Raising Hell

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Raising Hell
InterpretIron Maiden
Druh albazáznam koncertu
Vydáno1994
Nahráno28. srpna 1993
ŽánrHeavy metal
Délka113 min
Jazykangličtina
VydavatelstvíPMI
ProducentMichael Pillot
Iron Maiden chronologicky
Donington Live 1992
(1993)
Raising Hell
(1994)
Rock in Rio
(2002)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Raising Hell je název audiovizuálního záznamu vystoupení heavymetalové skupiny Iron Maiden, který byl natočen 28. srpna 1993 v Londýnských studiích Pinewood a živě vysílán předplaceným televizním přenosem v Severní Americe. Později vysílací práva zakoupila společnost BBC, která záznam odvysílala v sestříhané podobě. V USA koncert na VHS a DVD distribuuje BMG, v ostatních zemích EMI.

Šlo o poslední koncert se zpěvákem Brucem Dickinsonem (do návratu ke kapele v roce 1999). Na pódiu se skupinou vystupoval hororový mág Simon Drake, který nakonec „zabil“ Bruce v železné panně, „amputoval“ Daveu Murrayovi ruce kotoučovou pilou a „pozabíjel“ personál a diváky.

Seznam skladeb[editovat | editovat zdroj]

  1. "Be Quick or Be Dead"
  2. "The Trooper"
    • Drake vsedě uvádí další píseň, polkne velkou pilulku. Náhle se mu rozevřou kalhoty a vyskočí dvě ženy.
  3. "The Evil That Men Do"
  4. "The Clairvoyant"
  5. "Hallowed Be Thy Name"
    • Po této písni si Drake zabodne do předloktí dlouhý nůž. Když ho vytáhne, utře krev a ukáže, že rána zmizela. Potom si přichystá doutník, ale uvědomí si, že nemá zapalovač. Fanoušek v první řadě mu ho půjčí. Zapalovač však nefunguje, Drake nařídí svým pohůnkům, aby fanouška vytáhli a zavřeli do truhlice. Následně fanouška „zpopelní“ tím, že zapálí vnitřek truhlice pomocí dvou drátů, které vytrhl z akumulátoru.
  6. "Wrathchild"
  7. "Transylvania"
  8. "From Here to Eternity"
    • Během této písně Drake Murrayovi amputuje ruce dvěma kotoučovými pilami a nechá je hrát na kytaru. Murray se před další písní vrátí.
  9. "Fear of the Dark"
    • Drake dá ženu jménem Tracy spoutat řetězy a vytrhne jí srdce. Tluče do něj na stole a potom jí ho vrátí a znovu ji přivede k životu. Jeden fanoušek na Drakea vykřikne cosi hanlivého. Drake si ho nechá vytáhnout na pódium a s pomocí asistentky ho umučí v černé reproduktorové ozvučnici.
  10. "The Number of the Beast"
  11. "Bring Your Daughter... to the Slaughter"
    • V průběhu této písně přeřízne Drake ženu kotoučovou pilou. Poté provrtá asistence hlavu improvizovanou vrtačkou. Pak uřízne hlavu fanouškovi, hraje s ní kopanou a nakonec ji hodí i s ručním granátem do odpadkového koše. Následně fanouška znovu přivede k životu.
    • Před další písní připíchne Drake asistentku k televizoru. Roztrhne si košili a odhalí hodiny ve svém hrudníku.
  12. "2 Minutes to Midnight"
  13. "Afraid to Shoot Strangers"
  14. "Heaven Can Wait"
  15. "Sanctuary"
  16. "Run to the Hills"
  17. "Iron Maiden"
    • Drakovi asistenti odvlečou Bruce a zavřou ho do železné panny. Potom Drakea odláká maskot Iron Maiden, Eddie. Asistentka iluzionistu omráčí a Eddie spolu s dalšími pomocníky ho odnesou ke dlouhému kůlu a nabodnou ho na něj. Eddie se vrátí k Brucovi, usekne mu hlavu a připíchne ji na špičku kůlu.

Sestava[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Raising Hell na anglické Wikipedii.