Husbands (seriál)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Husbands
Žánrkomediální
Formátseriál
NámětJane Espenson
Brad Bell
RežieJeff Greenstein
HrajíBrad Bell
Sean Hemeon
Alessandra Torresani
Země původuUSAUSA Spojené státy
Jazykangličtina
Počet řad3
Počet dílů20
Obvyklá délka2–11 minut
Produkce a štáb
Výkonný
producent
Jane Espenson
Brad Bell
Jeff Greenstein
Produkční
společnost
Ottoman Empire (ř. 3)
Premiérové vysílání
StaniceYouTube (2011–2012)
CW Seed (2013)
Vysíláno13. září 2011 – 3. října 2013
Husbands na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Husbands je americký komediální internetový seriál, jehož autory jsou Brad Bell a Jane Espenson. V letech 2011–2013 vzniklo ve třech řadách celkem 20 epizod, z nichž první série obsahuje 11 dvou až tříminutových dílů[1] a zbylé dvě menší počet epizod o delší stopáži (až do 11 minut).[2][3] První dvě řady byly zveřejněny na YouTube a dalších webových portálech (Blip, Roku), zatímco třetí byla premiérově uvedena na platformě CW Seed provozované televizí The CW a určené pro americké diváky. Se zpožděním byla zpřístupněna i zájemcům z ostatních zemí na kanálu CW Seed na YouTube.

Seriál zobrazuje příběh partnerské dvojice – herce Cheekse (Brad Bell) a baseballisty Bradyho (Sean Hemeon), kteří se po několikatýdenní známosti vydali do Las Vegas oslavit legalizaci stejnopohlavního manželství. Po divoké noci však zjistí, že se zároveň vzali. Protože si jejich svazku již všimla média a protože by tak případný rozvod mohl zničit kariéru obou mladých mužů, rozhodnou se zůstat manželi a s pomocí kamarádky Haley (Alessandra Torresani) se s novou situací vypořádat.[2][3]

V seriálu hostuje množství herců a jiných osobností. V první řadě to jsou Michael Buckley a Nathan Fillion, ve druhé sérii Amber Benson, Joss Whedon, Dichen Lachman, Tricia Helfer, Felicia Day, Sasha Roiz, Emma Caulfield, Mekhi Phifer, Jon Cryer, Magda Apanowicz, Aasha Davis, Clare Grant a John Hodgman a ve třetí sezóně Amy Acker, Seth Green, Michael Hogan, Beth Grant, Deborah Theaker a Janina Gavankar.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Husbands (TV series) na anglické Wikipedii.

  1. BREW, Simon. Jane Espenson interview: Husbands, Torchwood, Battlestar Galactica and more [online]. Denofgeek.com, 2011-09-14 [cit. 2014-09-21]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. a b RYAN, Maureen. Joss Whedon, Jon Cryer Join 'Husbands,' A 'Buffy' Veteran's Frisky Web Series [online]. Huffingtonpost.com, 2012-08-20 [cit. 2014-09-21]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. a b WAGNER, Curt. 'Husbands' review: Do you take these men? I do! [online]. Chicagotribune.com, 2013-08-19 [cit. 2014-09-21]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]