Kateřina Radostová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
JUDr. Kateřina Radostová
Stranická příslušnost
ČlenstvíÚsvit – Národní koalice
Nestranička
do Europarlamentuza Úsvit (2014)

Narození30. prosince 1977 (46 let)
Karlovy Vary, ČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Alma materPrávnická fakulta Univerzity Karlovy
Profesepedagožka
Webová stránkawww.radostova.eu
CommonsKateřina Radostová
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kateřina Radostová (* 30. prosince 1977 Karlovy Vary) je česká advokátka specializující se na sportovní právo a bývalá předsedkyně Odvolací komise FAČR.

V minulosti působila jako soudkyně (2006–2007) Obvodního soudu pro Prahu 3. Provozuje soukromou advokátní praxi v Praze, zaměřenou na obchodní a sportovní právo a spolupracuje s řadou českých fotbalových i hokejových klubů. Kromě nich zastupuje také řadu českých sportovců i sportovních agentů.

V roce 2011 ji zařadil deník MF Dnes do žebříčku 50 nejvlivnějších lidí českého fotbalu.[1] V juniorském věku hrála tenis za TK Sparta Praha.[2]

V roce 2012 neúspěšně[3] kandidovala za Českou republiku do Rady Mezinárodní hokejové asociace. [4][5][6][7][8]

Vzdělání[editovat | editovat zdroj]

Gymnázium studovala v německém Meersburgu a poté ve Špitálské ulici v Praze. Právnické vzdělání získala na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde následně v roce 2007 obhájila rigorózní práci. V roce 2005 složila justiční zkoušky.

Advokacie a kandidatura do Evropského parlamentu[editovat | editovat zdroj]

Při studiu (v letech 1997–1998) pracovala jako právní praktikant pro německou firmu Economy Deutschland Consulting GmbH a poté v letech 19981999 působila jako asistent České advokátské komory. Zkušenosti se sportovním právem a marketingem nabyla Radostová především ve firmách Persport Group, a.s., Česká sportovní a.s. a ELIT GRAND PRIX RACING TEAM.

V roce 2006 byla prezidentem republiky jmenována soudkyní[9] a až do roku 2007 pracovala jako soudkyně Okresního soudu pro Prahu 3. V letech 2007–2011 byla partnerkou ve společnosti Eichinger & Radostová a následně v Advokátní kancelář Radostová & Co.

Působila v dozorčích radách společností FA Baníček a.s. a Castle of Health. Od roku 2007 byla expertní členkou Legislativní rady Fotbalové asociace České republiky. V roce 2012 se stala členkou ekonomicko-marketingové komise Českého svazu ledního hokeje.

Kandidovala v květnových volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 za hnutí Úsvit přímé demokracie na třetím místě, ale neuspěla.

Odvolací komise FAČR[editovat | editovat zdroj]

V roce 2013 byla zvolena předsedkyní Odvolací komise Fotbalové asociace ČR.

Členství v organizacích[editovat | editovat zdroj]

  • Český svaz ledního hokeje – členka ekonomicko-marketingové komise
  • Fotbalová asociace České republiky – členka legislativní rady
  • International Sport Lawyers Association
  • Deutscher Anwalt Verein
  • Česká advokátní komora
  • Slovenská advokátní komora
  • Arbeitsgemeinschaft für Sportrecht

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Advokátka nezvěstného Kříže Radostová: Spor kolem Pilaře je bizarní - deník Sport, 2012 Advokátka nezvěstného Kříže Radostová: Spor kolem Pilaře je bizarní, iSport.cz
  2. ŠENK, Michal. Právní pozadí sportu roste, sportovce by ale nemělo zajímat, říká Radostová. iHNED.cz [online]. 2012-07-06 [cit. 2014-04-08]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2014-04-08. 
  3. Kateřina Radostová
  4. Právní pozadí sportu roste, sportovce by ale nemělo zajímat, říká Radostová - iHned.cz, 6. 7. 2012 [1] Archivováno 9. 7. 2012 na Wayback Machine.
  5. Krásná advokátka jde bojovat za český hokej: Mám slabost pro Jágra - deník Sport, 2012 Krásná advokátka jde bojovat za český hokej: Mám slabost pro Jágra, iSport.cz
  6. JUDr. Kateřina Radostová kandiduje do Rady IIHF! JUDr. Kateřina Radostová kandiduje do Rady IIHF!, Česká tisková sportovní agentura[nedostupný zdroj]
  7. Český hokej má vlivnou ženu u Reného Fasela Český hokej má vlivnou ženu u Reného Fasela, Sport - Aktuálně.cz
  8. Advokátka Radostová kandiduje do Rady IIHF Advokátka Radostová kandiduje do Rady IIHF, Deník.cz[nedostupný zdroj]
  9. Soudci jmenovaní prezidentem republiky

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]