Show Jana Krause

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Show Jana Krause
Logo Show Jana Krause
Logo Show Jana Krause
Základní informace
Žánrtalk show
NámětJan Kraus
RežieVojtěch Nouzák, David Sís, Jiří Chlumský, Jaroslav Fuit, Bronislav Holíček, Jan Bartek
ModerátorJan Kraus
Země původuČeskoČesko Česko
Jazykčeština
Počet řad14
Počet dílů600+
Obvyklá délka48 minut
Produkce a štáb
Vedoucí
produkce
Josefína Navrátilová
Výkonný
producent
Rudolf Biermann
ProducentRudolf Biermann
KameraMartin Benoni, Aleš Hart
Produkční
společnost
IN Film Praha, s.r.o.
Premiérové vysílání
StanicePrima
Vysíláno3. září 2010
Posloupnost
PředchozíUvolněte se, prosím
Oficiální webové stránky
Show Jana Krause na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Show Jana Krause je talk show, která volně navazuje na Krausův pořad Uvolněte se, prosím, jejž vysílala ČT1. Moderátorem pořadu je Jan Kraus. Pořad se vysílá od 3. září 2010 na Primě a patří ke značně sledovaným pořadům.[1] Na Slovensku vysílaly Show Jana Krause stanice TA3 a TV JOJ.

O pořadu[editovat | editovat zdroj]

Průběh pořadu[editovat | editovat zdroj]

Na pódium přichází Jan Kraus za doprovodu kapely svého syna Davida Krause.[2] V úvodní části glosuje aktuální události, příp. se poptá, zda je přítomen pan Odvárka, divák, který nechybí na žádném natáčení. Pan Odvárka slovy Jana Krause „zásadně nejezdí na zahraniční natáčení“, a proto chyběl v dílech natáčených v zahraničí; v New Yorku ho zastoupil režisér Miloš Forman. Během natáčení 11. 3. 2020 byla zrušena divadelní představení pro více než 100 lidí, což bylo vyřešeno tím, že v publiku seděl pouze pan Odvárka.[3]
Postupně přicházejí na jeviště tři hosté, výjimečně dvojice a dva hosté. První host bývá zpravidla nejvýznamnější, třetí je většinou zajímavý ve smyslu kuriozity. Na konci pořadu se Jan Kraus loučí slovy „Dámy a pánové, já vám děkuji za pozornost, to je pro dnešek všechno a těším se s vámi za týden na shledanou buď tady v divadle Archa nebo u televizních obrazovek nebo na YouTube a pokud se budete dívat, bude to hodně prima.“ Následuje závěrečná znělka, titulky, přičemž Jan Kraus předává hostům loutky – marionety, kopie sebe sama – a magazín KRAUS.

Jan Kraus[editovat | editovat zdroj]

Český herec, moderátor a bavič Jan Kraus, typický svým břitkým humorem a pohotovostí, se neskrývá se svými společenskými názory a vyjadřuje se k dění v ČR. Na televizi Prima přešel kvůli neshodám s vedením České televize (talk show Uvolněte se, prosím). Jelikož práva na pořad vlastnila Česká televize, přivedl na TV Prima novou talk show. Jeho účast v TV Prima doplnilo ještě křeslo v porotě talentové show Česko Slovensko má talent.[4][5][6][7]

Hosté[editovat | editovat zdroj]

Jan Kraus do pořadu zve zpravidla tři hosty. V show se již objevily desítky známých i méně známých, ale vždy něčím zajímavých lidí. V pořadu účinkují politici, herci, zpěváci, malíři, spisovatelé, režiséři, sportovci, lékaři, vědci, podnikatelé a lidé mnoha dalších profesí, zájmů, schopností či dovedností. Zcela první trojici hostů tvořili český politik Vít Bárta, zpěvačka skupiny Toxique Klára Vytisková a fakír Petr Fiedor.

Díly[editovat | editovat zdroj]

K červnu 2013 měl pořad na svém kontě 126 dílů. Od 22. srpna 2013 začala na TV Prima druhá řada.[8] Některé díly se natáčely mimo Česko, např. v New Yorku, Bratislavě či v Miláně.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. HERWIG, Bohumil. Ohnivý kuře stabilně nad milionem, jedničkou Ulice. In: Digizone.cz. 9. 2. 2017 9:56 Dostupné z: [1]
  2. Archivovaná kopie. www.showjanakrause.cz [online]. [cit. 2013-08-18]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2013-08-19. 
  3. A.S, Media Marketing Services. Prima: Show Jana Krause pouze za přítomnosti Odvárky | RadioTV [online]. [cit. 2020-03-13]. Dostupné online. 
  4. Jan Kraus končí na ČT. Chybět jim prý nebude. Aktuálně.cz [online]. Economia, 2010-05-26 [cit. 2022-12-25]. Dostupné online. 
  5. Jan Kraus končí s Uvolněte se, prosím na ČT. Novinky.cz [online]. Borgis [cit. 2022-12-25]. Dostupné online. 
  6. Archivovaná kopie. magazin.e15.cz [online]. [cit. 2013-08-18]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2015-12-22. 
  7. Jan Kraus končí v ČT i s Uvolněte se, prosím. TÝDEN.cz [online]. 2010-05-26 [cit. 2022-12-25]. Dostupné online. 
  8. Archivovaná kopie. www.showjanakrause.cz [online]. [cit. 2013-08-18]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2013-09-04. 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]