Pečatniki (stanice metra v Moskvě)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Pečatniki)
Pečatniki
StátRusko
MěstoMoskva
Vznik28. prosince 1995
Linky Ljublinsko-Dmitrovskaja
Přestup na stanici Pečatniki
 Pečatniki
Technické informace
Typ stanicetrojlodní, sloupová, mělce založená
Počet nástupišť2
Hloubka pod povrchem5 m
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Pečatniki (rusky Печатники) je stanice moskevského metra. Pojmenována byla podle stejnojmenné oblasti. Je přestupní na stejnojmennou stanici na Velké Kolcevé lince a stejnojmennou železniční zastávku obsluhovanou vlaky na lince MCD-2.

Charakter stanice[editovat | editovat zdroj]

Stanice se nachází na Ljublinské-Dmitrovské lince, zhruba v její střední části. Je konstruována jako hloubená, pilířová, s ostrovním nástupištěm, založená 8 m pod povrchem. Stanice má jeden výstup, vedený po pevném schodišti z východního konce nástupiště do rozsáhlého povrchového vestibulu. Také západní strana nástupiště je ukončena schodištěm, to se však nikam nenapojuje (výstup zatím nebyl dostavěn). Na obklad stěn za nástupištěm byl použit šedý mramor, na podlahu několik druhů žuly a na obklad sloupů pak mramor růžový. Nedaleko stanice se nachází i depo, obsluhující celou Ljublinsko-Dmitrovkou linku (před stanicí směrem k němu vede odbočka). Pečatniki slouží veřejnosti od 28. prosince 1995, stanice byla otevřena jako součást úseku ČkalovskajaVolžskaja.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

← směr Fiztěch Metro v MoskvěLjublinsko-Dmitrovskaja směr Zjablikovo
Kožuchovskaja Pečatniki Volžskaja

FiztěchLianozovoJachromskajaSeligerskajaVěrchnije LichoboryOkružnaja Petrovsko-Razumovskaja Fonvizinskaja ButyrskajaMarina Rošča Dostojevskaja Trubnaja Sretěnskij Bulvar Čkalovskaja Rimskaja Kresťanskaja Zastava Dubrovka Kožuchovskaja Pečatniki VolžskajaLjublinoBratislavskajaMarinoBorisovoŠipilovskajaZjablikovo