Halloween: Prokletí Michaela Myerse

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Halloween: Prokletí Michaela Myerse
Původní názevHalloween: The curse of Michael Myers
Země původuUSA USA
Jazykangličtina
Délka88 min.
94 min. (Producer's Cut)
Žánrhoror
NámětDebra Hill
John Carpenter
ScénářDaniel Farrands
RežieJoe Chappelle
Obsazení a filmový štáb
Hlavní rolePaul Rudd, Marianne Haganová, Donald Pleasence, Keith Bogart, Mariah O'Brien, J. C. Brandy, Devin Gardner, Kim Darby, Mitch Ryan, Bradford English, George P. Wilbur
ProdukcePaul Freeman
HudbaAlan Howarth
Paul Rabjohns
KameraBilly Dickson
Výroba a distribuce
Premiéra29. září 1995 (USA)
5. dubna 1996 (Turecko)
20. dubna 1996 (Imagine Film Festival)
… více na Wikidatech
Produkční společnostDimension Films
DistribuceDimension Films
Tržby15,1 mil. $
Filmy série Halloween
Halloween 5 Halloween: H20
Halloween: Prokletí Michaela Myerse na ČSFDKinoboxuFDbIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Halloween: Prokletí Michaela Myerse (ang. titul: Halloween: The Curse of Michael Myers) je americký hororový film z roku 1995. Je v pořadí 6. dílem v sérii Halloween, jehož režie se ujal Joe Chappelle. Jedná se o nejstrašlivější díl v sérii.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Je šest let po tom, co zajatému masovému vrahovi Michaelu Myersovi někdo pomohl dostat se z vězení. Následovně ho celých 6 let někdo skrýval a společně s ním i jeho neteř Jamie Lloydovou, která jednoho dne porodí a dítě se má stát Michaelovou obětí. Ale Jamie se podaří společně s dítětem utéct, zároveň ale musí utéct před Michaelem, který je ji v patách. Jamie ale své dítě schová a nechá Michaela, ať si vezme ji. To se však Michaelovi povede, ale stále mu zbývá jedna věc...
Krvavý kolotoč znovu začíná a vše závisí na Tommym Doylovi, který před 17 lety Michaela spatřil na vlastní oči a masakr přežil. Dítě najde podle telefonátu Jamie Lloydové na rádiovou stanici, přes kterou se pokoušela přivolat pomoc. Jenže věří, že existuje jenom jediný člověk, který může vše zastavit a dítě před Michaelem uchránit a to je Dr. Samuel Loomis. Do toho všeho se Michael vrací do svého rodného domu, kde žije rodina, kterou musí Dr. Samuel Loomis okamžitě varovat.

Producer's Cut[editovat | editovat zdroj]

Pro tento film byly natočeny 2 verze s odlišným scénářem a hudebním doprovodem, což výrazně mění dějovou linii filmu. Verze druhá nese název Halloween 6: Producer's Cut, která dosud nebyla vydána a která nelegálně koluje po internetu. Za její oficiální vydání podepsali fanoušci petici.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]