Noémie Lenoirová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Noémie Lenoirová
Narození19. září 1979 (44 let)
Les Ulis
Povoláníherečka, modelka a filmová herečka
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Noémie Lenoirová (* 19. září 1979, Francie) je francouzská herečka a modelka.

Jako modelka od roku 1998 pracovala pro světové návrháře a objevovala se na obálkách módních časopisů. S bývalým fotbalistou Claudem Makélélém má syna Keylana, který se narodil v roce 2005. V roce 2015 porodila dceru Toscu, jméno jejího otce neoznámila.[1]

Její matka pochází z ostrova Réunion a byla do Francie přesídlena v rámci kontroverzní akce Enfants de la Creuse, kterou organizoval Michel Debré.[2]

Vystudovala střední školu v Palaiseau, pracovala na poště a v sedmnácti letech uzavřela smlouvu s agenturou Ford Models. Účinkovala v klipu k Usherově písni „Hey Daddy (Daddy's Home)“ a v televizních pořadech Britain's Next Top Model a Danse avec les stars. V roce 2004 ji časopis For Him Magazine zařadil mezi stovku nejpřitažlivějších žen ve Francii.

V květnu 2010 se pokusila o sebevraždu, což později zdůvodnila partnerskými spory.[3]

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Noémie Lenoir, de nouveau maman : elle dévoile le sexe, le prénom et une photo du bébé !. Magicmaman.com [online]. [cit. 2022-02-20]. Dostupné online. (francouzsky) 
  2. Noémie Lenoir : Sa mère est une enfant de La Creuse. Zinfos 974, l'actualité de l'île de La Réunion [online]. [cit. 2022-02-20]. Dostupné online. (francouzsky) 
  3. Noémie Lenoir revient sur sa tentative de suicide : "Je me cachais dans l'alcool...". www.purepeople.com [online]. [cit. 2022-02-20]. Dostupné online. (francouzsky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]