 vozidel za 24 hodin ve skladbě 315 těžkých motorových vozidel, 2163 osobních a dodávkových automobilů a 29 jednostopých vozidel. V navazujícím úseku, tedy od okružní křižovatky se silnicí I/9 po křižovatku se Žitavskou ulicí u varnsdorfské železniční stanice jezdilo podle tohoto sčítání celkem 3897 vozidel za 24 hodin ve skladbě 1029 těžkých motorových vozidel, 2848 osobních a dodávkových a 20 jednostopých. Odtud na státní hranici již během jednoho dne jezdilo pouze 3021 vozidel ve skladbě 243 těžkých, 2735 osobních či dodávkových a 43 jednostopých vozidel.[1]

    Odkazy[editovat | editovat zdroj]

    Reference[editovat | editovat zdroj]

    1. Celostátní sčítání dopravy 2010 [online]. Praha: Ředitelství silnic a dálnic [cit. 2014-02-22]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2014-02-20. 

    Související články[editovat | editovat zdroj]

    Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]