Medal of Honor (videohra, 1999)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Medal of Honor
VývojářDreamWorks Interactive
VydavatelElectronic Arts
DesignéřiSteven Spielberg
Peter Hirschmann
SkladatelMichael Giacchino
Herní sérieMedal of Honor
PlatformyPlayStation
PlayStation Network
Datum vydáníSvět 11. listopadu 1999
USA 2. června 2009 (PSN)
ŽánrFPS
Herní módySingleplayer, Multiplayer
KlasifikaceESRB 13 a více
Oficiální webové stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Medal of Honor je první díl z dlouhé série videoher Medal of Honor a byl vydán v listopadu 1999 pro konzoli PlayStation. V červnu 2009 byl vydán ke stažení na online službě PlayStation Network pro majitele konzolí PlayStation 3. Příběh pro hru napsal režisér Steven Spielberg.

Vývoj[editovat | editovat zdroj]

Michael Giacchino vysvětloval, že ve hře hlavní postava Jimmy Patterson reprezentovala dvě odlišné věci. Hlavní téma hry a jeho téma v osobním životě, kde se musel střetávat s tvrdými momenty. Hru napsal a ztvárnil Peter Hirschmann, jako vojenský poradce sloužil Dale Dye.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Hráč přebírá roli fiktivního vojáka, poručíka Jimmyho Pattersona, který se přidal k vojenské službě OSS. Hra se odehrává skoro na konci druhé světové války (1944–1945). Úkol hry je plnění misí, ničení nepřátelských pozic a zabíjení nacistických vojáků. Hra také obsahuje hru dvou hráčů proti sobě, obrazovka se rozdělí do splitscreenu a hraje se na několika dostupných mapách. Hráči také mohou odemknout tajné postavy po dohrání hry nebo zadání cheatů.

Hodnocení[editovat | editovat zdroj]

Medal of Honor v recenzích dostal velmi dobré hodnocení, nejlepší hodnocení bylo uděleno na webu Metacritic, činilo 92/100. Hra byla vyzdvihována za příběh, grafiku, umělou inteligenci nepřátel, design misí a i soundtrack. Herní web IGN dal hru na 21. místo z žebříčku Nejlepší hry doby pro konzoli PlayStation.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Medal of Honor (video game) na anglické Wikipedii.