Infernus

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Infernus
Základní informace
Rodné jménoRoger Tiegs
PřezdívkaInfernus
Narození18. června 1972 (51 let)
Norsko Nordfjord, Norsko
ŽánryBlack metal
PovoláníMuzikant
NástrojeKytara, basová kytara, vokály
Aktivní roky1992
Příbuzná témataGorgoroth
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Roger Tiegs (* 18. června 1972, Nordfjord, Norsko), známější spíš jako Infernus je norský muzikant, zakladatel skupiny Gorgoroth a společnosti Forces of Satan Records a satanista. Je známý především jako kytarista, ale na několika albech hrál také na baskytaru, bicí a několikrát zpíval.

Biografie[editovat | editovat zdroj]

Infernus založil Gorgoroth v roce 1992. Poměrně často mu byla vytýkána tendence vyhazovat ostatní členy skupiny za maličkosti (Gorgoroth založil jako one-man skupinu, takže měl absolutní moc). Ve skupině se tak vystřídalo mezi léty 1993–1999 12 členů. Skupina se ustálila až s vokalistou Gaahlem a basistou King ov Hellem, bubeníci byli najímáni dočasně (nebyli tedy členové). Sestava takto vydržela až do roku 2007, kdy se Gaahl a King pokusili Inferna vyhodit a přeli se soudně o práva na Gorgoroth. Soud vyhrál Infernus a najmul nového vokalistu, Pesta (se kterým hrál už dříve). Toho ale v roce 2012 vyhodil a najal nového, Atteringera.

Osobnost[editovat | editovat zdroj]

Náboženství[editovat | editovat zdroj]

Infernus je theistický satanista a velký odpůrce LaVeyova satanismu.

Potíže se zákonem[editovat | editovat zdroj]

Infernus byl v zimě mezi roky 2006/2007 čtyři měsíce ve vězení. Původně se uvádělo, že Roger na after-party po koncertě znásilnil ženu, soud ale později domněnku vyvrátil a v oficiálním prohlášení prohlásil, že Roger znásilnění nespáchal, ale pouze proti němu nic nepodnikl, což je v Norsku trestné.