Richard Simmons

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Richard Simmons
Rodné jménoMilton Teagle Simmons
Narození12. července 1948 (75 let)
New Orleans
BydlištěLos Angeles
French Quarter
Alma materUniversity of Louisiana at Lafayette
Florentská univerzita
Florida State University
Brother Martin High School
Povolánífitness instruktor, rozhlasový moderátor, herec, zpěvák, tanečník, hlasový herec, komik, restauratér, televizní herec a instruktor
Nábož. vyznáníkatolická církev
Webrichardsimmons.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Milton Teagle „Richard“ Simmons (12. července 1948, New Orleans, Louisiana, USA), je americký herec, instruktor fitness a producent vlastních fitness pořadů a videí, známý jako vlídná, ale excentrická osobnost.

Jako mladý muž úspěšně bojoval s vlastní obezitou. V roce 1974 se stal jedním z prvních propagátorů fitness a zdravého životního stylu. V Beverly Hills otevřel vlastní studio Slimmons, kde trénoval a natáčel svá videa až do roku 2013. Kromě nepřeberného množství videí psal a vydával i kuchařky, zaměřené na zdravé stravování a snižování váhy.

V únoru 2014 bez oznámení své studio zavřel a zmizel z veřejného života, což dalo vzniknout řadě konspiračních teorií o jeho osudu.[1][2] Simmons se nicméně v březnu 2016 ozval, že je v pořádku, jen se chtěl stáhnout do soukromí.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Richard Simmons Has Been Missing for Two Years, Friends Concerned He’s Being Held Hostage. www.yahoo.com [online]. [cit. 2021-02-03]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2020-11-08. (anglicky) 
  2. Where’s Richard Simmons? Twisted mystery has friends concerned. interactive.nydailynews.com [online]. [cit. 2021-02-03]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-01-22. (anglicky) 
  3. CNN, Lisa Respers France. Richard Simmons speaks out on his absence. CNN [online]. [cit. 2021-02-03]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]