Rebecca St. James

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Rebecca St. James
Základní informace
Narození26. července 1977 (46 let)
Sydney
Žánrykřesťanský rock a contemporary Christian music
Povolánífilmová herečka, písničkářka, zpěvačka, herečka, hudební skladatelka, spisovatelka a nahrávající umělkyně
Nástrojehlas
VydavateléReunion Records
ForeFront Records
Beach Street Records
Webrsjames.net
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Rebecca St. James (* 26. července 1977 v Sydney v Austrálii jako Rebecca Jean Smallbone) je americká křesťanská zpěvačka, textařka, spisovatelka a herečka australského původu, několikanásobná držitelka Dove Award a Grammy Award.

Je známou aktivistkou hnutí pro-life a propagátorkou sexuální abstinence mladistvých, což se promítá i do její tvorby. Mezi její nejslavnější hity patří písně Wait for me a God.

V roce 2009 vyšel pro-life film Sarah's choice, v němž ztvárnila hlavní roli.[1]

V České republice vystupovala v roce 2007 na Celostátním setkání mládeže v Táboře.[2]

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodila se v australském Sydney jako nejstarší ze sedmi dětí Davida a Helen Smallboneových (má jednu sestru a 5 bratrů).[3] Její otec byl organizátorem křesťanských koncertů, vlastnil nahrávací společnost a hudební obchod.

Rebecca začínala zpívat v baptistickém chrámovém sboru. Jako počátek její vlastní hudební kariéry se počítá rok 1990, kdy zahajovala australskou show Carmanova turné. V roce 1991 pak vydala své první album „Refresh My Heart“, u tohoto nezávislého alba ještě použila jméno Rebecca Jean. Krátce poté dostal její otec pracovní nabídku z USA a rodina se tam přestěhovala, částečně kvůli této nabídce, hlavně ale kvůli možnostem, který tento přesun skýtal Rebečině umělecké kariéře. Uzavřela smlouvu s nahrávací společností ForeFront Records a začala používat umělecké jméno Rebecca St. James.

Na rodinu krátce po přestěhování do USA dopadly těžké časy: otcovo australské podnikání nepřežilo jeho nepřítomnost a zkrachovalo a on zároveň ztratil své americké zaměstnání, což zanechalo rodinu, čekající dalšího potomka, ve velmi obtížné situaci. Otec tehdy založil úklidovou firmu a celá rodina se podílela na jejím chodu: uklízela po domech a upravovala zahrady a trávníky.[3]

V roce 1994 vydala Rebecca své první album u společnosti ForeFront Records: Rebecca St. James. V roce 2007 vystoupila také v České republice na Celostátním setkání mládeže v Táboře na charitativním koncertě pro Haiti.

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]