Numerus (počítačová hra)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Numerus (hra))
Numerus
Oficiální logo Numerus
Oficiální logo Numerus
Základní informace
VývojářiMartin Illek, Matúš Kotry
PlatformaAndroid
Datum vydání30. 5. 2014
Žánrydesková hra, abstraktní hra
Oficiální webové stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Numerus je single i multiplayerová hra vytvořená vývojářskou dvojicí Martinem Illkem (autor hry) a Matúšem Kotrym (programátor). Aktuálně je hra dostupná pro zařízení s operačním systémem Android a je ji možno hrát v českém, slovenském, anglickém, francouzském, německém, španělském a portugalském jazyce. Jedná se o jednu z nejstahovanějších českých abstraktních her v rámci portálu Google Play.

Princip hry[editovat | editovat zdroj]

Hráč umisťuje čísla, která tvoří kameny, z nichž vznikají bodované čtveřice. Ale musí dávat pozor. Je zapotřebí vhodně blokovat soupeře. Je možné ničit kameny soupeře nebo je proměnit na svoje. Hra je dynamická, po každém tahu se pozice výrazně mění, umístěním jednoho čísla může hráči vzniknout až 8 kamenů. Numerus je ideální hra pro náročnější hráče logických her, ale díky pěti různým obtížnostem počítače a třem volitelným velikostem hrací plochy si přijdou na své i začátečníci. 

Hodnocení hry[editovat | editovat zdroj]

Hra byla již hodnocena mnohými weby zaměřující se na aplikace pro platformu Android i weby zaměřující se na abstraktní hry.[1][2][3][4]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]