Linda McMahonová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Linda McMahonová
25. ředitelka Úřadu pro drobné podnikání
Ve funkci:
14. února 2017 – 12. dubna 2019
PrezidentDonald Trump
PředchůdceMaria Contreras-Sweet
NástupceJovita Carranza
Stranická příslušnost
ČlenstvíRepublikánská strana
Connecticut Republican Party

Narození4. října 1948 (75 let)
New Bern, Severní Karolína
Spojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
ChoťVince McMahon (1966–2022)
DětiShane McMahon
Stephanie McMahon
SídloGreenwich
Alma materEast Carolina University
Havelock High School
Fishburne Military School
Profesepodnikatelka, politička a vedoucí pracovnice
CommonsLinda McMahon
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Linda Marie McMahonová (* Edwardsová; 4. října 1948) je americká profesionální wrestlingová magnátka a politička Republikánské strany. V letech 2017–2019 stála v čele Úřadu pro drobné podnikání v Trumpově administrativě.

Její manžel, Vince McMahon, je vlastník společnosti World Wrestling Entertainment a po jeho boku se Linda účastnila několika příběhů v této show. WWE opustila v roce 2009 a neúspěšně se ucházela o místo v senátu Spojených států v Connecticutu, ve všeobecných volbách prohrála s kandidátem demokratické strany Richardem Blumenthalem. McMahonová je republikánská kandidátka na druhé sedadlo pro rok 2012 jako náhrada za senátora Joe Libermana, její konkurent je kongresman USA, Chris Murphy.

McMahonová byla s WWE, do roku 2002 známé jako WWF, aktivní od roku 1980 do roku 2009. Během této doby společnost vzrostla z malé regionální činnosti v New Yorku na velkou mezinárodní. McMahonová a její manžel se prostřednictvím úspěchu WWE stali velice bohatými a celá rodina McMahonů se věnuje/věnovala profesionálnímu wrestlingu. Jako prezidentka a později generální ředitelka společnosti podepisovala smlouvy, vydávala wrestlingové zboží, nabízela wrestlerům smlouvy a manažírovala a psala pro WWE publikace. Také spustila programy společnosti, Get REAL a Smackdown Your Vote. McMahonová příležitostně vystupovala v ringu, většinou během wrestlingového feudu s jejím manželem který vyvrcholil na WrestleManii 17.

V senátní kampani 2010 vyhrála McMahonová republikánské primární volby a postavila se proti demokratovi Richardovi Blumenthalovi. Volby ale prohrála o 12 procent hlasů.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]