Kate Dennisonová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kate Dennisonová
Rodné jménoKate Dennison
Narození7. května 1984 (39 let)
Durban
BydlištěLoughborough
ZeměSpojené království Velká Británie
Alma materStaffordshire University
Alsager School
Povoláníatletka
ChoťMartyn Rooney
Děti2
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.
Přehled medailí
Evropský olympijský festival mládeže
bronz EOFM 2001 skok o tyči

Kate Rooneyová, rozená Dennisonová (* 7. května 1984, Durban, Jihoafrická republika) je bývalá britská atletka, která se věnovala skoku o tyči. Je držitelkou britských rekordů.

V roce 2001 získala bronzovou medaili na evropském olympijském festivalu mládeže ve španělské Murcii. O rok později skončila sedmá na juniorském mistrovství světa v Kingstonu. Reprezentovala na letních olympijských hrách v Pekingu, kde neprošla sítem kvalifikace.

V roce 2009 se umístila na halovém ME v Turíně na šestém místě. V témže roce vyhrála dva atletické mítinky na území Česka. 8. června 2009 zvítězila v novém osobním a národním rekordu 451 cm na pražské Julisce v rámci Memoriálu Josefa Odložila. O dva dny později zvítězila i na exhibičním mítinku Pražská tyčka, která se koná v dolní částí Václavského náměstí.[1] Na Mistrovství světa v atletice 2009 v Berlíně obsadila ve finále šesté místo.

V roce 2010 neprošla sítem kvalifikace na halovém MS v katarském Dauhá. Na ME v atletice v Barceloně vybojovala výkonem 455 cm šesté místo.

Pochází ze sportovně založené rodiny. Když ji byly čtyři roky, její rodina se z Jihoafrické republiky přestěhovala do britského Alsageru. Začínala s gymnastikou a přes ní se dostala k atletice. Vystudovala psychologii na univerzitě ve Staffordshire. V současné době studuje na univerzitě v Loughborough.

Osobní rekordy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]