Gigi D'Agostino

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Gigi D´agostino
Základní informace
Rodné jménoLuigino Celestino di Agostino
Narození17. prosince 1967 (56 let)
Itálie Turín, Itálie
ŽánryItalo Dance, Eurodance, Lento Violento, House, Techno
PovoláníDJ
Aktivní roky1994dodnes
VydavateléArista Records, ZYX Music
OceněníAmadeus Austrian Music Awards
PodpisPodpis
Webhttp://www.gigidagostino.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Gigi D'Agostino (pravým jménem Luigi Di Agostino) (* 17. prosince 1967, Itálie) je DJ v klubu Woodstock v Turíně. Hraje spolu s Peterem Sandrinim (Sandro). Produkuje ve stylu italodance, který je v Itálii velice rozšířen.

Začátkem jeho kariéry byly hity jako Fly, Angel-Symphony, Elisir a Cuba Libre. Jeho singl Bla Bla Bla získal za tři dny od vydání zlatou desku. Za výběrové album L'Amour Toujours získal platinovou desku v Itálii, zlatou desku v Česku, Rakousku, Německu a Francii.

Postupně svou tvorbu formuje a mění svůj styl, až se v průběhu roku 2006 dostává ke slovu zcela nový směr muziky, nový žánr, který on sám založil a tím je Lento Violento. Vyznačuje se pomalým tempem s velice výraznými prvky. Je velice živý, někdy až agresivní. Pokud obsahuje vokál, jsou jeho slova většinou jednoduchá, zpravidla se stále opakují. Tímto svým stylem strhává obrovskou vlnu nadšení a fanoušci tento nový trend přijímají velice kladně[zdroj?].

Od roku 2005 do poloviny roku 2009 vysílal na italském rádiu m2o svůj pravidelný pořad s názvem Il Cammino di Gigi D'Agostino, což byl hodinový set, obsahující novinky z jeho tvorby. V druhé polovině roku 2009 také odstartoval svůj nový pořad s názvem Quello Che Mi Piace, ten se však dočkal jen dvanácti dílů a neuchytil se. Poslední odvysílání se konalo 26. 12. 2009, poté oznámil, že kvůli nedostatku času a neshodám s m2o pořad končí.

Z části písně L'Amour Toujours si fanoušci Baníku Ostrava vytvořili pokřik "GIEKSA BANÍK!".

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Alba[editovat | editovat zdroj]

Compilation[editovat | editovat zdroj]

Singly[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]