Jeff Linkenbach

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Jeff Linkenbach
Linkenbach v průběhu sezóny 2014
Linkenbach v průběhu sezóny 2014
Číslo 72 – Miami Dolphins
Guard
Osobní informace
Datum narození9. června 1987
Místo narozeníSandusky, Ohio, USA
ObčanstvíUSA
Výška198 centimetrů
Hmotnost147 kilogramů
Klubové informace
UniverzitaUniversity of Cincinnati
Draft NFLV roce 2010 jako nedraftovaný týmem Indianapolis Colts
KariéraIndianapolis Colts (2010 - 2013)
Kansas City Chiefs (2014)
Miami Dolphins (2015 - současnost)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Jeffrey Scott Linkenbach II (* 9. června 1987 v Sandusky, stát Ohio) je hráč amerického fotbalu nastupující na pozici Guarda nebo Offensive tackla za tým Miami Dolphins v National Football League. Vysokoškolský fotbal hrál za Margaretta High School ve městě Castalia, univerzitní za University of Cincinnati, a po Draftu NFL 2010, kdy si ho nevybral žádný tým, podepsal smlouvu s týmem Indianapolis Colts.

Vysoká škola[editovat | editovat zdroj]

Linkenbach navštěvoval Margaretta High School ve městě Castalia v Ohiu a poté přestoupil na University of Cincinnati kde vystudoval obor Finance. Jako nováček získává pozici Offensive tackla, udrží si ji celé tři sezóny a během této doby nastoupí v 50 zápasech. V sezóně 2009 nastoupí do 13 utkání, ve kterých pomůže týmu ke skórování 502 bodů, naběhání 1 803 yardů a skórování 23 touchdownů.

Profesionální kariéra[editovat | editovat zdroj]

Indianapolis Colts[editovat | editovat zdroj]

Linkenbach poté, co nebyl vybrán v Draftu NFL 2010, podepsal 30. dubna 2010 jako volný hráč smlouvu s Indianapolis Colts. V prvním zápase nové sezóny 2010 zaznamenává debut v NFL proti Denveru Broncos a následně nastoupí do všech zápasů základní části, z toho čtyřikrát jako startující hráč (třikrát pravý Guard, jednou levý Offensive tackle). Je součástí Offensive line, která umožní soupeřům pouze 16 sacků (1. v NFL) a pomůže ofenzívě Colts k překonání hranice 5 000 získaných yardů za sezónu. V následující sezóně získává pozici startujícího Tackla, z toho čtyřikrát levého a dvanáctkrát pravého, a odehraje všechna utkání základní části i play-off. To zopakuje i v sezóně 2012, i když pozici startujícího hráče zastává pouze v osmi případech.

Kansas City Chiefs[editovat | editovat zdroj]

Nejslabším článkem ofenzívy Colts je v sezóně 2013 offensive line a Linkenbach je jedním z jejich členů, který je po sezóně propuštěn. Odchází tedy ke Kansas City Chiefs, kde odehraje všech šestnáct zápasů základní části, z toho tři poslední jako startující pravý Guard.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Jeff Linkenbach na anglické Wikipedii.


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]