Gregg Valentino

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Gregg Valentino
Narození5. srpna 1960 (63 let)
New York
Povoláníkulturista
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Gregg Valentino (* 5. srpna 1960, Bronx, New York) je kontroverzní italsko-americký kulturista, který je znám tím, že má největší paže na světě vyhnané dopingem. Nyní žije v Yorktownu, New York.

Již v mládí byl velmi aktivní kulturista, nikdy však nebyl spokojen se svojí velikostí. Po 23 letech naturálního tréninku (tj. bez dopingu) se uchýlil k anabolikám jako jsou propionáty testosteronu, Boldenon a jiné,[1] aby podnítil své svalstvo k růstu. Někteří odborníci tvrdí, že Valentino trpí svalovou dysmorfií.[zdroj?]

Valentino byl v roce 2005 v dokumentu „The Man Whose Arms Exploded“ (Muž, jehož paže explodovaly), pojednávající o účinku anabolických steroidů. V tomto dokumentu vzpomíná na zneužívání steroidů a také jak nebral ohledy na možnost infekce. Následně dostal velmi vážnou infekci do levého bicepsu. Po neúspěšném vlastním pokusu o vymáčknutí krevní sraženiny (hematom), používá tu samou injekci a vyndavá „dvě sklenice krve a hnisu“ a vyhledává lékařskou pohotovost. Jeho paži se podaří zachránit za cenu významné redukce velikosti a tvaru bicepsu.

Valentino se také přiznává k tomu, že byl drogový dealer, kdy postupně dealoval tvrdší drogy. Nakonec jej zatkli a na rok uvěznili. Mnoho pozorovatelů kulturistiky soudí, že Valentino hodně zneužíval Synthol (který také prodával na svém webu), [2] který způsobuje oblý tvar svalů, jak je často vidět na fotografiích s ním.

Valentino také popírá, že by přijal peníze za natočenou reportáž.[3]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Gregg Valentino na anglické Wikipedii.

  1. Archivovaná kopie. www.t-nation.com [online]. [cit. 2007-10-28]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2007-09-27. 
  2. Archivovaná kopie. www.greggvalentino.net [online]. [cit. 2007-10-28]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2007-10-14. 
  3. http://www.bodybuilding.com/fun/greggvalentino.htm

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]