Malakoff – Rue Étienne Dolet (stanice metra v Paříži)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Malakoff – Rue Étienne Dolet
StátFrancie
MěstoPaříž, Châtillon, Montrouge, Malakoff, Saint-Ouen-sur-Seine, Asnières-sur-Seine, Gennevilliers, Clichy a Saint-Denis
Vznik9. listopadu 1976
Linky13
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Malakoff – Rue Étienne Dolet je nepřestupní povrchová stanice pařížského metra na lince 13. Leží mimo území Paříže ve městě Malakoff podél železniční tratě z nádraží Montparnasse.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Stanice byla otevřena 9. listopadu 1976 při rozšíření linky na jih od stanice Porte de Vanves do Châtillon - Montrouge.

Název[editovat | editovat zdroj]

Jméno stanice se skládá ze dvou částí. Malakoff podle města, ve kterém se nachází a Rue Étienne Dolet podle nedaleké ulice Rue Étienne Dolet. Étienne Dolet (15091546) byl tiskař a humanista, který byl odsouzen za kacířství a popraven v Paříži.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Malakoff - Rue Étienne Dolet (métro de Paris) na francouzské Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

← směr Les Courtilles
← směr Saint-Denis – Université
Metro v PařížiLinka 13 směr Châtillon – Montrouge
Malakoff – Plateau de Vanves Malakoff – Rue Étienne Dolet Châtillon – Montrouge

Les CourtillesLes AgnettesGabriel PériMairie de ClichyPorte de ClichyBrochantSaint-Denis – UniversitéBasilique de Saint-DenisSaint-Denis – Porte de ParisCarrefour PleyelMairie de Saint-OuenGaribaldiPorte de Saint-OuenGuy MôquetLa FourchePlace de ClichyLiègeSaint-LazareMiromesnilChamps-Élysées – ClemenceauInvalidesVarenneSaint-François-XavierDurocMontparnasse – BienvenüeGaîtéPernetyPlaisancePorte de VanvesMalakoff – Plateau de VanvesMalakoff – Rue Étienne DoletChâtillon – Montrouge