Gary Unmarried

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Gary Unmarried
Logo seriálu
Logo seriálu
Základní informace
Původní názevGary Unmarried
Žánrsitcom
NámětEd Yeager
HrajíJay Mohr
Paula Marshall
Ryan Malgarini
Laura Marano
Jaime King
Al Madrigal
Ed Begley ml.
Země původuUSAUSA Spojené státy
Jazykangličtina
Počet řad2
Počet dílů37
Obvyklá délkacca 22 minut
Produkce a štáb
DistributorDisney–ABC Domestic Television
Premiérové vysílání
StaniceCBS
Vysíláno24. září 2008 17. března 2010
Oficiální webové stránky
Gary Unmarried na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Gary Unmarried je sitcom vytvořený Edem Yeagerem v hlavní roli s Jayem Mohrem, který byl vysílaný na CBS od 24. září 2008 do 17. března 2010. Yeager je také výkonný producent spolu s Ricem Swartzlanderem. Pořad byl produkován televizními společnostmi ABC Studios a CBS Paramount Network Television. Před svou premiérou byl známý jako Project Gary.[1]

14. listopadu 2008 CBS zvýšila počet dílů z třinácti na 22.[2][3] 7. ledna 2009 byl seriál zvolen Nejoblíbenější novou TV komedií na 35th People's Choice Awards.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Seriál se soustřeďuje na život Garyho Brookse a začíná tři měsíce po jeho a jeho exmanželky, Allison Brooks, oficiálním rozvodu. Gary má vlastní malířskou firmu a po rozvodu si koupil vlastní dům. Nyní se snaží posunout ze svého manželství zpět k randění, i když má s manželkou dvě děti ve střídavé péči. Kvůli tomu je obtížné žít život bez Allison.

Osoby a obsazení[editovat | editovat zdroj]

  • Gary Brooks (Jay Mohr): Vtipkující a milující, ale lstivý, plánovitý a občas nepoctivý rozvedený otec, kterému se stávají různé nešťastné náhody. Jeho bývalá manželka je Allison Brooks.
  • Allison Brooks (Paula Marshall): Garyho problémová bývalá manželka a Luisina a Tomova matka.
  • Tom Brooks (Ryan Malgarini): Náctiletý syn Garyho a Allison.
  • Louise Brooks Pilot: (Laura Marano) od druhé epizody hraje Kathryn Newton: Garyho a Allison dcera, mladá environmentalistka.
  • Vanessa Flood (Jaime King): Garyho první porozvodová, chápající a vlídná přítelkyně, se kterou se Gary seznámil, když jí maloval byt.
  • Dennis Lopez (Al Madrigal): Garyho zábavný přítel a spolupracovník.
  • Dr. Walter Krandall (Ed Begley mladší): Psychiatr a bývalý manželský poradce Garyho a Allison, nyní zasnoubený s Allison. Je to starší muž o patnáct let starší než Allison, z čehož si Gary rád dělá legraci.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Gary Unmarried na anglické Wikipedii.

  1. GROSSMAN, Ben. CBS Comedy Project Gary Now Called Gary Unmarried [online]. Broadcasting & Cable, 2008-10-07 16:02:00 MT [cit. 2009-03-07]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. HROMADA, David. CBS prodlužuje seriály Gary Unmarried a Worst Week [online]. SerialZone.cz, 2008-11-17 22:19:02 SEČ [cit. 2009-03-07]. Dostupné online. 
  3. CBS orders more 'Unmarried' and 'Week' [online]. The Live Feed, 2008-11-14 15:08 [cit. 2009-03-07]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]