Lesní koutek Ralsko

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lesní koutek Ralsko
Infotabule u vchodu do areálu
Infotabule u vchodu do areálu
StátČeskoČesko Česko
MěstoHradčany (Ralsko)
Vyhledávané druhyjelen lesní,
prase divoké,
psík mývalovitý
Rozloha~0,1 ha
Souřadnice
Lesní koutek Ralsko
Lesní koutek Ralsko
Oficiální webové stránky

Lesní koutek Ralsko je pojmenování stanice pro handicapované živočichy v Hradčanech na Českolipsku.[1] Areál je u břehu Hradčanského rybníka a volně přístupný veřejnosti. Dříve zde a v širokém okolí byl veřejnosti uzavřený vojenský prostor Ralsko.

Popis[editovat | editovat zdroj]

Stanici pro poraněnou lesní zvěř z okolních lesů vybudoval státní Vojenské lesy a statky ČR s. p., který má poblíž své informační středisko. Vedou od něj kolem areálu dva značené turistické okruhy. V areálu ranče Osamělá Hvězda je v řadě klecí umístěna na doživotí celá řada zvířat, která by po svém zranění i přes léčbu nepřežila. Areál tvoří řada dřevěných staveb, kiosek s občerstvením a klece pro zvířata.

Zvířata v areálu[editovat | editovat zdroj]

Jsou zde v označených klecích s menším výběhem chovány: muflonka, daněk evropský, laň jelena lesního, prase divoké, liška obecná, kuna skalní, psík mývalovitý, krkavec velký, kalous ušatý, bažant královský a další.

Lesní koutek Ralsko

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Lesní koutek Ralsko – stanice pro handicapované živočichy. www.vyletnik.cz [online]. [cit. 2013-06-02]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2008-01-08. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]