LaMarcus Tinker

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
LaMarcus Tinker
Rodné jménoLaMarcus Rayshawn Tinker
Narození24. října 1990 (33 let)
Houston, Texas, USA
ÚmrtíAustin
Aktivní roky2009 – současnost
ChoťShari Butler (? - r. 2014)
Brittany Tinker (2016 - )
Některá data mohou pocházet z datové položky.

LaMarcus Tinker (* 24. října 1990[1], Houston, Texas, USA) je americký herec. Jeho nejznámější role jsou teenagerovská fotbalová hvězda Dallas Tinker v televizním dramatickém seriálu Friday Night Lights a Kevin v komediálním seriálu Město žen. Objevil se ve vedlejší roli Shana v třetí sérii televizního hudebního seriálu Glee, vysílaném na televizní stanici Fox.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Chodil na West Briar Middle School, kde studoval divadlo. V šesté třídě se chtěl stát režisérem, ale zajímal se o všechny aspekty divadla včetně hraní, psané a dalších oblastí umění a účastnil se školních programů. Později navštěvoval High School For Law Enforcement and Criminal Justice (Střední škola pro vymáhání práva a trestní soudnictví), kde také pokračoval ve svých aktivitách v divadle. Absolvoval na NBCA Academy. Po maturitě získal plné akademické stipendium na University of Texas v Arlingtonu, kde studoval angličtinu.

Herecká kariéra[editovat | editovat zdroj]

Televize[editovat | editovat zdroj]

V září 2009 se připojil k obsazení seriálu Friday Night Lights, kde hrál roli Dallase Tinkera, fotbalového hráče z malého města. Původně šel na natáčení seriálu, aby podpořil dva ze svých přátel, kteří získali práci jako kompars k seriálu a jel s nimi autobusem z Houstonu do Austinu. Potkal výkonného producenta seriálu, Petera Berga, který byl režisérem právě natáčející se epizody a nečekaně se ocitl ve scéně s dvěma trvalými postavami seriálu. Seriál se natáčel pomocí tří kamer, bez zkoušek a bez rozsáhlého blokování a Tinker si později vzpomínal: "Bylo to spusťte kamery, pojďme na to. Udělal jsem to a jemu se to líbilo". O tři dny později, plány na čtvrtou sérii seriálu byly upraveny a obsahovaly novou postavu, Dallase. Tinker byl vedlejší postavou pro čtvrtou a pátou sérii seriálu, která byla zároveň i poslední.

V srpnu 2010 se připojil k druhé sérii komediálního seriálu Město žen jako postava jménem Kevin. Ztvárňuje spolubydlícího na vysoké škole Travise Cobba (Dan Byrd), syna hlavní postavy seriálu Jules Cobb (Courteney Cox). Travis je na misi, aby objevil sám sebe a teď je na vysoké škole, ale jeho spolubydlící Kevin je ne tak příjemný, jak doufal, ačkoliv nakonec ti dva začnou být přátelé.

Tinker byl obsazen do třetí série hudebního dramatického seriálu Glee vysílaném na televizním kanálu Fox jako Shane, dlouho slibovaný přítel pro Mercedes Jones (Amber Riley). Shane je člen fotbalového družstva a s Mercedes začal chodit v létě. Jeho první objevení v seriálu bylo hned v první epizodě třetí série s názvem Projekt „Fialové piano“.

Film[editovat | editovat zdroj]

Jeho první filmová role byl Big Corporation v romantickém filmu ze středoškolského prostředí s názvem The First Time. Film, který napsal a režíroval Jon Kasdan, se natáčel v Los Angeles na jaře 2011 a vyjde přes Castle Rock Entertainment ve Spojených státech během roku 2012.

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Filmy
Rok Název filmu Role Poznámky
2012 The First Time Big Corporation Hlavní role
Televizní seriály
Rok Název Role Poznámky
2009–2011 Friday Night Lights Dallas Tinker Vedlejší role
2010–současnost Město žen Kevin Vedlejší role
2011–2012 Glee Shane Vedlejší role

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku LaMarcus Tinker na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]