Queen + Paul Rodgers

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Queen + Paul Rodgers
Queen + Paul Rodgers v roce 2005
Queen + Paul Rodgers v roce 2005
Základní informace
PůvodAnglie Londýn, Anglie
ŽánryRock
Aktivní roky20042009
VydavateléParlophone, Hollywood
Příbuzná témataQueen, Bad Company
Webwww.queenpluspaulrodgers.com
Současní členové
Brian May
Roger Taylor
Paul Rodgers
Jamie Moses
Danny Miranda
Spike Edney
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Queen + Paul Rodgers byla hudební skupina založená v roce 2004 a skládající se ze zbylých členů kapely Queen a Paula Rodgerse.

Počátek[editovat | editovat zdroj]

V roce 2004 se na společném pódiu při oslavách 50 let kytar Fender setkali při skladbě All Right Now Brian May a Paul Rodgers – mezi oběma účinkujícími zavládla ta správná „chemie“ a zanedlouho se svět dočkal oznámení, že se Queen vrací v novém složení zpět na pódia. Ve skupině ovšem došlo k několika změnám… Na nové turné se již nevydal John Deacon, který se rozhodl věnovat rodině. Naopak Roger Taylor byl z této možnosti nadšený a nabídku na znovuobnovení skupiny okamžitě přijal. S kapelou dále vystupují Jamie Moses, Danny Miranda a Spike Edney.

Turné a nové album[editovat | editovat zdroj]

Queen + Paul Rodgers Tour 2005

Po skončení evropského turné v roce 2005, během kterého se mimo jiné koncertu dočkalo i pražské publikum, kapela vydala živé album a DVD Return of the Champions. V roce 2006 Queen + Paul Rodgers odehráli turné po Severní Americe. Poté následoval návrat do studia a práce na novém albu, které pod názvem The Cosmos Rocks vyšlo 15. září 2008.

Konec spolupráce[editovat | editovat zdroj]

14. května 2009 Paul Rodgers prohlásil v rozhovoru pro televizi VH1, že je spolupráce s duem Roger Taylor a Brian May u konce. Prý však ale i nadále počítá, že se s Queen opět setká na pódiu při nějaké charitativní akci, jako bylo třeba 46664.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]