Ingrid Michaelson

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ingrid Michaelson
Ingrid Michaelson
Ingrid Michaelson
Základní informace
Rodné jménoIngrid Ellen Egbert Michaelson
Narození8. prosince 1979 (44let)
Staten Island
PůvodUSA Staten Island, New York, USA
ŽánryIndie pop, Indie folk
PovoláníHudebnice, hudební skladatelka
Nástrojeklavír, kytara,ukulele, zpěv
Hlasový oborsoprán
Aktivní roky2002–dosud
VydavateléCabin 24 Records, Mom + Pop Music
Webwww.ingridmichaelson.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ingrid Ellen Egbert Michaelson (* 8. prosince 1979, Staten Island) je indie popová zpěvačka-skladatelka pocházející z New Yorku. Její hudba se pravidelně objevuje v několika televizních seriálech, například The Vampire Diaries, Scrubs, Sběratelé kostí, Chirurgové[1] The Big C, In Plain Sight, a One Tree Hill.[2]

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Michaelson se narodila do umělecké rodiny – její otec, Carl Michaelson, je hudební skladatel („The Praise of Christmas“) a její matka, Elizabeth Egbert, je sochařka. Její matka je nizozemského původu.[3] Ingrid Michaelson začala hrát na klavír ve svých 4 letech a docházela do svých 7 let na manhattanskou Third Street Music School. V dalších letech navštěvovala Dorothy Delson Kuhn Music Institute v židovském komunitním centru na Staten Islandu. Zde se seznámila s učitelkou zpěvu Elizabeth McCullough, která ji učila během studia střední školy.[4] Je absolventkou Staten Island Technical High School a Binghamton University. V době studia na Binghamton University byla členkou tamější hudební kapely a také herecké komediální skupiny pod vedením Sue Peters. Své vzpomínky na toto období jejího života zmínila v písni „The Hat“.[5] Jako dítě byla členkou dětské herecké skupiny s názvem „Kids On Stage". Později se stala její režisérkou.

Hudební kariéra[editovat | editovat zdroj]

2002–2005: Začátky a album Slow The Rain[editovat | editovat zdroj]

Michaelson začala nahrávat svou vlastní hudbu v roce 2002, kterou propagovala pomocí Myspace a dalších podobných internetových stránek. Svá první vystoupení měla v kavárnách a na menších veřejných prostranstvích New Yorku. Své první album „Slow The Rain“ vydala prostřednictvím vlastního labelu Cabin 24 Records. Album začala prodávat na svých koncertech a krátký čas bylo album dostupné i na amazon.com.[6]

2006–2008: Girls & Boys[editovat | editovat zdroj]

V roce 2006 vydala Michaelson nezávisle na vydavatelství své v pořadí druhé album s názvem Girls and Boys . Toto album měla stejně jako předchozí dostupné na Myspace. Zde si ho všiml producent televizního seriálu Chirurgové. Ten ji poté kontaktoval a společně se domluvili na spolupráci. S úmyslem udržet si všechny výhody nezávislého umělce podepsala smlouvu se společností Original Signal Recordings, která jí zajistila marketing a distribuci jejího nového alba. S pomocí Original Signal velkoplošně vydala reedici tohoto alba. Díky tomu se umístilo v hitparádě Billboard charts na 63. místě [7] a obdrželo kladné recenze.[8]

Koncert ve Švédsku, září 2008

2008–2011: Be Ok, Everybody[editovat | editovat zdroj]

V roce 2008 vyšlo její v pořadí 3. album a zároveň první kompilační album Be OK. Toto album startovalo jako číslo 35 v hitparádě Billboard Charts a od kritiků sklidilo pozitivní reakce. Stejnojmenný singl Be OK se objevil v několika reklamách a seriálech. V roce 2009 vydala Ingrid Michaelson další, v pořadí již čtvrté album Everybody. Everybody stejně jako její předchozí album sklidilo i Everybody pozitivní reakce a umístilo se na 18. místě hitparády Billboard. Píseň s názvem Maybe zazněla v několika televizních pořadech.

2012–současnost: Parachute a Human Again[editovat | editovat zdroj]

V roce 2010 digitálně vydala píseň Parachute, který později převzala Cheryl Cole a vydala ho na svém albu s názvem 3 Words. Své zatím poslední, v pořadí páté, album vydala Michaelson v roce pod názvem Human Again. Album Human Again zahájilo své působení v hitparádě Billboard na pátém místě. Od kritiků sklidila tato deska velmi pozitivní reakce, kritici velmi chválili unikátní zvuk tohoto alba. Následující šňůra koncertů k tomuto albu, The Human Again Tour, byla skoro každý večer naprosto vyprodaná.

Spolupráce[editovat | editovat zdroj]

V roce 2006 spolupracovala s William Fitzsimmonsem na jeho albu Goodnight, které bylo vydáno tentýž rok.

Michaelson je velkou přítelkyní zpěvačky Sary Bareilles, se kterou napsala a nazpívala píseň „Winter Song“, který se objevil na albu The Hotel Café Presents Winter Songs, kompilaci originálních i klasických vánočních písní. V prosinci roku 2010 zpívala píseň „Winter Song“ spolu s Bareilles na slavnostním rozsvícení vánočního stromu, kterého se zúčastnil mimo jiné i prezident Barack Obama s rodinou. „Winter Song“ dosáhl v roce 2011 druhé příčky v irské hitparádě Irish Singles Chart.[9]

Michaelson nazpívala doprovodné vokály na albu „Take a Bow“ zpěváka Grega Laswella, které vyšlo 4. května 2010. Spolupracovala s ním na písních „Take Everything“, „My Fight (For You)“ a „Come Clean“.[10]

V roce 2010 napsala spolu s Marshallem Altmanem píseň s názvem „Parachute“, kterou později nazpívala zpěvačka Cheryl Cole a vydala ji na svém debutovém albu 3 Words. Michaelson tento song nevydala sama, protože jí nezněl moc dobře. Po přepracování na zajímavější, funky verzi ho vydala na albu „Everybody“.[11]

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

V srpnu roku 2011 se vdala za muzikanta Grega Laswella. Společně obývají byt v Brooklynu s Border teriérem, Shep Proudfoot.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ingrid Michaelson na anglické Wikipedii.

  1. The Making of Musicians on MySpace Archivováno 30. 1. 2011 na Wayback Machine.. NPR Talk of the Nation (May 21, 2007). Retrieved on May 25, 2007.
  2. One Tree Hill Featured Music Archivováno 12. 10. 2007 na Wayback Machine.. CW (n.d.). Retrieved on May 25, 2007.
  3. Elizabeth Egbert [online]. [cit. 2012-08-27]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2013-11-11. 
  4. Baby, Remember Her Name Archivováno 22. 6. 2015 na Wayback Machine.. Staten Island Advance AWE. (24 May 2007). Retrieved on August 14, 2007.
  5. http://www.youtube.com/watch?v=C_fF0Ou8eTc
  6. Ingrid Michaelson On 'Grey's Anatomy' Spot, Beginning in Music [online]. WatchMojo.com [cit. 2012-07-25]. Dostupné online. 
  7. http://www.billboard.com/#/album/ingrid-michaelson/girls-and-boys/794616
  8. INGRID MICHAELSON "Girls and Boys" Cabin 24 [online]. Washingtonpost.com [cit. 2012-07-25]. Dostupné online. 
  9. Irish Top 50 Singles [online]. Irish Recorded Music Association [cit. 2011-12-17]. Dostupné online. 
  10. Greg Laswell - Hello/ The Solo Residency / iPhone App/ Take A Bow [online]. Greglaswell.tumblr.com, 2010-01-15 [cit. 2012-02-10]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2011-07-17. 
  11. BLAUVELT, Christian. Ingrid Michaelson's 'Parachute'video: An EW exclusive premiere | The Music Mix | EW.com [online]. Music-mix.ew.com, 2010-10-18 [cit. 2012-02-10]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]