Markéta Procházková

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tento článek je o české zpěvačce. O básnířce a hudebnici pojednává článek Markéta Procházková-Lutková.
Markéta Procházková
Markéta Procházková v roce 2013
Markéta Procházková v roce 2013
Základní informace
Narození25. únor 1986
Jihlava, Československo
ŽánryMuzikál
Povolánízpěvačka, muzikálová zpěvačka a herečka, učitelka hudební výchovy Gymnázium Christiana Dopplera
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Markéta Procházková (* 25. únor 1986, Jihlava) je česká muzikálová zpěvačka, vítězka pěvecké soutěže Jihlavský slavík a televizní soutěže Rozjezdy pro hvězdy.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Narodila se 25. února 1986 v Jihlavě. Zde také do svých 19 let žila a studovala. V roce 2003 vyhrála pěveckou soutěž Jihlavský slavík a následně se stala i absolutní vítězkou televizní soutěže Rozjezdy pro hvězdy. Po tomto úspěchu se rozhodla věnovat se zpěvu profesionálně. Po gymnáziu začala studovat Konzervatoř Jaroslava Ježka se zaměřením na muzikálové herectví, studium úspěšně zakončila v roce 2011 absolutoriem. O roku 2017 působí na Konzervatoři Jaroslava Ježka rovněž jako pedagog zpěvu. Nyní Markétu můžeme vídat v mnoha českých muzikálech. Zahrála si také malou epizodní roli v seriálu Ulice na podzim 2013 také ve známém seriálu Gympl s (r)učením omezeným, kde ztvárnila roli romské kuchařky Zuzany Červeňákové.

Markéta Procházková s Václavem Noid Bártou v kostýmech Bonnie & Clyde ze stejnojmenném muzikálu Hudebního divadla v Karlíně (2016)

Role v muzikálech[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]