Gary Chalmers

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Gary Chalmers
SérieSimpsonovi
První výskytHadobijecký den
NamluviliČeský dabing: Milan Slepička
Anglický dabing: Hank Azaria
Informace o postavě
Rodné jménoGaribaldi Chalmers
Pohlavímuž
Povoláníškolní inspektor
DětiShauna Chalmersová
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Garibaldi „Gary“ Chalmers[1] je fiktivní postava z amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Poprvé se objevuje v dílu Hadobijecký den. Chalmers je přísný a většinou bez humoru, má malou toleranci k nepořádku nebo porušování pravidel; jeho celkové chování a osobnost připomínají vojenského důstojníka. Kdykoli navštíví Springfieldskou základní školu, stane se nějaká katastrofa. U ředitele Skinnera vyvolává extrémní úzkost a on nabízí stále nepravděpodobnější historky, aby vysvětlil, co se děje. Chalmers je známý tím, že rozrazí dveře do místnosti a zařve „Skinnere!“.[2] Je jednou z mála autoritativních postav ve Springfieldu, které jsou brány vážně.[1]

V několika epizodách, například v díle Udavač Bart, je Chalmers viděn, jak chodí s Agnes Skinnerovou,[3] ačkoli v jiných epizodách zmiňuje, že je ženatý. Je vdovcem po Rosemary Chalmersové, se kterou měl dceru Shaunu. Přestože se Chalmers chová ke Skinnerovi přísně a úřednicky, ke své dceři je naopak něžný.[4]

Server CBR jej zařadil na seznam nejdepresivnějších vedlejších postav seriálu Simpsonovi.[1]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku List of recurring The Simpsons characters na anglické Wikipedii.

  1. a b c ZACHARY, Brandon. The Simpsons' Most Depressing Background Characters. CBR [online]. 2020-02-02 [cit. 2022-08-06]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. BOJALAD, Alec. The Simpsons Season 32 Episode 8 Review: The Road to Cincinnati. Den of Geek [online]. 2020-11-30 [cit. 2022-08-06]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. GAERTNER, Patrick D. S07 E15 – Bart the Fink [online]. 2016-02-18 [cit. 2022-08-06]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. The Simpsons: Superintendent Chalmers’ Tragic Backstory Explained. Screen Rant [online]. 2022-05-03 [cit. 2022-08-06]. Dostupné online. (anglicky)