Lindsay Pearce

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lindsay Pearce
Narození30. dubna 1991 (32 let)
Modesto
Povoláníherečka, zpěvačka, divadelní herečka a televizní herečka
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Lindsay Heather Pearce (* 30. dubna 1991 Modesto, Kalifornie) je americká herečka a zpěvačka. Stala se finalistkou v reality show The Glee Project, která ji přinesla vedlejší roli v seriálu Glee.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Narodila se v městě Modesto v Kalifornii a je adoptovaná. Od svých třinácti let začala účinkovat v amatérských pořadech. Prvních šest měsíců jejího života byla hluchá a kvůli tomu oceňuje svůj nynější hudební sluch.

Je sestrou fotbalisty Heatha Pearce.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Na začátku roku 2011 byla na konkurzu pořadu The Glee Project, reality show pro lidi, kteří umí zpívat, hrát a tančit a kde vítěz získá možnost účinkovat v sedmi epizodách třetí série seriálu Glee. Byla vybrána do nejlepších dvanácti účastníků z více než 40 000 přihlášených. Po celou show byla „divadelní dívkou“, kterou chválili za její hlasové dovednosti a profesionalitu. Dostala se do finále soutěže, ale nevyhrála; ale producenti se rozhodli dát jí a Alexovi Newellovi, dalšímu finalistovi, příležitost a tak se každý z nich objeví v Glee po dvě epizody.

V prvním díle třetí série Glee byla Pearce představena jako Harmony, ambiciózní a talentovaná zpěvačka, která vyděsí Kurta a Rachel, když ji a její skupinu slyší a vidí zpívat mashup písní "Anything Goes" ze stejnojmenného muzikálu a "Anything You Can Do" z muzikálu Annie Get Your Gun. Po druhé se v seriálu objevila v osmé epizodě, kde zpívala píseň „Buenos Aires“ z muzikálu Evita.

Od 30. listopadu do 18. prosince 2011 účinkovala jako Sněhurka v muzikálu A Snow White Christmas, v El Portal Theatre v New Yorku. Spolu s ní ve hře hráli Neil Patrick Harris jako kouzelné zrcadlo a Marina Sirtis jako zlá královna.

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Rok Název Role Poznámky
2011 The Glee Project sama sebe finalistka
2011 Glee Harmony díly: „Projekt „Fialové piano““ a „Drž si svých 16“
2013 V těle boubelky Ashley díl: „One Shot“
2013 Through the Woods Jeanne Lewis krátkometrážní film
2013 Mantervention Monica
2013 Face Amy krátkometrážní film
2014 Cheap Movies Rose
2014 Chirurgové Holly Tichener díl: „Riziko“
2015 Dokonalý svědek s.r.o. Alexandra Plylow
2016 Recovery Road Rebecca Granger vedlejší role, 7 dílů

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]