Hummel (značka)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hummel
Logo
Logo
Základní údaje
Právní formaaktieselskab
Datum založení1923
Adresa sídlaAarhus, Dánsko
Charakteristika firmy
Oblast činnostioděvní průmysl a maloobchod
Produktysportovní oblečení
Obrat1,9 mld. kr (2021)
Zaměstnanci919 (2021)
Mateřská společnostThornico
MajitelChristian Stadil
Identifikátory
Oficiální webwww.hummel.net
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hummel International je dánská značka sportovního oblečení. Společnost byla založena roku 1923 rodinou Messmerů v Hamburku v Německu. Vyrábí zejména oblečení pro fotbal a házenou, dále také na basketbal, ragby, florbal, australský fotbal, shinty (skotská verze pozemního hokeje), volejbal nebo národní házenou. Dalším produktem je fotbalová a házenkářská obuv.

V 80. letech oblékali dresy značky Hummel fotbalisté Realu Madrid, v 90. letech reprezentanti Dánska. V současnosti je nosí dánská reprezentace, která s k nim vrátila a dále například fotbalisté ADO den Haag a reprezentanti Arménie. Z házenkářských týmů oblékají hummel reprezentanti Česka, Polska, Srbska; ze zahraničních klubů například Rhein-Neckar Löwen nebo Chambery Savoie. Dresy Hummel oblékají také basketbalisté Brna v Mattoni NBL, házenkáři Baníku Karviná, HK ASA Město Lovosice a Plzně v ZUBR Extralize nebo hráči národní házené z Dobrušky a Brna a beachvolejbalistky z Jičína.

Kopačky Hummel obouvají hráči 1. české fotbalové ligy Petr Švancara, Jan Trousil a Tomáš Bureš. Ze známých házenkářů obouvají Hummel Oliver Roggisch, Daniel Narcisse, Mikkel Hansen a mnoho dalších

Hummel je v překladu z němčiny čmelák, proto je čmelák v logu této společnosti.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]