Michal Šeps

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Michal Šeps
Základní informace
Narození4. prosince 1994 (29 let)
Trutnov
ŽánrySka, reggae
PovoláníZpěvák, muzikant
NástrojeHammondy, kytara
Aktivní roky2011 – dosud
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Michal Šeps (* 4. prosinec 1994 Trutnov) je český zpěvák známý svou účastí ve druhé řadě soutěže Česko Slovenská SuperStar.[1] V této soutěži se probojoval až do finále, které se konalo 30. května 2011, a ve kterém prohrál se slovenským zpěvákem Lukášem Adamcem a Gabrielou Gunčíkovou.[2] Jeho oblíbený hudební žánr je reggae,[3] které však obohacuje o křesťanské texty a věnuje se mu dodnes.

Těsně po skončení soutěže přišel Michal s první autorskou skladbou Setkání s králem[4] a na podzim roku 2011 založil kapelu Zimmer Frei, kde byl frontmanem. S kapelou účinkoval na několika koncertech, ale nevzniklo žádné CD. Kapela v roce 2014 zanikla, ale Michal v hudbě pokračoval dál a vydal singl Kréta s videoklipem.[5]

Od roku 2014 do července roku 2016 vystupoval s kapelou Tewahedo MoM, jejímiž členy byli Petr Kumandžas (basová kytara), Jiří Egrt (kytara) a Ondřej Moravec (bicí). Z důvodu politického nesouhlasu kapelníků s výběrem kmotra desky, jímž měl být Jarek Nohavica, se kapela krátce před křtem CD "On příjde" rozpadla.[6]

Od vydání CD vystupuje Michal s kapelami Regiment a Michal Šeps Acoustic Trio.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. SuperStar opustil Michal Šeps, v závěrečném finále se utkají Gabriela Gunčíková a Lukáš Adamec - muzikus.cz. www.muzikus.cz [online]. [cit. 2022-07-06]. Dostupné online. 
  2. MIVR. Rastaman Šeps: Nejdřív nechtěl, pak chtěl, diváci ho vyhodili. Blesk.cz [online]. 2011-05-30 [cit. 2022-07-06]. Dostupné online. 
  3. Michal Šeps o SuperStar, reggae a brutální lásce. Novinky.cz [online]. Borgis [cit. 2022-07-06]. Dostupné online. 
  4. Michal Seps - Setkani s kralem. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  5. Michal ŠEPS | Kréta | Official video 2014. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  6. Michal Šeps - exkluzivní rozhovor u nás na Moravě. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]