Pavel Peroutka

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Pavel Peroutka
Pavel Peroutka během vystoupení Spirituál kvintetu
Pavel Peroutka během vystoupení Spirituál kvintetu
Základní informace
Narození18. května 1977 (46 let)
Náchod
Povoláníhudebník
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Pavel Peroutka (* 1977) je český kontrabasista a zpěvák. Narodil se v Náchodě, v současné době žije ve Středočeském kraji.

Život[editovat | editovat zdroj]

Má za sebou dlouholetou praxi bluegrassového kontrabasisty a zpěváka ve skupině Reliéf, byl vyhlášený jako basista roku.[kdy?] Spolupracoval s předními folkovými a bluegrassovými muzikanty, např. Pavlínou Jíšovou, Pavlem Bobkem, hráčem na foukací harmoniku Charlie Slavíkem. Účinkoval v muzikálu Šakalí léta a v představení divadla ABC Drž mě pevně, miluj zlehka. Byl stálým členem skupiny Spirituál Kvintet, se kterou hrál od března 2011. Hraje také v kapelách Malina Brothers a Jiří Holoubek trio.

Kromě hudby se věnuje i dalším aktivitám ve své agentuře,[1] která vydala řadu hudebních nosičů pro např. Pavlínu Jíšovou, Jiří Holoubek Trio, Reliéf. Spolu s vydavatelskou činností se věnuje i produkci nejrůznějších hudebních a kulturních pořadů,[2] nebo akcím jako Modlitba za domov.[zdroj?] Věnuje se manažerské práci a zastupoval nebo zastupuje řadu významných hudebníků, ať již zmiňovaný Spirituál Kvintet, Musicu Bohemicu, Malina Brothers, Jitku Vrbovou, Nezmary, Druhou trávu, Pavlínu Jíšovou, Žalmana a spol., Hradišťan, Jana Spáleného, Vladimíra Mišíka, Ivana Mládka, Javory a celou řadu dalších.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. NA PERUTICH. NA PERUTICH [online]. [cit. 2023-05-25]. Dostupné online. 
  2. Kapely a umělci. www.naperutich.com [online]. [cit. 2019-07-05]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2019-07-05.