Gabriella Wildeová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Gabriella Wildeová
Gabriella Wilde v roce 2011
Gabriella Wilde v roce 2011
Rodné jménoGabriella Zanna Vanessa Anstruther-Gough-Calthorpe
Narození8. dubna 1989 (35 let)
Basingstoke, Hamshire, Spojené království
Alma materHeathfield School
Windlesham House School
St Swithun's School
Aktivní roky2009–současnost
ChoťAlan Pownall (od r. 2014)
Děti1
RodičeJohn Anstruther-Gough-Calthorpe[1] a Vanessa Hubbard
PříbuzníOctavia Anstruther-Gough-Calthorpe, Georgiana Anstruther-Gough-Calthorpe, Isabella Calthorpe, Jacobi Anstruther-Gough-Calthorpe, Olivia Llewellyn a Arabella Llewellyn (sourozenci)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Gabriella Wildeová (vlastním jménem Gabriella Zanna Vanessa Anstruther-Gough-Calthorpe, * 8. dubna 1989, Basingstoke, Hampshire) je anglická herečka a modelka.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Po otci pochází ze šlechtického rodu Gough-Calthorpe, její matka byla modelka Vanessa Hubbardová. Má mladší sestru a pět nevlastních sourozenců. Absolvovala prestižní školu St Swithun's School.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Ve 14 letech začala s kariérou modelky, když se připojila k agentuře Naomi Campbell Premier Model Management a pracovala pro značky včetně L.K.Bennett, Lacoste, Abercrombie & Fitch, Burberry, Topshop a pózovala pro časopisy Cosmopolitan a Vogue.

V prosinci 2009 získala roli ve filmu Kolej Sv. Trajána 2: Legenda o zlatu rodu Frittonů. V květnu 2010 se objevila v epizodě seriálu stanice BBC Pán času. V prosinci 2010 byla obsazena do role Constance Bonnacieuxovou v adaptaci Tří mušketýrů, kterou režíroval Paul W. S. Anderson. Film měl premiéru v říjnu roku 2011 a vydělal přes 132 milionů dolarů po celém světě.[2]

V březnu 2012 byla obsazena do pilotní epizody stanice ABC Dark Horse. Seriál však nebyl vybrán pro jejich sezonu 2012-13.[3] Ten samý rok se objevila v krátkém filmu II Maestro a ve filmu nazvaném Squatters.

Další významná role přišla s remakem filmu Carrie, po boku s Julianne MooreChloë Grace Moretz.[4] V roce 2011 zářila po boku Alexa Pettyfera ve filmu Nekonečná láska.[5]

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Gabriella se provdala za muzikanta Alana Pownalla 13. září 2014.[6] Jejich syn Sasha Blue Pownall se narodil 3. února 2014.[7]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Gabriella Wilde na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]